Τυπικά τα iso έχουν ίδιο ρυθμό με την βασική επίθεση αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν έχω παρατηρήσει αν είναι πιο αργά ή όχι. Αυτό που έχω παρατηρήσει στα iso είναι ότι έχουν ευκαιρία για iso όλοι οι παίκτες της πεντάδας ανεξαρτήτου skillset και απλά όσο προχωράει το παιχνίδι θα παίρνουν παραπάνω προσπάθειες αυτοί με το καλύτερο δυνατό skillset αλλά σπάνια θα περιοριστεί σε έναν παίκτη όσο μεγάλη διαφορά και να έχει με τους υπόλοιπους.
Για την υπομονετική έχω κάποια εμπειρία καθώς τη χρησιμοποιώ αρκετά και έχω καταλήξει στο ότι η μηχανή πάντα ψάχνει τον παίκτη με μεγαλύτερη διαφορά jump shot με περιφερειακή άμυνα του παίκτη που τον μαρκάρει οπότε δεν είναι απαραίτητα ο καλύτερος σουτέρ αλλά το καλύτερο match-up. Επίσης αυτό για τον εσωτερικό σκόρερ στο 1 ή το 2 δεν ισχύει το έχω δοκιμάσει με καλή ροή, άρα με patient παιγμένο σωστά, και ποτέ δεν παίρνει τα περισσότερα σουτ ο παίκτης με το υψηλό εσωτερικό σουτ. Ουσιαστικά το patient είναι χρήσιμο όταν έχεις έναν καλό σκόρερ με βασικότερα σκιλλ πρωτίστως το jump shot, δευτερευόντως το drive, με το εσωτερικό σουτ σαν καθαρά συμπληρωματικό που καθορίζει απλά την επιτυχία με την οποία θα τελειώνει τα drives ή τα καρφώματα ο παίκτης.