Já si stojím za tím, že když se manažerům ochotným trénovat vysvětlí co a jak (těm nezkušeným), bude U21 konkurenceschopná.
Já vidím zásadní 2 problémy, najít dostatek těch manažerů ochotných trénovat nižší potenciály a druhá je kvalita draftu, země s 200 uživately (Česko) má úplně jinou startovní pozici, než země s větším počtem uživatelů:
Itálie - 1900, Španělsko - 1700, Polsko - 1300, Francie - 1100, Řecko, Litva - 1000, Turecko, Německo - 600, Estonsko, Srbsko - 500, atd. my jsme s těmi 200 na počet uživatelů 19. v Evropě (28. na světě).
Pokud mám v draftu 3 osmnáctileté hráče se součtem 55+ a 15 hráčů se součtem 50+, tak třeba země s 1000 týmy bude mít zhruba 15 se součtem 55+ a 75 se součtem 50+. Samozřejmě můžou si špatně zvolit, nemít dobře podchycený skauting, ale pořád je 12 evropských zemí minimálně 2x větších a z toho 6 zemí minimálně 5x větších a zase všichni totálně v problémech skauting mít nebudou.
Takže reálné podle mne je občas se dostat mezi těch 12 = postup ze skupiny. Ale dostat se mezi 6 = postup do baráže o MS nebo mezi 4 = medaile na ME, až tak reálné není.
Pro jistotou jsem projel 3 poslední ME medailisty, v pořadí zlato, stříbro a 2 bronzy, v závorce kolikátá největší země to v rámci Evopy je, čím více zpátky, tím větší riziko, že se mohla výrazněji měnit velikost zemí v porovnání se současným stavem:
sezona 32 - Španělsko (2.), Francie (4.), Litva (5.), Srbsko (9.)
sezona 30 - Francie (4.), Španělsko (2.), Turecko (6.), Srbsko (9.)
sezona 28 - Srbsko (9.), Rusko (12.), Itálie (1.), Španělsko (2.)
Takže nejmenší co se tam vyskytuje pravidelně je Srbsko, aktuálně 2,5x větší než my a jednou, ale už 6 sezon zpátky je tam Rusko, aktuálně jen 1,5x větší než my.