Kedves Gila! Ha ezt a hozzászólást egy újonc írja, oké elnézem, de te mióta is nyomod ezt a játékot? :) Ennyi sületlenséget egy hozzászóláson belül rég láttam.
Van egy gondolatom, hogy a TSi jelentős változása jobban hat erre, mint azt gondolnánk.
Nem a TSI változása hat a formára, hanem éppen fordítva.
Ha például esett az embered tsi-je 300-400000-et, akkor fix, hogy nem fog javulni formában.
Hát ez tuti biztos, mert ép a forma esése miatt csökken a TSI - más esetben max akkor csökken, ha romlik egy másik skill, mondjuk öregebb játékosoknál.
Az is lehet, hogy az edzést szezon elején bentivel kell kezdeni, mert a magas emberek formája ilyen szarakodós ilyenkor.
A magas emberek formája semmiben sem másabb az alacsony emberekénél.
Talán az edzés nem csökkenti a tsi-it ergo a forma sem romlik úgy??
Ezt bevallom még értelmezni is nehezemre esik... Az edzés önmagában tuti nem csökkenti a TSI-t, max növelheti, ha edződik valamely skill. Az edzéssel
egy időben változik a forma is, de a kettő között nincs szoros összefüggés. Meglehet az edzés növeli valamely skillt egy játékosnál, mégis eshet a TSI, mivel mondjuk romlik a formája.
Ezek itt a skillek: Tempódobás, Dobótáv, Külső védekezés, Technika, Labdavezetés, Passzolás, 2 pontos, Belső védekezés, Lepattanózás, Blokkolás, Erőnlét, Büntető, Forma, Tapasztalat.
Ezek alapján generálják bizonyos matematikai műveletekkel (biztos utána lehetne számolni pontosan hogy, de ez most nem érdekes) egyrészt a
fizetést (ebbe logikusan szerintem a forma nem számít bele), ezt csak a szezon elején, valamint a
TSI-t, ami viszont hétről-hétre. Elég könnyen átlátható, ha a skillek értéke változik, akkor a fizetés, illetve a TSI is. A fizetésen ugye nem tudjuk lemérni a változást, csak szezon elején, de a TSI-n minden héten látszik, ha valamelyik érték változott. Leggyakrabban a forma az a skill, amely módosítja az egyenletet, erről ír is a kézikönyv:
TSI:Az általános játékos mutató, a TSI egy nagyon durva jelzést ad arról, hogy milyen jó egy játékos. De a forma erősen befolyásolja ezért vigyázz, csalóka lehet!
No, remélem érthető volt, amit írtam... Párszor szerintem volt már róla szó, de ismétlés a tudás valamely rokona. :)