BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > OFF-topik (Film, színház, muzsika)

OFF-topik (Film, színház, muzsika) (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
190094.775 in reply to 190094.774
Date: 7/10/2012 9:10:45 AM
Overall Posts Rated:
2222
szerintem nem nagyjából,hanem aki ilyen szinten űz bármilyen sportot az tuti,hogy használ valami szert és ezért értelmetlen az,hogy csak néhányukat büntetik meg,mindenki tudja,hogy doppingolnak,ettől én nem érzem,hogy kevésbé lenne élvezetes egy sportesemény,hogy tudom a résztvevőkről,hogy doppingszereket használnak

This Post:
00
190094.776 in reply to 190094.775
Date: 7/10/2012 9:19:44 AM
Overall Posts Rated:
6262
Én nem így látom...
A sport lényege nekem az, hogy az ember saját erejéből sok kitartással és szenvedés árán érjen el szép eredményeket, ez által példát és sportszerűséget statuáljon. Ez nálam nagyjából azt szimbolizálja, mint ami a mesékben is van: sok kitartással és tisztességgel többet nyer az ember, mint trükkökkel.
Ahol a dopping megjelenik, ekkora mértékben mint pl a bicikli versenyeken, az nekem onnantól fogva már csak verseny, de nem sport. Nem a bicikliseket bírálom ezzel, mert nem az ő hibájuk hogy csak azzal lehet nyerni, hanem magát a versenyt.
Most minek nézzek x számú bicikliző brojlercsirkét, azon kívül, hogy sokszor szép a táj? ( bocsi a kifejezésért)

Last edited by pörköltszáj-Hungarian NT coach at 7/10/2012 9:23:37 AM

This Post:
22
190094.777 in reply to 190094.774
Date: 7/10/2012 9:50:49 AM
Overall Posts Rated:
190190
Ez rendben is van. Ellenben feleslegesnek érzem egy évtizedre visszamenőleg elvenni az eredményeket, főleg úgy, hogy az a szer amit használt esetleg, nem volt rajta a tiltólistán, ergo használhatta.

Egyébként is őrületnek gondolom, ami zajlik, mert jelenleg abnormális dolgokat várnak el egy élsportolótól (és most nem a focistáinkról beszélek.....), akik viszont néha számomra gusztustalan módon doppingolnak látványosan. Amikor egy férfi 50 gyors úszódöntőben 8 emberből 7 asztmás és nem vesz levegőt az 50 méter alatt, akkor ideges leszek. Vagy amikor az asztmás Marit Björgen a 30km-es sífutás végén lehajrázza Kowalczykot. Mindenféle következmény nélkül lehet doppingolni ily módon. Esetleg amikor két fehérorosz olimpikon kalapácsvető doppingol, bebizonyítják, és semmilyen következménye sincs. De itthon persze mindenkit meghurcolnak, eltiltják fél évre Török Bélát, aki igazoltan szed gyógyszert, és hátráltatjuk a sportolók esetleges felkészülését mindenféle marhasággal. Aztán meg mindenki elégedetlen, hogy ilyen szarok meg olyan szarok vagyunk az olimpián. Lehetnénk egy kicsit reálisak, ha elvárjuk, hogy mindenki legyen tiszta, és nyújtsa a legjobbját, akkor ne várjunk el többet, mint amit megtehet, és ne helyezzünk rá plusz terheket.

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
This Post:
22
190094.778 in reply to 190094.777
Date: 7/10/2012 10:34:05 AM
Overall Posts Rated:
173173
Én erre azt szoktam mondani, hogy akinek illúziói vannak, az ne nézzen élsportot.

Másik dolog az, hogy nem a dopping tesz valakit nagy versenyzővé. Úgy gondolom, hogyha senki sem szedne semmit, Armstrong akkor is a világ legjobbja lett volna, lehet, hogy nem ennyivel, de lehet, hogy még többel. A 100 m síkfutás világrekordja valószínűleg nem ennyi lenne, de nagy annak a valószínűsége, hogy ugyanaz(ok) tartanák vagy tartották volna.

From: Hakeem12

This Post:
00
190094.779 in reply to 190094.778
Date: 7/10/2012 11:54:12 AM
Overall Posts Rated:
2222
nagy +1

a doppingtól nem lesznek tehetségesebbek vagy ügyesebbek,gyorsabban regenerálódnak,gyorsabban megy az izmok építése,tovább bírják stb. most ha én elkezdenék agyba-főbe doppingolni a legjobb cuccokkal valószínűleg akkor se lennék soha az életben Tour győztes pl. Iszonyat nagy munkát és lemondást követel az élsport,szép dolog ez a tiszta sport meg hasonlók,de akkor ilyen megye 1 szintű sporteseményeket kéne nézni,mert ami már TV-be jut ott mindenki használ valamit.

This Post:
00
190094.780 in reply to 190094.778
Date: 7/10/2012 12:09:44 PM
Quahog Toy Boys
II.4
Overall Posts Rated:
8989
Úgy gondolom, hogyha senki sem szedne semmit, Armstrong akkor is a világ legjobbja lett volna, lehet, hogy nem ennyivel, de lehet, hogy még többel. A 100 m síkfutás világrekordja valószínűleg nem ennyi lenne, de nagy annak a valószínűsége, hogy ugyanaz(ok) tartanák vagy tartották volna.

ezzel mélyen egyetértek. mivel mindenki szed valamit, és az élsportolók közül a többség ugyanolyan jó minőségű anyaghoz jut hozzá, ezért a végén mégiscsak a tehetség közti különbség dönt.
más kérdés, hogy nekem Armstrong soha nem volt a kedvencem, főleg azért, mert sokszor próbálta magát teljesen tiszta bajnokként eladni. na, az ilyeneknél nem bánom, ha megbuknak, inkább maradnának csöndben.

ehhez kapcsolódik, hogy Fazekas most legalább az olimpia előtt bukott meg a teszten...

This Post:
00
190094.781 in reply to 190094.780
Date: 7/10/2012 12:23:47 PM
Overall Posts Rated:
173173
más kérdés, hogy nekem Armstrong soha nem volt a kedvencem, főleg azért, mert sokszor próbálta magát teljesen tiszta bajnokként eladni. na, az ilyeneknél nem bánom, ha megbuknak, inkább maradnának csöndben.

Nekem régebben nagyon nagy kedvencem volt. Persze el lehet filózni ezen a hererák vagy nem hererák dolgon, de mégiscsak brutális, amit elért. És azt kell mondjam, hogy egy olyan mezőnyben tette, amelyik nagyságrendekkel versenyképesebb és kiegyenlítettebb volt, mint a mostani.

Ott és akkor vált unszimpatikussá, amikor elkezdett atyaúristent játszani, elment vele a ló nagyon, félrekúrt stb. Az a felfogásom, hogy aki sztár, az a pályán, a mozin, a koncerten kívül is legyen sztár, ne másról legyen emlékezetes, hanem arról, amit csinál. Ez vele a gondom, az örökös doppingügyekhez már kezdek hozzászokni. Ha tudja magáról, hogy igazak az ellene felhozott vádak, akkor elég nagy hiba és önteltség volt az, hogy reaktiválta magát. Szerintem a rosszakarói másra sem vártak, csak erre az alkalomra. Persze mostanában már mindenkit meg lehet visszamenőleg büntetni, de ettől függetlenül ez túl magas labda volt a doppingellenőröknek.

This Post:
00
190094.782 in reply to 190094.781
Date: 7/10/2012 6:53:07 PM
Overall Posts Rated:
6060
Egyszerre több hozzászólásra.

Részben egyet lehet érteni azokkal a kijelentésekkel szerintem, hogy Armstrong a szerek nélkül is a legnagyobb lett volna, de ez már sohasem fog kiderülni. Nem tudjuk ugyanis, hogy mennyi különbség volt szer és szer között (persze ha egyáltalán használt :). Elképzelhető ugyanis, hogy ő dolgozott a legfejlettebb laborral, így gyakorlatilag a többiek előtt járt. Nekem ez a benyomásom amúgy az amerikai könnyűatlétikáról és az úszósportról is. Szinte mindig a mezőny előtt vannak, és feltehetőleg nem csak a szuper edzéskörülmények miatt... Egy eklatáns példa szerintem Florence Griffith Joyner, aki úgy tartja a 100m-es rekordot 25 éve, hogy azóta sem közelitette meg senki, csak Marion Jones (aki, hopp, doppingolt). Érdemes utánaolvasni a hölgy életrajzának... Zseniális futó volt, nem kérdés, nade hogy éppen ő tartaná a 100m-es rekordot? Hát, ezt nem tudom.

Doppingolás nélkül nincs élsport sajnos, és egyben nagy naivitás lenne azt gondolni, hogy csak a kerékpársportban van jelen. Viszont kicsit más olvasatban: ha elkezdesz élsportolni egy ilyen igénybevétellel járó sportágban (és ebben a kerékpár kiemelkedik), akkor egy idő után azzal szembesülsz, hogy becsületes úton, tisztán nem tudsz érvényesülni. Az életedet belefektetted, de a top100ból akkor lehetsz csak top10, pláne top1, ha te is nyomod a szereket. Morális kockázat. Mi a jó döntés? A jó döntés a kerékpár esetében feltehetőleg az lenne, ha a szervezők visszafognák magukat, és nem ilyen durva versenyeket, versenynaptárat állitanának össze. Nade akkor meg nem lenne annyi pénz a sportágban. A népnek a cirkusz kell. Ha pedig nincs pénz, azzal valójában a versenyzők is rosszabbul járnak, igy egyáltalán nem egyértelmű, hogy nekik mi lenne a választásuk. Tisztán, kevesebb pénzért, vagy doppinggal, több pénzért? Különösen, ha olyan doppingról van szó, amely feltehetőleg nem is olyan káros (vérdopping pl.), mint pl. a kimutathatóan gázos szteroidok... Érdekes probléma.

üdv: e.

From: kaygee

This Post:
00
190094.783 in reply to 190094.782
Date: 7/11/2012 2:32:07 AM
Overall Posts Rated:
173173
Doppingolás nélkül nincs élsport sajnos, és egyben nagy naivitás lenne azt gondolni, hogy csak a kerékpársportban van jelen. Viszont kicsit más olvasatban: ha elkezdesz élsportolni egy ilyen igénybevétellel járó sportágban (és ebben a kerékpár kiemelkedik), akkor egy idő után azzal szembesülsz, hogy becsületes úton, tisztán nem tudsz érvényesülni. Az életedet belefektetted, de a top100ból akkor lehetsz csak top10, pláne top1, ha te is nyomod a szereket. Morális kockázat. Mi a jó döntés?

Bőven vannak olyanok, akiket nem kell biztatni, hogy beszedjék a jobb eredményekért. Megélsz vagy mész. Sok választás tényleg nincs. Szerintem sok tehetséges sportoló tudja ezt már fiatal korban, és felkészül arra, hogy egyszer eljön az a pillanat, amikor be kell szedni.

This Post:
00
190094.784 in reply to 190094.772
Date: 7/11/2012 4:34:04 PM
Overall Posts Rated:
4141
Igen erről volt szó, de ezt az Armstrong sosem tagadta h használt EPO-t mert ugye súlyos beteg volt(rák) és emiatt volt az, hogy folyamatossan találtak az ő vérében csak nem büntették meg... AMúgy úgy gondolom, hogy nem veszik már el ennyire visszamenőleg az első helyeit!

This Post:
00
190094.785 in reply to 190094.1
Date: 7/12/2012 5:44:47 PM
Overall Posts Rated:
350350
Na, mondom megnézek egy kis hazait.... Vége az Európa-bajnokságnak, "kiéhezve" az új kupaszezonra.
Nem tudom, hogy érdemes volt-e megnézni a Honvéd EL-selejtezőjét?....

A szokásos idényeleji formánál is gyengébb játékot hozott a meccs. Egy valamire való momentum akadt, az pedig Tchami bombagólja a ficakba. Mondhatnám ilyen játékot még mi is tudtunk a haverokkal..vagy különbet is.
Ezek meg ebből élnek állítólag.

Nem értem miért kell nekünk ezt a futballnak nevezett dolgot erőltetnünk? Miért kell ilyen keserves produktummal "lejáratni", amit annó Puskásék felépítettek mítoszként.
Miért nem tudunk megmaradni csak azon a szinten (u19-20), amíg még van kis nemzetközi sikerünk és van 4-5 tehetséges srác a futballunkban. Őket nem lenne szabad a hazai felnőttek közé beengedni és tehetségüket veszni hagyni.
Próbáljunk exportálni, kiengedni őket külföldre és ott majd megedződnek. Légiósként meg visszahívni a nemzeti csapatba.
A finneknél, dánoknál egyéb kis nemzeteknél ez megy.
Vagy új alapokra helyezve kitiltanám az ide nemvaló légiósokat és csak akadémistákat meg tényleg csak minőségi külföldi játékosokat engednék az NB1 közelébe vagy nem is tudom...
Az a szomorú, hogy MTK állítólagos saját utánpótlásra építve is kizúgott egy "nevesincs" Senica ellen.
A Honvéd meg félő kap egy tucatot itt is ott is a nagy Mahacskala ellenében.

Ennek nem látom értelmét, addig nyújtózzunk, amíg az a bizonyos takaró ér és nem tovább.

Más: tud itt valaki wikipédiát szerkeszteni? Szeretnék megtanulni wikizni.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 7/12/2012 5:49:06 PM

Advertisement