Ad 1) Tomu rozumím, ale nic to nemění, že v tomto konkrétním zápase to tým přivedlo k prohře. Tím nechci tvrdit, že já bych nastavoval jinak. Střídání při falech je použitelné v kombinaci s vícenásobným nastavením hráčů na stejný post a se silnou lavičkou.
Týmové ratingy moc neřeším. Přesto jsem přesvědčený, že hra simuluje útočnou výpomoc a vysoké vlastnosti vytvářejí podporu pro spoluhráče. Asistence u hráčů s mizernými přihrávkami podle mne naznačují zdvojení obránců a tudíž volného spoluhráče. Alespoň já je takhle chápu na základě zkušeností se svými zápasy. Jsem hluboce přesvědčený, že je rozdíl v úspěšnosti zakončování hráče, dle toho kdo hraje okolo něj...
Ad 2) No vždyť to by mělo stačit, společně s možnost í volit i atypické hráče pro daný post k zvětšení naší variability. Já nejsem úplně pro jednooborové hráče, ale jsem spíš zastáncem hráčů výhodných do jednotlivých taktik. Například předpokládám, že priceton využije více než jiné taktiky přihrávky podkošáků, hrát ke koši více využije nájezdů vnějších hráčů atd... Já to většinou volím intuitívně a mám pocit, že mi to vychází, že uhrávám výsledky nad sílu kádru. Tudíž předpokládám, že se tvůrce hry snažil do enginu taktik co nejvíce implementovat svoji představu o tom jak basketbal v realu funguje.