BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21] Sezon 26

[U21] Sezon 26

Set priority
Show messages by
From: borczi
This Post:
11
252021.78 in reply to 252021.77
Date: 1/12/2014 1:09:08 PM
Overall Posts Rated:
593593
POLSKA - Azerbejdżan (18,35)

Drugi nasz mecz w mistrzostwa Europy... rywal tym razem z niższej półki - Azerzy są notowani na 97 miejscu w rankingu światowym. Najlepsi zawodnicy to:

- center w sprawnej Yeter Akergin (30396350) (30396350)

- center w silnej Marat Chernyshov (30396361) (30396361)

a reszta... jest milczeniem:)

Nie ma sensu więc za wiele pisać o taktyce, planach, itp... jakieś są, ale to nie takie do ujawniania na forum;)

U nas - z formą różnie... niepokoi forma Bogusława Jura (niezdarna) - kontakt z właścicielem super, no ale... Zobaczymy co dalej... Wyzdrowiał Wyrazik... no ale tu też przerwa mocno odbiła się na formie... trochę musimy więc poczekać na Zbyszka... ale za to wraca do treningu i liczę w tym tygodniu na kolejny skok... bo tych w ten piątek w kadrze zbyt wiele nie było niestety:(

Wieści ze świata:
- na TL dwóch czołowych estońskich centrów... można podziwiać... bo ceny spore i pewnie nikt nie skusi się ich zepsuć za tyle kasy;)

- dwa tygodnie kosy Aris Bruvelis (28955975) (28955975) - cieszy... Wyrazik odrobi straty w treningu;)

- inne kontuzje: Ivan Mijatović (28872218), Salman El Fizazi (28674602), Vasil Karlov (30166664), Ville Skjöld (29097611).

Generalnie póki co zbyt wiele ciekawego w tej kolejce się raczej nie wydarzy... moim zdaniem takiej sensacji, jak porażka Węgrów jutro nie doświadczymy;)

POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)
This Post:
11
252021.79 in reply to 252021.78
Date: 1/13/2014 11:43:05 AM
Overall Posts Rated:
593593
Za godzinkę meczyk;) Mam nadzieję, że mimo spotkania naszych piłkarzy ręcznych w TV ktoś się skusi podziwiać naszą BB-młodzież.. hehe... no i że porażka "dorosłej" NT nie jest złym znakiem

From: Campos

This Post:
00
252021.80 in reply to 252021.79
Date: 1/13/2014 12:44:59 PM
CampoLeony
II.3
Overall Posts Rated:
832832
Second Team:
CampoLeons
..chyba coś nie wystartowało:P albo ja jestem jeszcze wczorajszy..

From: Midgaard

This Post:
11
252021.81 in reply to 252021.80
Date: 1/13/2014 12:58:55 PM
Maranahar
III.1
Overall Posts Rated:
163163
to chyba piliśmy razem bo ja tez nic nie widzę, może autokar młodzieży z Azerbejdżanu utkną gdzieś w korkach na A4 np ?

To: MiG
This Post:
11
252021.83 in reply to 252021.82
Date: 1/13/2014 1:05:36 PM
Overall Posts Rated:
593593
Co u was w Polsce dzieje sie? Gdzie mecze?

Hale budują

This Post:
00
252021.84 in reply to 252021.83
Date: 1/13/2014 1:09:27 PM
Overall Posts Rated:
593593
Poszło... szkoda, że od połowy

This Post:
00
252021.85 in reply to 252021.84
Date: 1/13/2014 1:27:47 PM
Overall Posts Rated:
593593
Do przerwy:

- my prowadzimy 67:30 ... świetny mecz Kamila Woźniaka!

- cudaaaaa się dzieją w meczu Anglia - Ukraina... Anglicy są coraz silniejsi, ale w życiu bym się nie spodziewał, że do przerwy będą gromić Ukrainę aż 49:25! Anglicy nie grają LI... motion? Zobaczymy po meczu;)

- Słowenia w naszej grupie męczy się z Holandią.. póki co tylko 57:54 dla faworytów... niespodzianka mile widziana;)

- Gruzja prowadzi z Białorusią 57:51

- Grecja w ważnym meczu po wygranej z Czechami tym razem prowadzi z Bośnią 39:32

- Szwecja również sensacyjnie póki co jest lepsza od Serbii (53:45)

:)

This Post:
11
252021.86 in reply to 252021.85
Date: 1/13/2014 3:13:22 PM
Overall Posts Rated:
593593
POLSKA - Azerbejdżan 131:68 (27:19, 40:11, 26:18, 38:20) (26966)

Pierwszych 20 minut meczu nie dane nam było śledzić... może to i dobrze, bo patrząc na wynik pierwszej kwarty, to nie ma się czym chwalić;) Na szczęście dalej było już spokojnie i systematycznie odjeżdżaliśmy słabym Azerom. O przebiegu meczu nie ma sensu więc pisać za wiele... Zagraliśmy dziś pusha i pressing w obronie. Chciałem zobaczyć, jak przy tak dużej płynności ataków będziemy wyglądać przy tej taktyce. Nie było źle... ale brakuje nam jednak trochę więcej rzucającego z półdystansu i dystansu obwodu. Na tle tak słabego przeciwnika nie ma co analizować statystyk drużynowych... ciekawie za to się złożyło, bo również Włosi zagrali push the ball i rywala mieli o podobnej klasie. Jak wypadamy więc w statach drużynowych na tle Włochów? Bez szału niestety... wszystkie staty mamy o mniej więcej 0,5-1 poziom niższe... oprócz płynności ataków;)

Podsumowanie/oceny indywidualne:

Woźniak (15,5) - moja ocena: 9,5 - przez większość meczu bezbłędny. Świetny występ naszego najlepszego SFa (z najwyższym SS10). Aż 32 punkty + 6 zbiórek... do tego skuteczność 13/16 z gry, a jedyne spudłowane rzuty to "trójki". Kamil będzie jeszcze lepszy... w tym tygodniu planujemy jeszcze skok w IS, a to już spowoduje, że nikt na SFie go nie zatrzyma;)

Talaska (16,5) - moja ocena: 9 - czy już pisałem, że oddam jakiś ważny organ wewnętrzny za wyższy potencjał?:) hehe... no niestety Talaska to tylko wieloletnia... a tu w porządnej ledwie formie "wykręca" ocenę 16,5 i statystyki rewelacyjne. Właściwie tylko ten nieszczęsny potencjał... gdybyśmy mieli zamiast tych "wieloletnich" chociaż "supergwiazdy", to o końcówkę sezonu możnaby być spokojnym.

Knast (16,5) - moja ocena: 9,5 - nie wiem jak to się dzieje, ale trzeci sezon z rzędu wprowadzam do Kadry 20-latka;) Niespodziewanka z tym powołaniem... ale Janusz świetnie jest prowadzony przez swojego "Szefa" w klubie, ma ciekawą górę, potencjał "supergwiazdy" i do tego forma sprawna... a różnica w skokach na dole do reszty centrów nie tak wielka... No i jak odpłacił się świeżak?;) W ciągu ledwie 21 minut na parkiecie zebrał najwięcej piłek (11) i zdobył 16 punktów przy skuteczności 6 na 8 z gry. Będą ludzie z tego chłopaka... chociaż patrząc pod kątem przyszłego sezonu to szkoda, że nie "mvp";) hehe

Koblynski (14,0) - moja ocena: 8,5 - tym razem trochę w cieniu innych kolegów... niby swoje rzucił (13), niby zebrał (5), ale myślę, że jeszcze w tym sezonie pokaże lepszą dyspozycję;) Chociaż nie wiem, czy na pewno na PFie, bo tu jednak Wyrazik powinien dominować absolutnie!

Żmudka (14,0) - moja ocena: 8,5 - identycznie jak wyżej - ta sama pozycja i praktycznie kalka występu... podobna skuteczność i inne statystyki... ale przyszłość należy do Żmudki ("mvp"). Spora szansa, że to on stanie się za kilka tygodniu silnym zmiennikiem Wyrazika.

Kolton (14,5) - moja ocena: 9 - dziś najlepszy rozgrywający... poczuł się o wiele pewniej po powołaniu dla drugiego krasnoluda z ukraińskiej Morii - Kielina;) 8 punktów, 8 asyst, 4 przechwyty, 0 strat... naprawdę fajny występ!!! Patrząc jakie cuda wyprawia z nimi ich Szef można się spodziewać, że jeszcze nie raz nas zaskoczy;) Tylko ciągle zastanawia mnie po jakiego grzyba te krasnoludy mają zasięg (bez JS))

Dominiak (13,5) - moja ocena: 8,5 - na siłę trochę wystąpił głównie na SG... starał się jak umiał i wyszło naprawdę nieźle... moze akurat skuteczność nie zachwyca, ale ogólnie staty fajne (8pkt, 6przechwytów, 4zbiórki, 3asysty). Będzie się poprawiał jeszcze;)

cdn

This Post:
11
252021.87 in reply to 252021.86
Date: 1/13/2014 3:39:03 PM
Overall Posts Rated:
593593
Ościłowski (13,5) - moja ocena: 8 - nasz najlepszy rozgrywający... i jakoś ciągle jeszcze nie pokazuje chyba całej swojej klasy. Staty fajne, skuteczność średnia.. ale grał dłużej niż Kolton, a wypadł słabiej... na uwagę zasługują jednak aż trzy bloki!!! Też będzie lepszy... i też ma kolegę w klubie do pomocy... czyżby dwaj hobbici ;) hehe

Najbor (14,0) - moja ocena: 7 - z pewnością to nie była taktyka dla Julka... i stąd pewnie trochę bezbarwny występ dziś. Mocno jednak liczę, że za moment forma podskoczy do sprawnej i w jakimś LP lub LI Julek mocno da się we znaki przeciwnikom!

Kielin (13,0) - moja ocena: 7 - debiutant... i trochę go zjadła chyba trema;) Ale pierwsze śliwki robaczywki... za kilka tygodni będzie nas zaskakiwać świetną grą. Tylko co z tym <...> zasięgiem)

Komorniczak (13,5) - moja ocena: 7,5 - dziś mocno zepsuł sobie procent skuteczności. To 1/6 zaskakuje - zwłaszcza z tak słabym rywalem. Za to w ciągu 14 minut zdążył zebrać aż 6 piłek (3 w ataku) i 3 razy asystować. Będzie lepiej;) Mam taką nadzieję przynajmniej.

Karlinski (13,0) - moja ocena: 6 - co się dzieje z naszym najlepszym PG? Dziwna sprawa... nie trafia, nie radzi sobie w obronie (dziś aż cztery faule, gdy żaden inny zawodnik nie miał nawet dwóch), też podaje mniej niż sądziłem. Kurczę... miejmy nadzieję, że po prostu to typ leniwca, który na słabych rywali się w ogóle nie stara, a Włochom zafunduje 47 asyst

A co się działo w innych meczach? Pisałem, że miało być spokojnie... oj ja człowiek słabej wiary;) Działo się tyle, że nie nadążałem przerzucać zakładek z meczami w firefoxie;) Ale po kolei:

- nasza grupa... i SENSACJA!!! Tydzień temu bez żadnych kłopotów rozjechaliśmy Holandię, a tu ta słaba zdawałoby się drużyna kompletnie zaskoczyła faworyzowaną Słowenię ( (26969) ). Na LI poszedł pacjent + strefa 2-3 + brak bungi. Trener Holandii odważył się też włączyć przewidywanie i tym "spod kosza" przybił gwoździem tradycjonalistę (LI/mtm) Słoweńca. U Holendrów aż 53 punkty zdobył zawodnik występujący na codzień w Polsce - George Overdijk (28762484) - ja nic nie zdradzam, ale ten mecz to najlepszy dowód na skuteczność pewnej teorii o roboczej nazwie "snajperzy";)) Mieć takich dwóch z 18-19 w JS/JR ... i kto nam coś zrobi?;)

- w dwóch pozostałych spotkaniach zaszalały Bułgaria i Finlandia... przy takich wysokich wygranych niestety jeszcze nie wyjdziemy na prowadzenie w grupie. Może za tydzień. Po porażce Słoweńców robi się jednak ciekawie w perspektywie walki o awans... my Słowenię mamy na sam koniec... wydaje się, że wtedy z ich enta zostaną już marne ochłapy.

- w grupie B: Francja zagrała "rana" i trzeba przyznać, że szału nie było. Zespół mistrzów świata to w tym sezonie ledwie cień tego SUPER-zespołu sprzed roku. Będzie ciężko im wygrać grupę. W spotkaniu odwiecznych rywali Węgrzy spokojnie 30 punktami pokonali Rumunią ( (26997) ). Niemcy po cichutku, w cieniu faworytów przebijają się na czoło grupy - tym razem wysoko pokonali Islandię. No i na koniec rodzynek... trener Gruzinów nie przestaje zaskakiwać;) Wiedząc, że o awans do czołowej "dwójki" raczej nie powalczy mając w grupie mistrzów świata, Węgrów i Białoruś, postanowił obrzydzić życie faworytom;) Po zaskoczeniu Węgrów, tym razem przyprawił o zawał trenera Białorusi... ( (26996) ) ... no bo co to za taktyka? Princeton w ataku, Inside Box and One w obronie i CT... i efekt taki, że po dwóch dogrywkach w spotkaniu-horrorze Gruzja odprawiła kolejnego faworyta!!! Pewnie dalej przyjdą już porażki, ale trzeba przyznać, że Gruzja pokazuje jak walczyć i dobrze się bawić w każdym meczu... bez wielkiego kalkulowania! BRAWO!!!! A kto awansuje? Jednak pewnie Francja i Węgrzy... chociaż nie można lekceważyć Niemców!

cdn

From: oxygenum

This Post:
00
252021.88 in reply to 252021.87
Date: 1/13/2014 3:48:58 PM
Overall Posts Rated:
8989
Szcxerze gdyby gruzin zagrał mtm w obronie i nie uzyl gdp to wygralby bardziej chyba... ent mieli po tamtyk ct nizszy wiec samo ct w tym meczu im dalo taka przewage... albo bialorusini wcale nie tacy mocni :-)

Advertisement