я в китайців бачив таку табличку (https://s1.ax1x.com/2020/09/19/w5qnn1.png)
як я розумію, це таблиця тренування, там немає еластіки
наприклад, тренування ближнього кидку дає 0,68 рівня до кидку, 0,23 рівня до кус та 0,23 рівня до захисту. 1,14 рівня в сумі. і ще 10% які "розпиляються" по усіх навичках (0,114 в цьому випадку). тобто 1,254 рівня сумарно дає тренування ближнього кидку. це не еластіка. це просто правила тренування. і в мене це закладено в тому, что я написав, що тренувати захист до 13, а потім кидок до 15. поки будешь тренувати кидок до 15, захист ще отримає 2-3 апи
еластіка - це коли в тебе є пов'язані навички і якась з них набагто більша (чи набагто меньша) за інших, це впливає на швидкість тренування меньшої навички. тобто, наприклад, якщо ближній кидок та ближній захист пов'язані еластикою (не впевнений що є такий зв'язок лише на ці дві навички, але припустимо), ти витренував захист до 13, кидок в тебе 7. тренуєшь кидок і він буде отримувати більше ніж 0,68 рівня за тренування. з-за того, що в тебе є пов'язана навичка, яка набагото більшого рівня. це не відображено в цій таблиці
ps: доречі, а математика правильна?. спочатку 10% від тренування розпиляються на всі навички і потім йде розподіл по навичкам. тобто сумарне тренування це не 110% від 1,14, а 1,14 це 90% від сумарного. тобто сумарне 1,267. принаймні я так це розумію. але тут різниця вже зовсім мінімальна. не суть
pps: в цілому якась абстрактна таблиця бо: який зріст? який тренер? які споруди? який вік?
те що 3 зірочки, то тре качати першим так як воно дає найбільше побічних апів.
а якщо ми говоримо про Ц у молодіжку і мені начхати на кус? тоді тренування кидку дає лише 0,23 корисного побічного тренування в захист, а тренування захисту дає 0,37 побічного тренування в кидок+підбір+блок, згідно цієї таблиці. так що дає більше побічних апів? ))))