Dnes nás čeká klíčový zápas proti Anglii (netradičně už v 16:30 kvůli posunu na zimní čas), kde musíme vyhrát, abychom si udrželi naději na postup do druhého kola ME.
Je to teda vhodný čas na rekapitulaci obou zápasů, kde pro nás zase vyšel hlavně druhý poločas:
Mistrovství Evropy U21 (Slovinsko S66) - 3. kolo skupinyItálie - Česko 93:88 (29:17, 56:26, 71:53) - link zápasu:
(76490)Tohle byl zápas dvou poločasů, tohle se jinak nedá nazvat. Oba týmy hrály stejné úsilí, takže jsem zázraky nečekal, ale zase takovou kanonádu na straně Italů taky ne. Měli jsme katastrofální střeleckou potenci a tedy nebudu moc psát o prvním poločase, jen to, že Italové si vybudovali propastný náskok 30 bodů. Opravdu nevím, co náš virtuální trenér řekl v šatně při přestávce, ale asi to muselo tým neskutečně nabudit.
Druhý poločas byl jak den a noc, nebe a dudy, nebo jakékoli jiné přirovnání - moje taktika se zamřit na italský doskok zabrala až zde a pak se začaly dít velké věci. Proti italské základní sestavě jsme se začali rozehřívat, naopak soupeř začal vadnout a já pořád nechápu, co se teda stalo :D. Třetí čtvrtinu jsme vyhráli poměrem 27:15, a 18-bodová ztráta začala mizet i v poslední čtvrtině. Šest minut před koncem jsme se dokonce dostali pod 10bodový deficit a já už jsem pomalu začal přemýšlet o nemožném, navíc jsme dostali do faulů oba jejich podkošáky Lovisiho a Simu.
Itálie se však dokázala probudit a držela náskok 10 bodů cca do poslední minuty, kde se nám povedlo dát 4 z 5 střel a společně s tragickými trestnými hody soupeře (3/8 za poslední minutu zápasu) bylo skóre 88:92 zhruba dvacet sekund před koncem. V tu dobu hrál skvěle střídající pivot Neumann, který si za 10 minut na hřišti zapsal 7 doskoků a 3 bloky. Bohužel Outolnému se nepovedlo trefit ani jednu ze dvou trojkových pokusů, které by snížily rozdíl na jediný bod, a tak to Itálie nakonec dokázala urvat. Na doskoky jsme nakonec vyhráli 52:41, na útočné 17:6, což pomohlo k tomuto (skoro) comebacku.
Nejlepší hráči ČR:Bažant - 23 bodů, 8 doskoků, 4 asistence
Outolný - 16 bodů, 10 asistencí
Hamrle - 14 bodů, 7 doskoků, 4 asistence, 3 zisky
Zbytek favoritů si poradil s outsidery skupiny, žádné překvapení.
Mistrovství Evropy U21 (Slovinsko S66) - 4. kolo skupinyČesko - Řecko 91:78 (19:15, 46:44, 73:63) - link zápasu:
(76493)Od tohoto zápasu jsme čekali víc, a trochu mě překvapilo, že Řecko se rozhodlo proti nám šetřit náladu a podle mě se rozhodnou to zkusit třeba proti Izraeli. Bohužel naše lvíčata znovu začala zápas letargicky, po sedmi minutách Řekové vedli 13:5 a naši měli střelbu 2/13. Už jsem si říkal, že zase bude zle, a nakonec jsme první čtvrtinu zakončili šňůrou 14:2 a vedením 19:15. Druhý poločas byl velmi těsný, vedení se přelévalo ze strany na stranu, takže jsem doufal, že se nebude opakovat izraelský scénář. Hlavně se dařilo řeckému SF Manoukarakisovi, který do poločasu stihl 16 bodů. Nakonec jsme i přesto šli po řeckém faulu na konci poločasu do dvoubodového vedení 46:44.
Třetí čtvrtina byla taktéž docela těsná - rozdíl byl většinou pětibodový - až do poslední minuty, kde jsme se konečně od soupeře odpoutali a vybojovali poprvé dvouciferný náskok. I zásluhou vynikajícího Pospíšila jsme vedli 73:63 a před poslední fází hry stačilo náskok v klidu udržet. To se nám povedlo a i čtvrtá čtvrtina skončila našim dílčím vítězstvím a celkovou výhrou v poměru 91:78. V tu dobu jsme se ale strachovali i tak, kvůli zápasu Anglie-Itálie (viz níže). Řekl bych, že nám zápas znovu vyhrály doskoky (50:38 pro nás, 19:12 útočné).
Nejlepší hráči ČR:Pospíšil - 19 bodů, 16 doskoků
Bžoch - 12 bodů, 7 asistencí, 3 bloky
Fišer - 11 bodů, 11 doskoků, 4 asistence, 2 bloky
Izrael i přes hůře zvolenou taktiku porazilo Nory 94:79. Důležitější byl zápas dvou neporažených týmů skupiny E - Anglie hrála celý zápas těsnou partii s Italy, chvílemi vedla, ale nakonec padla 74:78.
Last edited by King_Domm (CZE/U21) at 10/28/2024 9:09:01 AM