BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Magyar válogatott II.

Magyar válogatott II. (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: JoeBlack

This Post:
00
131200.776 in reply to 131200.775
Date: 2/20/2012 2:52:23 PM
Overall Posts Rated:
411411
azért szerintem ez így is nevetséges. annyival erősebbek voltunk, hogy ezt simán el kellett volna bírnunk.

más nem így látja? lehet én vagyok elfogult megint! érthetetlen néha milyen eredményeket produkál ez a játék.

From: Chosen

This Post:
22
131200.777 in reply to 131200.776
Date: 2/21/2012 12:00:58 AM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Értelmetlen az eredmény vitatása: ennyi lett, tehát ez a realitás. Legalábbis a meccsmotor realitása. De ez nemcsak nekünk, más csapatoknak (így a montenegróiaknak is) az. Vagyis a feltételek egyenlőek ilyen szempontból. Ha százszor legenerálnák a meccset ugyanezekkel a beállításokkal, akkor is ennyi lenne minden alkalommal. A matematika egzakt tudomány. Azon persze lehet vitatkozni, hogy nem jól írták meg a meccsmotort, de megint csak nincs sok értelme.
Persze el lehet kezdeni szemezgetni a statisztikákat, értékeléseket, következtetéseket levonni, de az eredményt ez sem fogja megváltoztatni. Ennek kb. annyi realitása van, mintha egy NBA meccs tényleg részletes statisztikáiból megpróbálnánk megindokolni, miért a vesztes csapatnak kellett volna nyerni. :)
Mellesleg épp te nyugtattad Gilát nemrég, hadd idézzelek:
A negatív pozitív dolgok kiegyenlítődnek a játékban hol így hol úgy! Szerintem nem rágódj mindig a negatív dolgokon, mert egy idő után elkezded ezeket bevonzani, és akkor a +/- nem egyenlítődik ki nálad sosem.

;)

This Post:
00
131200.778 in reply to 131200.776
Date: 2/21/2012 12:17:39 AM
Overall Posts Rated:
6262
sajnos a tie-ct nagyon sokat nyom az eredményben :S

This Post:
00
131200.779 in reply to 131200.777
Date: 2/21/2012 12:40:52 AM
Overall Posts Rated:
411411
nem úgymond az eredményt vitattam, és nem is háborgásnak szántam, mint Gila az ő "magánszámát"! csupán az érdekelt, hogy én látom rosszul a dolgot, vagy tényleg papíron annyival erősebbek voltunk, hogy simán el kellett volna bírnunk ezt a mots-pic dolgot! nem akartam statisztikát elemezni, meg motort szidni stb.....! csupán az érdekelt, hogy a montenegró ezzel a motssal tényleg tudta a 2x gyengébb keretét ellensúlyozni (láthatóan igen)? mi az a határ, amikor már nem tudsz nyerni laza ellen motssal?van amikor azt látjuk nem használ sokat a mots, néha meg durván oda teszi magát.tényleg taktika függő vagy mitől függhet ez a dolog szerintetek? mi lehet az az értékelési határ, ha ekkora difivel is teljesen sima vereséget mértek ránk? a tegnapi nap, bárki lazázott volna ellenük mindenkit megvertek volna ilyen csapattal szerintetek? vagy csak a mi keretünk nem elég erős ehhez? engem ilyen dolgok érdekelnének, nem a végeredmény boncolgatása. volt ami volt, a jövőre nézve viszont le kéne szűrni a konzekvenciát az ilyen meccsekből. jelenleg úgy néz ki a dolog, hogy a sokkal gyengébb csapatok ellen se tudunk ts-t építeni, ami siralmassá teszi a helyzetünket!

az idézésről meg csak annyit, legyen igazam, és akkor nemsokára VB aranyunk lesz. mert amit az elmúlt 3-4 szezonban elvett tőlünk Olaf, ha csak a felét vissza adja, akkor nagyon meg fog egyszer csak szaladni a szekér. itt az esetünkben sajna mintha azt látnám, hogy szarból nem lehet várat építeni, csak jó csapatnak van szerencséje, olyannak ami jelenleg nekünk van nem biztos! nagyon kemény jövő és még sok közös munka vár ránk, ha ezt a válogatottat sikeressé akarjuk tenni. én segítek kaygee-nek továbbra is legjobb tudásom szerint, de helyébe jelenleg tutira nem lennék.

kintre fel fogok vetni egy taktikai ötletet a nap folyamán valamikor, éjjel álmodtam meg. kérek minél több játékost reagálja le, tetszik-e neki vagy sem!

Last edited by JoeBlack at 2/21/2012 12:48:13 AM

This Post:
11
131200.780 in reply to 131200.779
Date: 2/21/2012 1:30:23 AM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Én csak arra lennék kíváncsi, miből derült ki számodra, hogy Montenegró kerete kétszer gyengébb?
Ha csak a pályára lépettek TSI összegét nézzük, akkor 73%-kal voltunk fölényben. Igaz egy nagyrészt két ember, Havasi és Böcz értékei miatt. A többiek kb. egál, az ellenfél padja hajszálnyival fölényben volt, bár igaz egy emberrel többet vetettek ott be.
A csapatszellem gondolom egyenlő volt, lévén első meccs. Ehhez jött a dupla hozzáállásbeli különbség.

Ja, és várnám az észrevételeket, hogy a TSI egy rakás sz..., semmiresevaló és így tovább. :) De én azt mondom egy matematikán alapuló rendszert csak matekozással lehet elemezni, máshogy nincs értelme. És ez az egyetlen használható mutató. A fizetés a formaváltozások, edzések miatt már nem teljesen releváns. A skilleket meg nem ismerjük.

From: kaygee

This Post:
00
131200.781 in reply to 131200.779
Date: 2/21/2012 2:45:07 AM
Overall Posts Rated:
173173
Montenegró kerete nem volt annyival gyengébb, hogy teljes erőbedobással ne tudja megnyerni ezt a meccset. A normált véleményem szerint elbírtuk volna, max. arra is lehetett számítani. Itt minden csapat a saját céljai szerint játszik, mi nyilván továbbjutási szándékkal indulunk neki minden sorozatnak, ők pedig azzal, hogy nyerjenek 2-3 meccset. Ezt még hozhatják, hiszen van náluk gyengébb ellenfél is a csoportban + a teljes erőbedobást is eljátszhatják még valaki ellen később.

A teljes erőbedobás szerintem is nagyon sokat torzít az eredményen, nem reális az, hogy Holdáról ennyit dobott a vele szemben álló DH, van tudáskülönbség kettejük között, és persze az sem reális, hogy ő pedig ilyen rosszul dobott róla. Nyilvánvalóan torzít a teljes erőbedobás az egyéni teljesítményen is. Már csak ezért sem vagyok abban biztos, hogy a TSI most ebben az esetben el fogja árulni a dolgok okát, egyébként, ha már Chosen, kértél véleményt, akkor részemről nem tartom feleslegesnek meg ellene sem vagyok. Ott van egy mutatószám, gondolom nem véletlenül van ott, csak meg kéne tanulni, hogy mire való. Azután mindenki eldöntheti azt, hogy használja valamire vagy sem. Hozzáteszem rögtön, én sem használom igazából, de nem azért, mert felesleges, hanem azért, mert történetesen én sem jöttem rá eddig, hogy mire alkalmas. De ettől még nem tartom feleslegesnek, csak én nem értem pontosan.

Egy szempontból mindenképpen érdekes lehet (ha valaki leírta már előttem, akkor elnézést, nem olvastam mindent teljesen vissza). Fiatal játékosoknál, akik sokat fejlődnek szezonon belül, nyilván a szezon eleji fizetés a szezon második felében már nem sokat árul el a valós tudásukról. Ekkor jól használható lehet a TSI. Idősebb játékosoknál már talán a fizuból is le lehet ugyanazt a következtetést vonni. Én így látom, de ha van egyéb érv, akkor kíváncsi lennék, szerintem mindenki tanulna belőle.

This Post:
00
131200.782 in reply to 131200.780
Date: 2/21/2012 3:35:24 AM
Overall Posts Rated:
411411
mivel elmondásod szerint ez matematikán alapuló játék és rendszer, a meccs értékelések is pusztán matematikai számítás. ugyan nem tükrözi a végeredményt, de a játékosok skill erősségét mindenképpen tükrözi szerintem. szóval ha matematikai oldalát közelítem meg annak, amit a tegnapi meccsen hozott a két csapat, akkor a vendégek 52 skillpontot szedtek össze, míg mi 56-et. ami annyit jelent, hogy 4 szintnyi használt képességgel volt erősebb a csapat. ha csak a védekezésre vetítem le a dolgot, átlagban majdnem egy szint előnyünknek kellett lennie ez alapján! ez mellé jött az, hogy szerintem az 1:1 elleni védekezés ellen tempó nélkülivel jöttek, ami nem a legtutibb. ezt negatívan biztos nem díjazta nekik a motor.

én a tsi-re sose mondtam azt, hogy nem fontos. de ebben az esetben nem hiszem, hogy reálisabb képet adna a két keret erősségéről, mint az értékelés! pl nem tudod, az ir-nek milyen képességek adják a tsi számot. lehet van neki 9-es bv vagy 8-as pattanó 9-es blokkolás olyan skillek, amiket nem feltétlenül használ a meccsen. ez nagyon csalóka lehet. lehet van neki mondkjuk 20-as tempó 20-as passzolás de csak 12 védekezés. ez a játékos tsi-be ott lenne a szeren, de a meccsen nem annyira használható, mint a mieink. szóval én ebben az esetben a keretek meghatározására tutira nem használnám a tsi-t!

amúgy nagyon jó, hogy ebbe bele mentünk, kérdezem akár tőled akár a többiektől, hogy szerintetek hogy lehet egy adott keret erősségét legjobban lemérni? értékelések vagy tsi vagy valami egészen más alapján? mindkettő teljesen csalóka tud lenni!

This Post:
00
131200.783 in reply to 131200.781
Date: 2/21/2012 3:47:24 AM
Overall Posts Rated:
411411
Idősebb játékosoknál már talán a fizuból is le lehet ugyanazt a következtetést vonni. Én így látom, de ha van egyéb érv, akkor kíváncsi lennék, szerintem mindenki tanulna belőle.

pont neked kéne tudni a legjobban, hogy a fizunál is mekkora csalások lehetnek. pl nincs neki semmi más csak 18-19-es dobótáv, és máris olyan fizetése van, mint nálunk egy jól ki skillezett megfelelő kiegekkel edződött posztján használható játékosnak. nagyon nehéz képet szerezni egy idegen játékosról skillek ismerete nélkül. nagyon becsapós a tsi a fizetés és sok minden más. ha ránézel gedó vagy schar fizetésére 10/10 játékos azt mondja, ebből nt keret közelébe nem lesz egyik sem. lehet válogatottak nem lesznek, de a keret közelébe odaérnek az fix!

én most is azt mondom, aztán majd millióan megcáfolnak vagy sem, az értékelésnek nem feltétlenül kell a meccs képét végeredményt tükröznie, de az egymással szemben álló csapatok és azon belül a játékosok erősségét mindenképpen mutatnia kell.

Az egy jó meglátás, hogy az egyéni teljesítményeket nagyon tudja torzítani a hozzáállás. Úgy néz ki, hogy ráadásul azokat sújtja a legjobban ez a hátrány, akiknek a taktikákban a legnagyobb része van! ha kintit játszol azok gyengülnek el, ha bentit azok! ezért ha valahol nagyon akarsz dominálni, nem szabad lazázni. ha lazára adod a fejed, talán jobb egy semleges taktika, akkor eloszlik talán (ez mind csak feltételezés) a hibázás a csapaton, és nem 1-2 poszton vernek szarrá!

This Post:
00
131200.784 in reply to 131200.780
Date: 2/21/2012 3:51:18 AM
Overall Posts Rated:
411411
Én csak arra lennék kíváncsi, miből derült ki számodra, hogy Montenegró kerete kétszer gyengébb?
Ha csak a pályára lépettek TSI összegét nézzük, akkor 73%-kal voltunk fölényben.

természetesen a 2x erősebb, az költői túlzás volt! viszont a 73%-al voltunk fölényben ezt nem tudom értelmezni. ez számomra azt jelenti, hogy 1,73-al volt erősebb a csapat.magyarul 27% híján ténylegesen 2x erősebb a keretünk ha csak a tsi-t nézzük?

:D

From: kaygee

This Post:
00
131200.785 in reply to 131200.784
Date: 2/21/2012 3:56:36 AM
Overall Posts Rated:
173173
pont neked kéne tudni a legjobban, hogy a fizunál is mekkora csalások lehetnek. pl nincs neki semmi más csak 18-19-es dobótáv, és máris olyan fizetése van, mint nálunk egy jól ki skillezett megfelelő kiegekkel edződött posztján használható játékosnak. nagyon nehéz képet szerezni egy idegen játékosról skillek ismerete nélkül. nagyon becsapós a tsi a fizetés és sok minden más. ha ránézel gedó vagy schar fizetésére 10/10 játékos azt mondja, ebből nt keret közelébe nem lesz egyik sem. lehet válogatottak nem lesznek, de a keret közelébe odaérnek az fix!

Na jó, de túl sok más infó nincs. Én a válogatottnál mindig visszanézem a teljesítményt, azt, hogy milyen poszton játszatták, milyen csapat ellen, ott kb. milyen védő állt vele szemben, milyen taktikánál és még sorolhatnám. Idősebb játékosok esetében, hacsak nem ismered pontosan a skilljeit, túl sokminden nem áll rendelkezésre ahhoz, hogy tájékozódj. Én jónéhány dolgot hozzánézek a fizuhoz, próbálom ezzel pontosítani a képet, de alapvetően nem látsz mást a fizun kívül, csak a formát. Meg persze a TSI-t.

Last edited by kaygee at 2/21/2012 3:57:16 AM

This Post:
00
131200.786 in reply to 131200.782
Date: 2/21/2012 5:35:58 AM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Szándékoltan volt provokatív a hozzászólásom a TSI-vel, nem feltétlenül neked szólt az a része. :) Csak túl sok volt a sirám mostanság meccsértékelés miatt.
Természetesen nem gondolom a TSI mindenhatóságát, csak úgy érzem néha nagyon alábecsülik a hasznosságát, mint objektív mutató.
Ez amit mondasz, hogy hány skillpontot "szedett össze" a csapat megint csak nem túl informatív, mert nem ismerjük egyrészt a számítás módját, másrészt a kiindulási értékeket sem.
Ennek ellenére én azt mondom a meccsértékelés is egy objektív dolog, csak az a probléma vele, hogy nem terjed ki minden területre, így nem nyújt teljes képet. Ergo nem feltétlenül lehet belőle megállapítani mi volt a döntő a meccsen. Teszem kapunk egy értékelést a védekezésre, de vajon ez pusztán a skillek alapján számolt érték, vagy benne van a forma hatása is? Aztán ott van a csapatszellem kérdése, azt sem tudjuk, hogy megjelenik-e az értékelésben (szerintem nem), vagy pontosan hogyan működik a hatása? Egyfajta szorzóként csökkenti, illetve növeli a skillek értékeit? Vagy netán valószínűségi százalékokat módosít (dobószázalék, labdaszerzés, stb.)? Ja és ott van még a menedzser típusának kérdése, az vajon hogy jelenik meg a meccs generálásában?
Sok-sok kérdés, amire nincs pontos válaszunk.

A keret felmérésében a fizetés és a TSI összevetése nyújthat egy alapot, amihez aztán lehet nézni statokat, taktikákat, stb. De a skillek ismerete nélkül mindenképpen az első kettő ami a legtöbb kapaszkodót nyújtja. Még ha pontos képet nem is ad. Mint azt helyesen megfogalmaztátok a skillek elosztása jobban és kevésbé jobban használhatóvá tehet egy adott játékost, egy adott taktikához. Jó, van amelyiket egészen használhatatlanná bármely taktikához, de nem ez az általános azért. :)
Egyébként szerintem két hasonló TSI-vel rendelkező játékosról azért elmondható, hogy hasonló játékerőt képviselnek. De nem feltétlenül ugyanahhoz a taktikához. És nem feltétlenül fog ez kijönni meccsen az egyéb módosító körülmények miatt.

Advertisement