ממש לא הבנת אותי. תקרת הכנסות בעולם סגור כמו באזר היא גם תקרת ההוצאות
צר לי, אבל אתה ממש לא מבין את הקונספט של תקרת-שכר.
אנסה להסביר לך שוב.
תקרת-שכר מגבילה את ההוצאות של קבוצה על-סמך שיקלול יכולת ההוצאה של
כלל הליגה. [השיקלול לרוב הוא פשוט חציון היכולות].
כלומר, זה שלך יש 50 בשבוע ולכל הליגה יש 10, אז התקרה לא תהא 50, אלא תהיה 10...
אם הפיזור הוא קצת יותר הגיוני [10, 20, 30, 40, 50] אזי, תקרת השכר תהא 30.
ככזה, קבוצה שיש לה ממון רב יותר, לא לוקחת בהליכה רק בגלל נתון זה.
זה בדיוק מה שקורה (כפי שכבר כתבתי לך) ב-נבא, שם מגבילים בדרך זו ע"מ לאזן בין קבוצות משווקים שונים (קרי, יכולת הכנסה שונות).
אגב - ממש מרגיז שאתה בוחר לא לתת קרדיט למאמנים כאן שעושים עבודה נכונה לאורך עונות אלא מאשים אותם בשיטות עקומות למיניהן. אתה מוזמן לבדוק "איך זה קרה" במילותיך שהצלחתי...
ראשית, לא האשמתי אותך בשיטות עקומות, אלא את אותן קבוצות מגרמניה ואיטליה.
כתבתי שלגביך לא בדקתי וייתכן שהסיבה דומה.
בנוסף, נקודה שהתעלמת ממנה היא שחלק מהעלייה שלך נבעה מקבוצות שפרשו מיוזמתם או שלא, מה שסלל לך את הדרך. אי אפשר להגיד שזה הקשה עליך. נכון?
מעניין אותי לשמוע אם תצליח למצוא תיאוריות מופרכות או שתגיד מילה טובה.בבקשה תבדוק אני מאוד ישמח.
אם אתה רוצה, אעשה זאת בהמשך.
אני לא מבין למה אתה טוען שהפער נשמר... וכו'
אתה רק מוכיח שלא קראת את ההסברים שלי באותו סיכום. אין טעם לחזור על אותן טיעונים. אם אתה רוצה לסתור אחד מהן, או להביא אחד אחר (כפי שהבאת כאן למעלה), אז בכיף. לחזור על אותה תשובה לכל שחקן שקבוצתו בליגה הראשונה (או לקראת זה), זה קצת קשה...
ועניין הסגנון השלילי שחזר כאן לא פעם- הוא לא כי אתה מקלל חס וחלילה ואתה גם מבטא את עצמך היטב סה"כ אלא כי אתה לא נותן קרדיט ופוסל את הישגיהם של המאמנים הותיקים
להגיד שיש בעיית תחרותיות בהגדרה משמעו שאני חושב שזה לא רק יכולת, ואני עומד לחלוטין מאחורי זה.
מצד שני, לא אמרתי שהם חסרי יכולת ושכל אחד טוב מהם. כתבתי שבעיית התחרותיות מקלה על אלה שהגיעו ראשונים.
"הפוסל במומו פוסל"
אחלה ביטוי, רק שלא רלבנטי למה שיניסית להגיד...
נקודה אחרונה - שאלתי שאלה, שנראה שתמשיך לא להיענות ע"י אף אחד מאלה שטענו כנגד קיום הבעייה - איך אתה מסביר את התופעה שתיארתי לגבי צרפת, ספרד, גרמניה, איטליה וארגנטינה?
לא ענית עליה, ואשמח אם כן תגיב.
Last edited by Pini פיני at 4/28/2012 3:18:40 PM