BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XXV.

Kérdés és csevegő XXV. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
275331.785 in reply to 275331.784
Date: 9/14/2018 5:14:46 AM
Overall Posts Rated:
411411
Sajnos ez se feltétlenül biztos. Mert ha tegyük fel adott 2db 3. ligás csapat 4 millával. Az egyik elkölt 4 millát stadionra, a másik vesz rajta két olyan játékost akik segítenek neki 3-4 meccsel többet nyerni szezononként. Az a 3-4 meccs egy szezonra levetítve hozhat ugyan annyit pluszt neki szereplésben. Ha meg feljut a másik kárára a 2. ligába, akkor meg össze se hasonlítható a bevételkülönbség. Én úgy érzem, ez azoknak a csapatoknak jó, akiknek van 15 millió a pénztárcában, a keretük is adott a jó szerepléshez, és nem tudják mire költeni a pénzüket. Ha lecserélsz egy 3-as managert egy 5-ös managerre ami töredéke a 4 millának, akkor is kaphatsz ennyi bevétellel többet ha jön az eredmény. Szóval igen nagyon véleményes ez az egész ennyi pénzért. Nagyon át kell gondolni a pro és kontrát. Annak biztosan jó, aki tele van pénzzel, de a keretét nem tudja tovább erősíteni a luxusadó miatt.

This Post:
11
275331.786 in reply to 275331.783
Date: 9/14/2018 5:19:28 AM
les pistons digitales
II.4
Overall Posts Rated:
33
teljesen egyetértek... süt az átgondolatlanság ebből az egészből... bakker még a fórumon le is írta hogy azért csinálták ezt a fejlesztést mert időközben felgyűlt egy grafikusuk...
az fogadni mernék meg sem fordult a fejükben ha /csak egy számot mondok.../ a 15 ezer játékos költ erre átlag 2 milliót és ezt a 30 milliárdot kurvára lassan toljuk vissza akkor az hosszú szezonokra hatással lesz a játékra...

This Post:
00
275331.787 in reply to 275331.784
Date: 9/14/2018 5:30:29 AM
Overall Posts Rated:
6060
Ja, ha jól értem, 160hét után már pénzednél is vagy. Nagyon hosszú távon leszel előnyben.

This Post:
00
275331.788 in reply to 275331.786
Date: 9/14/2018 5:33:04 AM
Overall Posts Rated:
6060
Mondjuk arra mindenképpen jó, hogy megkavarja az állóvizet. :)

This Post:
00
275331.789 in reply to 275331.785
Date: 9/14/2018 4:54:54 PM
les pistons digitales
II.4
Overall Posts Rated:
33
persze... ahogy írtam nagyot egyszerűsítettem nyilván lehetnek szélsőértékek... viszont nagyobb arányban lesznek sikeresek azok akiknek nagyobb a bevételük... az idő pedig biztos hogy annak dolgozik aki meglépi a fejlesztést és az előnyök szerintem már a teljes megtérülés előtt is jelentkezni fognak...
a manager kérdést nem venném ide mert mindenki szerezhet magasabb szintű személyzetet...
még mindig egyetértek veled pontosan annak jó ez a változás aki tele van pénzzel...
a többieknek ha nem akarnak lemaradni be kell fektetni... jelen pillantatban a maximális profitot szerintem az hozza ha 4 milliós csarnokot szerzel be minimális költségen 4 millióért...
azt is értem persze hogy nem mindenki teheti meg...

This Post:
00
275331.790 in reply to 275331.787
Date: 9/15/2018 8:31:34 AM
Zero Gravity
II.3
Overall Posts Rated:
185185
Second Team:
Ground Zero
En felvetek egy teljesen mas logikat is.
Mi van ha nem akarok csapatot fejleszteni, mert megvannak a fiataljaim, mennek az edzesek, egyben a garda es jol is szereplek, netan lehet meg feljutas is korvonalazhato, de mindenesetre adott ligaban jol allok, megy a szeker.
Tehat a "befektetes" megterulesenek per pillanat nincs fuggvenye, mert nem akarok kolteni semmire. amit kiadtam a stadionra nem hianyzik sehonnan, viszont a bevetelem azonnal nott. Akkor ez tisztan pozitiv hozam igaz?
Nem kell milliardos klubnak lenned hogy ebben a helyzetben legyel, igy akkor ez azonnali plusz (X mertekben) es a megterules ideje nem faktor.

Iv-bol III-ba, III-bol II-be, II-I-be teljesen mas befektetes kell hogy eljuss, tehat csak kvazi azt kell merlegelni hogy az altalad elfoglalt aktualis helyed es ligad-bol akarsz -e es ha igen melyikbol melyikbe lepni es oda 1 vagy 2 vagy hany embert es milyet kene venned. Ezt kell parhuzamba hozni a megterules idejevel. Akinel pedig ez egyatalan nem is faktor, mert csak edz pl a valogatottnak es 20 szezon ota IV-ben meg III-ban vegetal, ott meg szimplan azonnali plusz.

Sz.

Last edited by Szepiz(U21 NT) at 9/15/2018 8:34:34 AM

This Post:
00
275331.791 in reply to 275331.790
Date: 9/17/2018 1:28:18 PM
Szombathely Falcons
II.1
Overall Posts Rated:
2828
Sziasztok!

Én megvettem 4 millás bővítést. Arányait tekintve majdnem duplázódott az értékesítési bevételem.

Ha valakit érdekel szívesen mondok pontos értéket is. Alacsony ligás vagyok, nem tudom mennyire mérvadó ez a tapasztalat.

From: SkayHUN
This Post:
11
275331.792 in reply to 275331.791
Date: 9/19/2018 5:35:16 AM
Overall Posts Rated:
113113
Furcsán hangozhat, de ennek nem a bevételszerzés lesz az oka szerintem. Mármint nem konkrétan az a lényege, hogy bumm hetente legyen +100k bevétele az ígyis gazdag csapatoknak, hanem hogy kitoljak a csapatok eltarthatosagat. Ha megveszel 5-6 top jatekost, akkor ennyi volt, nem tudsz több játékost eltartani, de ha van +100k, akkor abból kijon 2 minőségi csere az első osztályban. A Túl magas jatekosfizetést kompenzaljak ezesetben nem a fizetések csökkentésével, viszont oly módon, hogy ez taktikai fejtörést is okozzon a jatekosoknak, hogy megéri vagy nem.

4m az egy komoly jatekos ára, es a világ top csapatok szerintem nem rendelkeznek ennyi tartalékkal. Ahhoz, hogy top csapat lehess, nem edzhetsz(mert drága az edző, kell jatekosra meg sokat keres, es az meg kell a sapiban), a csapatod koltsegveteset a kupaig beleszamolva kb nullara kell kihoznod. Tehat alig van bevételed, mondjuk evente 1m. Ennél a játékosok korosodásán sokkal tobbet bukik egy csapat, ha meg fiatalokat vesz, akkor nem tud top csapatot építeni, mert nem elég jók a játékosok, es sokkal drágábbak is rosszabb kepessegekkel, raadasul még a fizetesuk is magasabb.

Egy B3 top 16 csapat építése úgy kezdődik, hogy edz ki 2 válogatott bedobót, es ezalatt sporolj össze 25 milliót, mert ugye többet már nem nagyon lehet. És ha mar nem kell elkoltened 15 milliót 2 fullos bedobóra, akiket taktikatol fuggoen tobb poszton bevethetsz(legalabbis az egyiket ha masik BD-t jatszik), akkor a megmaradt 25 milliodbol tudsz venni 4 kezdő szintű játékost meg mondjuk 2-3 cserét melléjük. Megtartasz 1-2m, hogy addig amig esetleg megnyered a B3at addig nem menj csődbe a heti -100k vagy akár több heti "bevétel" miatt. És ha ügyesen cserélsz játékosokat, és van plusz bevételed mondjuk válogatott játékosok miatt, akkor ezt tudod csinalni nehány szezonig. Ez egy TOP csapat.

This Post:
00
275331.793 in reply to 275331.7
Date: 9/19/2018 12:26:09 PM
Overall Posts Rated:
145145
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy a PR menedzser szintje mennyire befolyásolja a pénzügyeket?

Valakinek van valami kézzelfogható tapasztalata, hogy pl egy 2-es es 4-es szintű menedzser között mennyi a különbség eléggé azonos körülmények között?
Fizuban pl 10 ezer a heti eltérés kb a kettő között... mennyire éri meg?

Egyébként vettem 2 misiert stadiont, 15 ezerrel lett több a heti bevételem.
Meg 7-es edzőt is, tegnap drága nap volt a játékban. :D

This Post:
00
275331.794 in reply to 275331.792
Date: 9/19/2018 4:52:18 PM
Zero Gravity
II.3
Overall Posts Rated:
185185
Second Team:
Ground Zero
Tetszik a gondolatmenet.
Egyebkent az eleg elkeserito, hogy (es egybol adodik a kerdes hogyan lehetne ezt kontrollalni, vagy egyatalan kell -e), na de szoval hogy ez a B3-as tortenet "csak igy erheto el".
Meg sosem voltam ott, de ez ugye egy Bajnokok ligaja szeruseg. A valos eletben nem nagyon fordul elo az hogy egy csapat eljusson BL-ig, akar BL nyertes is legyen majd csodbe menjen. Szoval ez szamomra ket dolgot vet fel.

1) Miert csak ilyen aron lehet B3-ban jatszani es ervenyesulni, miert nem lehet valos modell alapjan olyan top csapatot nevelni, fenntartani akivel hosszu tavon is tudsz operalni? Ha nincs a jatekban benne ez a modell, miszerint lehetsz real madrid is 10x akkora budgettel mint egy himi humi kiscsapat, akkor nem kene hogy nemzetkozi legyen.

2) Kellene -e ezt valahogy befolyasolni, korlatozni?

Nem tudom van e a jatekban olyan extra juttatas, bevetel mint amiket a valosagban kapnak csapatok nemzetkozi szereplesert, tehat plusz bevetel, amivel esetleg kompenzalhatod a "tul ertekes" csapatod, beruhazhatsz, stb.

Igazabol az utanpotlas neveles sem megoldott, mert a sajat nagycsapatoddal kell tudni edzeni, ami ha mar szeretnel eredmenyt elerni nem fog menni II ben es I-ben. Nincs utopias csapatom, sosme foglalkoztam vele, de feltetelezem az ott inditott csapatod-bol nem tudod a jatekosaidat betenni a "fo" csapatodba hanem kvazi onnan is a piacra ertekesited. Ha nem igy van kerlek javitsaatok ki, mert akkor azonnal inditok utopiat.

Az aranyok hosszu szezonok ota eleg rosszak, en ezen probaltam valtoztatni, vagy inkabb ugy mondom kiprobalni valamit es epitettem a csapatom egy bizonyos logika menten. Ott allok ahol allok I-ben, elodontot jatszottam a kupaban es +160 ezer a heti bevetelem, tehat boven tudnek meg erositeni, de kivancsi voltam tudok e olyan csapatot osszerakni ami tud utokepes lenni aranyaiban kisebb fizuval. Ugy tunik a valsz igen. Ez jo mert segithet a nehez piaci helyzetben az eltorzult penzugyi modellel szemben is talpon maradni, de meg igy is nehez tartani a lepest, vagy kompenzalni azzal amit fent irtal, hogy a jatekosok kioregednek, hogyan potlod oket, stb.

This Post:
00
275331.795 in reply to 275331.794
Date: 9/20/2018 2:07:48 AM
Overall Posts Rated:
411411
Valós modellt szeretnél? Mi a jó abban? A BL-ben is mindig ugyan az a 15 csapat van ott, egy Fradi vagy akár egy Milan is már sose fog odajutni. Akármilyen ügyes manager lennél, sose juthatnál oda, mert nem tudnál mert bebetonoznák azt a 15 csapatot. Nagyon nem lenne jó. Szerintem ez így jó ahogy van. Ha ügyes vagy oda kerülsz, ha nem nem. Én azt nem értem egyébként a bevételekkel kapcsolatban, hogy a kupa bevételeket miért nem számolják bele? Az nem bevétel?

de feltételezem az ott indított csapatod-bol nem tudod a játékosaidat betenni a "fo" csapatodba hanem kvazi onnan is a piacra értékesíted.

Sőt amelyik játékos az egyik csapatodban volt, soha többet nem tudod a másikba leigazolni. Még akkor sem, ha már volt 3 másik csapatban. Volt olyan, hogy nem is emlékeztem, hogy az utópiás csapatomban edződött az egyik játékos, de nem engedte megvenni, utána jöttem rá miért.

Amúgy, ha bele gondolsz, ha a nemzetközi szereplésért sok plussz pénzt adnának, az befolyásolná a nemzeti eredményeket is. Aki kijut a B3-ba, az hatalmas előnybe lenne a többi magyar managerhez képest, erősebb csapatot tartana, és bebetonozná magát az elitbe, a többiek meg csak szenvednének. Olyan ötletem van, hogy azok után kéne csak fizetést fizetni, akik a héten tétmeccsen pályára lépnek. Így ha ügyes vagy, és nyerni tudsz valaki ellen gyengébb csapattal, akkor spórolhatnál.

Advertisement