No to ja jeszcze pociągnę temat Galona
![:)](/images/conf/emoticons/smile.png)
Absolutnie nie żebym się czepiał, bo jak napisałeś każdy ma swoją wizję i na początku rozgrywek pokazałeś, że może być ona słuszna ( wystawiając Galona na SF ) choć wielu twierdziło ( w tym ja ;), że on się tam nie nadaje.
dla mnie osobiście jest niedopuszczalne, żeby na tym etapie rozgrywek na pozycji PG grał zawodnik z PS...(tutaj nie podam cyfry, ale jest to na serio bardzo mało)
Nasuwa mi się pytanie - dlaczego w meczu z teoretycznie silniejszą Litwą, kiedy też graliśmy runa Galon nadawał się na zmiennika PG a teraz już nie?
Podania miał wtedy tak samo słabe ;) Mogę tu dodać, bo i tak rozmawialiśmy o tym na czacie, że Galon ma podania 9. Poza tym atakując z obwodu każdy punkcik JR się powinien liczyć i być może to co w płynności Galon by stracił, to dołożyłby w trójkach ;)
No i jeszcze taka mała pierdoła jak DMI
Wszyscy wiedzą, ze nie jest to takie samo przełożenie jak w HT ale co by nie mówić też daje jakiś obraz zawodnika ( przynajmniej ja tak uważam )... a Galon w silnej formie miał DMI niemal dwa razy wyższe od Falborskiego w sprawnej
Myślę, że przynajmniej jedną trójkę by śmignął ;)