BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > A Milli Takım / NT

A Milli Takım / NT (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
11
291940.783 in reply to 291940.782
Date: 10/19/2021 6:55:10 AM
yigidospor
TBL
Overall Posts Rated:
226226
Hocam kusura bakma yoğunluktan dolayı yazamadım. Tebrik ederim BB-Türkiye tarihinin en yüksek oyunu almışsın. Umarım senin için her şey yolunda gider. Başarılar dilerim Mt maceran için

This Post:
11
291940.784 in reply to 291940.783
Date: 10/20/2021 5:26:05 AM
Overall Posts Rated:
896896
Merhaba Hocam,

Estağfurullah. Gönüller bir olsun.
Tebriğin içinde çok teşekkür ediyorum. Umarım başarılı birşeyler yapabiliriz.
Desteğin ve tebriğin için tekrar teşekkürler Harun hocam

This Post:
55
291940.785 in reply to 291940.781
Date: 10/22/2021 3:53:05 PM
Overall Posts Rated:
896896
Arkadaşlar selamlar,
Benim için MT serüveninde ilk maç (hazırlık maçı dışında) ve belki de sezon için en zorlu maçlarımızdan birini oynadık.

Taktik olarak rakibin oyun planını bilmek bizi mutlu etti. Rakibin bizden daha iyi olabileceğinin farkındaydık ve bizde bu farkı kapatabilmek için alabildigince max seviyede risk alarak maça çıktık. Tercihlerimiz doğruydu fakat rakibin maça Normal çıkması çokda beklediğim bir durum değildi. Bizde maça Ro çıkarak başladık.

İleriye dönük isteklilik milli takımlarda önemli bir yer teşkil ediyor o yüzden kararımı bu yönde kullandım.

Şutör özelliğimiz ve dış oyuncularımızın oyunu defans yönünde etkili oynadıklarına şahit olduk.

2-3 BB dünyasının hor görülen çocuğudur malumunuz. Çok özel durumlar hariç kullanılması genel yargıda pek beklenmez. Özellikle Ali Arifin formsuzluğu ve bu sebeple kadroda olmayışı bizi farklı arayışlara itti. Saha dizilimiz 3-2 alan ve Pas özelligi yüksek 2 uzunumuzu seçerek başladık.. Onun dışında uzunlarımızın savunmasına da şahsen güveniyorum.

Bundan sonraki maçlardaki değerlerimiz oyuncularımızın formlarıyla eş zamanlı artacak veya azalacak. Form grafikleri gerek ilk5 gereksede kadroda yer bulabilme adına en önemli kriterlerden biri olmaya devam edecek.. Ali Arifin formsuzluğu devam ediyor ve bu sebeple yüksek ihtimal önümüzdeki maçtada kadroda yer bulamayacak.

Maçın adamı diyebilmeyi çok isterdim fakat 46 sayı atarak gözlerimizin pasını silen Ismail'e ayrı bir parantez açmak gerek. Keşke Gökhan ve Erolda biraz daha ona ayak uydurabilselerdi maçı belkide kazanmış olabilirdik.

Önümüzdeki maç ve sezonun diğer maçlarına ümidimizi kaybetmeden devam edeceğiz.

This Post:
11
291940.786 in reply to 291940.785
Date: 10/25/2021 12:14:27 PM
Overall Posts Rated:
287287
2 sakatlığa rağmen güzel bir maç. Grup sonunda olabilecek averajı düşünüp hızlı taktik çıkıp güzel oyuncu tercihleri. Tebrikler hocam 👏👏

This Post:
77
291940.787 in reply to 291940.786
Date: 10/28/2021 1:46:09 AM
Overall Posts Rated:
896896
Hocam çok teşekkürler.. Güzel maç oldu evet ama dahada güzel olabilirdi. Maç başı sakatlıklar can sıkıcıydı. Takımın ritmi gayet iyiydi.

Maç içi'de biraz yorum yapayım. Açıkçası kurgu tamamen KVV'ye göreydi fakat maçın hemen başı 2 sakatlık vermemiz iyi olmadı. Haldun 2.dk.da Mert'te 14.dakikada sakatlık yaşayınca neler oluyor demedim değil.

Takımın üzerindeki karabulutları, sakatlık sonrası oyuna giren ve oldukça iyi bir performans sergileyen Önsal dağıttı diyebiliriz heralde. 16Ribaunt, 7 asist ve 7 bloğunu 12 sayı ile süsledi.
Önsalı yanlız bırakmayan 2.oyuncumuzda özellikle 15 Ribaunt ile Ribaunt açığımızı kapatan Şiar'dı.

Şimdi önümüzde çok daha önemli bir maç olacak. Sizler'dende maç ile ilgili tavsiyeleriniz, analizleriniz, gözlemleriniz, taktik önerileriniz var ise özelden bana ulaşmanızı rica eder.

Herkesin'de 29 Ekim Cumhuriyet bayramınıda bugünden tüm içten dileklerim ile kutluyorum.

Last edited by Ernesto (NT Coach) at 10/28/2021 3:33:33 AM

This Post:
77
291940.788 in reply to 291940.787
Date: 11/1/2021 5:55:09 PM
Overall Posts Rated:
896896
Türkiye 78 - 66 Hollanda

Bu akşam kazanan taraf biz olduk. Grubun en sağlam savunmalarından birine sahip takımına karşı oynayacağımızın bilincinde olarak mgh’da yakalanmamak adına değişik taktikle çıktık sahaya. Mgh.de başarılı bir tercih yapmamızda ayrıca sevindiriciydi.

Skor seyri her nekadar düşük olsada, rakibi 66sayıda tutmak güzeldi.Savunmaların ve mücadelenin konuştuğu bir maçtı diyebiliriz heralde.

İlk yarıda herkesin çok zorlandığı zamanlar yaşadık çok ciddi krize girebilecek maçı biz de savunmamızla dengede tuttuk.

İkinci yarıda ve özellikle son periyotta maça ağırlığını koymaya başlayan takımımızın yüksek yüzde ile oynamaya başlaması ile birlikte Hollanda için tehlike çanları çalmaya başladı diyebiliriz herhalde.

Özellikle benchten gelen Osman'ın performansı hızır gibi yetişti en kritik anlarda..

Maçın yıldızına gelmeden önce, Makineler yine iş başındaydı. Her halde oyunda Hall of fame olsa kendilerine kesin birer koltuk bulurlardı. Ismail Köktay 35sayı, Gökhan Ültan 23 sayı. Elinize sağlık..

Onu birine benzeticek olsam heralde bu isim Dennis Rodman olurdu. Rodman muhtemelen Nba'in gördüğü belkide en iyi savunmacı rol oyuncusuydu. Yada en iyilerden biri Her ribaunt için atlayan, bedeli ne olursa olsun her şutu bozmaya, hatta bloklamaya çalışan, bunlar için her seferinde kavga eden bir oyuncuydu 17 Ribaunt, 4 asist, 7 blok, 6 sayı Mert Kezer "Rodman"

Formlara özen gösteren Takım sahiplerimize ayrıca teşekkür ediyorum.

Bu galibiyet'te çok değerli katkıları bulunan, Gerek maç analizi ve gözlemleri, gereksede tavsiyelerini paylaşan, @Cenk hocam (King18) ve @Turgay Hocam (Ömer Hayyam) maçı bize getirmede katkı koyan diğer önemli faktörlerdi.

Kalan maçlarda en az hata yapan 2 takım tur atlayacak. İnancımız ve mücadelemiz devam ediyor.

"The Harder the Battle the Sweeter the Victory."
"Savaş ne kadar zorsa, zafer o kadar tatlıdır."

Ernesto

This Post:
22
291940.789 in reply to 291940.788
Date: 11/1/2021 7:18:05 PM
Overall Posts Rated:
55
Tebrik ederim hocam.

This Post:
22
291940.790 in reply to 291940.788
Date: 11/8/2021 3:37:02 AM
BES!KTAS
II.3
Overall Posts Rated:
101101
Hocam oyunda maaşın çok da bir anlam ifade etmediğini ve sezon başında neredeyse tüm oyuncuları taradığınızı bilerek meraktan soruyorum.
1)Ali Arif Soral satılığa çıkartılmış ve özellikleri baya göz alıcı cinsten acaba neden Alinin yerine Haldun milli takımda tercih ediliyor?
2)Aynı takımda oynayan Bünyamin Bulutun özellikleri çok mu kötü veya milli takımdakilerin özellikleri çok mu iyi ki milli takıma alınmıyor Bünyamin?
Dediğim gibi maaşın çok da bir anlamı olmadığını biliyorum ve sırf meraktan ve tecrübelerinizden yararlanmak için soruyorum. Yanlış anlaşılmasını istemem.

This Post:
44
291940.791 in reply to 291940.790
Date: 11/8/2021 4:53:08 AM
Overall Posts Rated:
896896
Selamlar hocam,

Sezon başı taramalarını olabildiğince detaylı yapmaya çalıştım. Bazı oyuncular özelinde notlar aldım. Bünyamin'de bu özel oyuncular'dan biri ve gitmesini istediğim yer farklı.

Sorularını cevaplıyayım tabiki hocam.
1- Soru güzel fakat, nedeni çok basit. Ali Arif Beni belkide 3 maçtır formu nedeniyle başka tercihlere itmek durumunda bıraktı. Sahibi ile iletişim halindeydik ve şükür'ki formu bu hafta 9 oldu. Dolaysıyla bende bu hafta kendisini kadroya dahil edebildim. Oynarmı oynamazmı ona bakacağız.

2-Şöyleki, Form konusunda msj.laşırken olsa gerek iletişim biraz ileri noktaya gitti. Özellikle alım ile ilgili bir isteğim olmadı kendisinden ama sanırım Ali Arif'in sahibi TR için Bünyamin bulutu kadrosuna dahil etti. Mesajı gayet net'ti MT.için antreman vermek için aldım. ''Sonrasında'da tabi 2 oyuncunun maaşını kaldıramayacağını belirterek Ali Arif'i satış listesine koyacağını belirtti''

Bünyamin için bir program hazırladık ve 2-3 sezon bunu uygulayacak. Bünyamin'in neden kadroda olmadığına gelirsek, İlerisi için umud vaaden ama eksikleri olan bir oyuncu. Şuan için onun açığını takımda kapatanlar var. Fakat yukarıda belirttiğim gibi bazı oyuncular için özel iletişim'ler söz konusu. Hedef oyunculara bunu takım sahipleri ile uyumlu birşekilde gerçekleştirebilirsek ilerisi için Mt.de yeri olacak bir oyuncu Bünyamin ve Onun gibileri (Ama bu sene ve önümüzdeki sezon değil, özel durumlar ve takım ihtiyacı dışında bu 2sezon için Bünyamin'i kadroda düşünmüyorum)

Özet'le Her ne kadar yabancı bir kullanıcının yaklaşımı hoşuma giden bir durum olsa'da ben benzer tip oyuncular için TR kullanıcılar ile uyumlu birşekilde çalışabilmeyi çok isterim. Ali Arif'te bir fırsat oyuncusudur. Bizler'den bir kullanıcının almasından oldukça memnun olurum.

This Post:
11
291940.792 in reply to 291940.791
Date: 11/8/2021 7:09:19 AM
BES!KTAS
II.3
Overall Posts Rated:
101101
Bilgilendirme için teşekkür ederim hocam. Ali için umarım yerli bir kullanıcı alıp milli takım için yardımcı olur. Mevcut mali tabloda bizim almamız zor.
İyi oyunlar.

This Post:
33
291940.793 in reply to 291940.791
Date: 11/8/2021 7:16:27 AM
KskAltyapı
TBL
Overall Posts Rated:
106106
Arkadaş çok güzel bir soru sormuş, sen de çok güzel bir yanıt vermişsin. Özlemişim böyle bir ortamı. İkinize de teşekkür ederim.

Bugünkü ve sonraki maçlarda hem U21 hem de Milli takıma başarılar diliyorum.

Advertisement