אכן משחק נהדר של הצעירה שלנו, כמובן שזה משחק שהיינו אמורים וצריכים לקחת אבל עדיין לנצח ככה בהפרש 2 גישות קבוצה מהדרג הזה זה מעודד וגם מראה לכל היריבות שלנו בעתיד שאנחנו לא כאלו שקופים טקטית.
בנוסף בהחלט אפשר להתמוגג גם על הציונים שלנו - הגנות מעולות וכ"ח מאוד גבוה לרמות האלו.
מבחינתי האישית היה תענוג גם לראות את ניסן פותח לראשונה בטורניר הזה - ניסן הוא שחקן באמת איכותי, שמוסיף לנו המון, טוב שהוא נכנס לכושר בדיוק בזמן וכיף היה לראות אותו מוציא שורה סטטיסטית כזו מצויינת.
מה עוד קורה טורניר -
אז סער כבר סיפר על הניצחון המטורף של אירן, זה בהחלט סנסציה לא נורמאלית ומשחק שאפשר ללמוד ממנו המון, אבל ברמת הנבחרת הוא לא מעניין כי אנחנו לא צפויים לפגוש את אירן.
היריבה הבאה שלנו (בשלב שמינית הגמר) היא פורטוגל (27 בעולם, 16 בטורניר) שאותה נתחיל ללמוד השבוע, על הדף היא נראת קצת יותר טובה מסלובניה, יותר מאוזנת אבל עדיין ללא מספיק שחקנים ממש בולטים.
בגזרת יריבות פוטנציאלות בעתיד -
לטביה (25 בעולם, 8 בטורניר) גברה בבית על צ'ילה (18, 25) עם ציוני פנים מרשימים מאוד ותארח בשבוע הבא את צ'כיה (36, 24) שניצחה בחוץ את רומניה (34, 9). צ'כיה (החזקה) להזכירכם ירדו בדירוג עד למקום 24 בגלל שהמאמן שכח לשים פעם אחת הרכב, וזה עלה לצ'כים ביוקר. אמנם הם גברו רומניה אבל זה בטוח גבה מהם התלהבות. זה יהיה קרב עקוב מדם בין לטביה לצ'כיה, שאני מאמין שהלטבים יצאו עם ידם על העליונה. לשמחתינו אני די בטוח שזה יהיה במחיר אובדן התלהבות.
בקרב הענקיות בין הונגריה (32, 20) לאסטוניה המארחת (22, 13) ההונגרים ניצחו אחרי מהפך מטורף ברבע הרביעי - ממינוס 14 לניצחון ב-8 הפרש!!! בהחלט מריח כמו קראנצ, דבר שיעבוד לטובת אוקראינה (16, 4) שתפגוש את הונגריה אחרי ניצחון ביתי קליל על קנדה (28, 29).ף
המשחק האחרון בצד שלנו מפגיש בין יוון (37, 12), שגברה בקלות רבה על נורווגיה (51,21), לאנגליה (33, 5) שניצחה את הונג קונג (15, 28) בביתה. אנגליה המארחת אבל אני כבר אמרתי שאני חושב שיוון תגיע רחוק ואני מאמין שנראה מפגש בין יוון לאוקראינה ברבע גמר.
אגב אוקראינה, אם נפגוש אותם בחצי גמר זו תהיה הזדמנות נהדרת לנקום על התבוסה שהנחילו לנו בטורניר הקודם בשמינית הגמר... אז יש למה לצפות!
****לגבי דירוגי הנבחרות - שימו לב שנבחות אירופיות באופן קבוע נמצאות בדירוג נמוך יחסית לאיכות שלהם לאומת נבחרות מכל שאר היבשות - זה בגלל ששיטת הניקוד היא די גרועה, ונותנת הרבה יותר מידי ניקוד לנבחרות באיזורים חלשים - על כל הניצחונות שלהם על נבחרות פח זבל שהם פוגשות, זאת לאומת האירופיות שמקיזות דם אחת מול השניה באליפות אירופה. *****
אל אל ישראל
Last edited by Shadamher at 7/7/2015 3:25:40 AM