BuzzerBeater Forums

BB Poland > U21 Wymagania (requirements)

U21 Wymagania (requirements)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
192760.784 in reply to 192760.783
Date: 12/6/2012 3:02:23 PM
Overall Posts Rated:
146146
Ot co - wiedziałem, że ktoś zwróci uwagę :D

Te skille, które podałem, nie są wyssane z palca. Mam takiego gracza (12099496), a jego pensja wynosi w chwili obecnej lekko ponad 70K. A Polak już ma prawie 100K. Trochę dużo. Koleś przesadził lekko z blokami. Nie powiem - fajna rzecz, ale... niestety podnosi pensję. A i góra do dopracowania, no i kondycha - jak dla mnie, trochę za dużo z nim roboty :)

From: borczi

To: Joa
This Post:
77
192760.786 in reply to 192760.671
Date: 12/6/2012 4:40:29 PM
Overall Posts Rated:
593593
A propos scoutingu to kadra potrzebuje kilka osob na to stanowisko, ktore pozwoli zaznajomic sie z otoczka treningu, z otoczka kadry chetni prosze pisac tu albo na BB@. Serdecznie zachecam!

Niestety osoby, ktore wyrazily chec jakis czas temu, ze w tym sezonie sa do dyspozycji, niestety nie moga, nie pozwala im czas, a raczej jego brak..

Witam! Gdyby nowy (lub stary) Selekcjoner widział moją przydatność dla kadry, to z chęcią pozostaję do dyspozycji. Wszystko dla Polski;)

A co do jednego z wcześniejszych głosów w tej dyskusji - dotyczącego tego, że na stanowisko Selekcjonera U-21 nie zgłosiły się tłumy... mam swoje zdanie - może kontrowersyjne, ale myślę, że być może zbieżne z tym, co po cichu sądzi więcej osób, które nie są tak bardzo znane w środowisku... moje zdanie - czytam wszystkie wpisy na forum, nad grą ślęczę kilka godzin dziennie (sumując czas krótszych i dłuższych "wejść"), staram się być na bieżąco z wszystkimi nowymi pomysłami, sam mam kilka teorii - być może nie tak wartościowych z uwagi na moje małe doświadczenie... zastanawiałem się, czy nie spróbować zgłosić swojej kandydatury choćby po to, aby przedstawić kilka pomysłów... jednak po przeczytaniu reakcji "tłumu" na pierwszego anonimowego w środowisku biedaka, który się odważył... odpuściłem. Moje zdanie jest takie, że mimo wszystko to jednak zabawa i jeśli ma być stresująca, to szybko przestanie być sympatyczna. Być może nie tylko mnie wątek debaty powstrzymał... ;)

Pozdrawiam wszystkich:)

POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)
From: Mario

This Post:
00
192760.787 in reply to 192760.786
Date: 12/6/2012 5:12:53 PM
Overall Posts Rated:
605605
Przesadzasz. Ile osób najechało na danny1000 a ile osób go w zasadzie broniło? Nie powinieneś się paroma głosami na forum przejmować :D. Gorzej jak to oznaka nie radzenia sobie z krytyką i normalną presją społeczną:) Całe szczęście że wszyscy nie jesteśmy jednomyślni we wszystkim:)

From: Kac100

This Post:
00
192760.788 in reply to 192760.769
Date: 12/6/2012 5:15:06 PM
Overall Posts Rated:
435435
W nawiązaniu do dyskusji o niedociągnięciach w skautingu. Ot chociażby tacy zawodnicy jak ten: (28401175).
W ogóle nie są skautowani (przynajmniej przez pierwszy sezon i przez to mogą stracić sezon treningu, co potem jest już nie do nadrobienia i zawodnik jest zmarnowany, bo 19-latek już nie jest taki atrakcyjny). A takich zawodników może być nawet kilkanastu, może nawet więcej w ciągu sezonu, MVP pewnie z kilkudziesięciu, a z potencjałem pod U21 to pewnie można by liczyć w setkach.
Drugi, w tym samym klubie, tylko rok starszy, ale za to pozycja i pensja trochę lepsze: (28401168).

Ten pierwszy już na Tlu. Dziękuje bardzo za wskazanie zawodnikow.
Niestety nie mam dostępu do komputera i grę ogarniam z telefonu, dlatego nie jestem w stanie wszystkiego zrobić.
Jeśli byłby ktos jeszcze z nowo wykreowanych HoF proszę o podeslanie.
Pozdrawiam

This Post:
00
192760.789 in reply to 192760.787
Date: 12/6/2012 5:18:41 PM
Overall Posts Rated:
593593
Może przesadzam - to Twoje zdanie;) Moje jest takie, że nie był to najlepszy sposób potraktowania pierwszego kandydata:) Liczyć oponentów i obrońców nie ma sensu.... wątek czytałem szczegółowo i wiem, że byli i obrońcy (dla nich brawa). Moim zdaniem jednak choćby i nawet jeden "atak" w takim przypadku nie jest na miejscu. To nie polityka;) Jeśli komuś nie pasuje osoba, pomysły, sposób pisania kandydata, to... milczenie jest złotem:) W takich wątkach powinna być jedna zasada - każdy może zadać pytanie, ale nikt nie powinien wyrażać swojej opinii o kandydacie. Myślę, że wtedy ogół Forumowiczów dokonując wyboru kierowałby się poglądami danej osoby, a nie tym, ile razy została skrytykowana.

Pozdrawiam!:)

Ps. Ilość emotek jak najbardziej w tym przypadku świadomie zawyżona ;)) ;>

This Post:
00
192760.790 in reply to 192760.789
Date: 12/6/2012 5:23:06 PM
Overall Posts Rated:
605605
Ale z drugiej strony wolność słowa... i każdy też ma prawo swoje niezadowolenie z czyjejś kandydatury wykazać. Tak to wszystko zawsze wygląda... życie to nie film :P

This Post:
00
192760.791 in reply to 192760.790
Date: 12/6/2012 5:35:36 PM
Overall Posts Rated:
593593
Wiesz, wolność słowa to bardzo fajna zasada... jeśli ma czemuś służyć;) W tym przypadku efektem tej wolności mogło być, że w debacie nie zostało zgłoszonych kilka kandydatur i nie pojawiło się kilka ciekawych lub szalonych pomysłów. Myślę, że wolność słowa powinna być przywilejem w stosunku do osoby już wybranej. Jeśli chcemy dopiero wysłuchać czyichś pomysłów, to nie powinny być one od razu oceniane.

A żeby nie było, że leję wodę i odbiegam od tematu... jeden z moich malutkich pomysłów w związku z U21... mam pytanie co do skautów - czy ktoś brał pod uwagę powołanie na cały sezon skautów zajmujących się wyłącznie zespołami naszych najgroźniejszych rywali? Czy może tacy są już powołani? Moim zdaniem najważniejszym skillem w przypadku kadry jest... forma. Jak każdy skill ma też podpoziomy. Z uwagi na to, że forma nie ma tak szerokiego zakresu, jak pozostałe skille (1-20), a wydaje mi się, że ogólny poziom będzie taki sam, nie tylko każdy poziom, ale i podpoziom jest niezwykle ważny. Żeby bardziej obrazowo... powiedzmy, że wartość skillów 1-20 może wynosić od 1 do 200 (podpoziomy po 10), to w przypadku formy - skilla 4-9 wydaje mi się, że wartość ta nadal wynosi od 1 do 200, a więc proporcjonalnie każdy skok podpoziomu w tym skillu odegra o wiele większą rolę na końcowy wynik, niż w innych przypadkach. Ale może się mylę?:)

Reasumując - moim zdaniem przydałaby się dla każdego naszego głównego wroga osoba, która:
- zna język rywala - czyta wszystko, co pojawia się na ichnich forach;)
- będzie próbowała przewidzieć skład, podpatrzeć stosowane taktyki, przyzwyczajenia trenera, itp
- systematycznie starać się będzie odczytać nie tylko poziomy, ale i podpoziomy danych skillów - a przede wszystkim formy;
- przed meczem przygotuje naszemu Selekcjonerowi dokładny raport ze swoich obserwacji.

Czy to utopia?:)

From: Kac100

This Post:
00
192760.792 in reply to 192760.791
Date: 12/6/2012 5:44:16 PM
Overall Posts Rated:
435435

Czy to utopia?:)

Raczej tak.
Spróbuj przewidzieć dwunastke U21 lub NT jaka wybiegnie w najbliższym meczu.
Powołania lub dowolania zazwyczaj Ci najlepsi robią na kilkadziesiąt minut przed meczem.
Obliczyć zaś pozpoziomy formy dla 20 zawodnikow raczej tylko kalkulatorem, jeśli sie nie pomyli i takowy powstanie.

This Post:
00
192760.793 in reply to 192760.791
Date: 12/6/2012 5:44:47 PM
Overall Posts Rated:
605605
Pomysł jak każdy... zawsze warto rozważać :)
No i przynajmniej podzieliłeś się jakimś swoim pomysłem nie startując w wyborach :). Nie wiem jak z potencjałem ludzkim, ale to zawsze był problem (chyba) za mało chętnych do wytrwałej i konsekwentnej pracy przez x sezonów. Załóżmy że z podstawową pracą jest nie najlepiej a co dopiero że tak nazwijmy to rozszerzoną działalnością... ale o takie szczegóły to do Joa i kozlika jak stoją z pomocą w okół kadr.

This Post:
00
192760.794 in reply to 192760.792
Date: 12/6/2012 5:53:04 PM
Overall Posts Rated:
593593
Myślę, że dla osoby, której zadaniem by była obserwacja przez cały rok tego, co się dzieje w kadrze danego kraju, byłoby to sporo prostsze niż dla trenera kadry, który dokonuje analizy najbliższego meczu jednak przez dużo krótszy czas. Wydaje mi się w każdym razie, że obserwacje takie mogłyby dać nam przewagę, której szukamy. Jesteśmy dla wszystkich drużyn tym zespołem, na który przygotowują najlepszy skład w walce o medale... nie wierzę, że trener USA, naszych dwóch południowych sąsiadów, Serbii, itp ryzykowałby w meczu z nami wprowadzanie jakichś zawodników, których wcześniej nie wystawiał. Pewnie całej "12" trafić się nie da, ale widzę dużą szansę na wytypowanie większości.

Z kalkulatorem masz rację - gdyby stworzyć takie narzędzie, do którego wprowadzalibyśmy od pierwszego meczu (i formy "7") takie dane, jak ilość minut w meczu, info o kondycji, a kalkulator obliczałby nam choćby procentowo podpoziom, to wiedzielibyśmy o wiele więcej. Także o własnych zawodnikach... Zadanie jednak bardzo trudne i póki co zostaje ocena "na oko" - również na podstawie tych danych, o których wspomniałem wyżej (minuty i kondycja).

Last edited by borczi at 12/6/2012 5:57:10 PM

Advertisement