Cinjenica je da ima dosta ljudi koji ne mogu da se oduseve Novakom kao ostalim nasim sportistima. Spadam u tu grupu, ali ne zelim da omalovazavam uspeh koji je napravio, pogotovo sto sam i sam igrao tenis. Postoje dve stvari koje smetaju novaku da postane apsolutni idol koga ce biti neumesno kritikovati na bilo koji nacin.
1. Sport kojim se bavi: jednostavno tenis nije sport koji odgovara nasem mentalitetu. mi mnogo vise volimo kolektivne sportove pre svega, a zatim, tenis sa sobom nosi jednu auru snobizma i elitizma. Sta mislite, da je kojim slucajem srbin najbolji golfer na svetu, kako bi ljudi reagovali? Ubedjen sam da bi bilo jos vise ljudi koji ne bi mogli sa njim da se identifikuju.
2. Novakovo okruzenje: Novakova porodica je njegova najveca mana. tesko da se moze naci neko kome su djokovici kao copor simpaticni.
Medjutim, kljucno je ovde da Novak uopste nije kriv ni za jednu ni za drugu stvar. On je uspesan u tom sportu, takvom kakav je, i ima tu porodicu koju opet nije mogao da bira takvu kakva je. Sam za sebe, on je zaista ispravan i mentalno stabilan momak koji treba da bude uzor svakom ko zeli da se bavi sportom ili uopste da nesto u zivotu napravi. E sad, to sto on za nas nikada nece moci da bude Djordjevic, Divac, Vanja Grbic itd... da ne nabrajam, to je stvar naseg mentalnog sklopa i preferencija.