BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > A Milli Takım / NT

A Milli Takım / NT (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
77
291940.788 in reply to 291940.787
Date: 11/1/2021 5:55:09 PM
Overall Posts Rated:
896896
Türkiye 78 - 66 Hollanda

Bu akşam kazanan taraf biz olduk. Grubun en sağlam savunmalarından birine sahip takımına karşı oynayacağımızın bilincinde olarak mgh’da yakalanmamak adına değişik taktikle çıktık sahaya. Mgh.de başarılı bir tercih yapmamızda ayrıca sevindiriciydi.

Skor seyri her nekadar düşük olsada, rakibi 66sayıda tutmak güzeldi.Savunmaların ve mücadelenin konuştuğu bir maçtı diyebiliriz heralde.

İlk yarıda herkesin çok zorlandığı zamanlar yaşadık çok ciddi krize girebilecek maçı biz de savunmamızla dengede tuttuk.

İkinci yarıda ve özellikle son periyotta maça ağırlığını koymaya başlayan takımımızın yüksek yüzde ile oynamaya başlaması ile birlikte Hollanda için tehlike çanları çalmaya başladı diyebiliriz herhalde.

Özellikle benchten gelen Osman'ın performansı hızır gibi yetişti en kritik anlarda..

Maçın yıldızına gelmeden önce, Makineler yine iş başındaydı. Her halde oyunda Hall of fame olsa kendilerine kesin birer koltuk bulurlardı. Ismail Köktay 35sayı, Gökhan Ültan 23 sayı. Elinize sağlık..

Onu birine benzeticek olsam heralde bu isim Dennis Rodman olurdu. Rodman muhtemelen Nba'in gördüğü belkide en iyi savunmacı rol oyuncusuydu. Yada en iyilerden biri Her ribaunt için atlayan, bedeli ne olursa olsun her şutu bozmaya, hatta bloklamaya çalışan, bunlar için her seferinde kavga eden bir oyuncuydu 17 Ribaunt, 4 asist, 7 blok, 6 sayı Mert Kezer "Rodman"

Formlara özen gösteren Takım sahiplerimize ayrıca teşekkür ediyorum.

Bu galibiyet'te çok değerli katkıları bulunan, Gerek maç analizi ve gözlemleri, gereksede tavsiyelerini paylaşan, @Cenk hocam (King18) ve @Turgay Hocam (Ömer Hayyam) maçı bize getirmede katkı koyan diğer önemli faktörlerdi.

Kalan maçlarda en az hata yapan 2 takım tur atlayacak. İnancımız ve mücadelemiz devam ediyor.

"The Harder the Battle the Sweeter the Victory."
"Savaş ne kadar zorsa, zafer o kadar tatlıdır."

Ernesto

This Post:
22
291940.789 in reply to 291940.788
Date: 11/1/2021 7:18:05 PM
Overall Posts Rated:
55
Tebrik ederim hocam.

This Post:
22
291940.790 in reply to 291940.788
Date: 11/8/2021 3:37:02 AM
BES!KTAS
II.3
Overall Posts Rated:
101101
Hocam oyunda maaşın çok da bir anlam ifade etmediğini ve sezon başında neredeyse tüm oyuncuları taradığınızı bilerek meraktan soruyorum.
1)Ali Arif Soral satılığa çıkartılmış ve özellikleri baya göz alıcı cinsten acaba neden Alinin yerine Haldun milli takımda tercih ediliyor?
2)Aynı takımda oynayan Bünyamin Bulutun özellikleri çok mu kötü veya milli takımdakilerin özellikleri çok mu iyi ki milli takıma alınmıyor Bünyamin?
Dediğim gibi maaşın çok da bir anlamı olmadığını biliyorum ve sırf meraktan ve tecrübelerinizden yararlanmak için soruyorum. Yanlış anlaşılmasını istemem.

This Post:
44
291940.791 in reply to 291940.790
Date: 11/8/2021 4:53:08 AM
Overall Posts Rated:
896896
Selamlar hocam,

Sezon başı taramalarını olabildiğince detaylı yapmaya çalıştım. Bazı oyuncular özelinde notlar aldım. Bünyamin'de bu özel oyuncular'dan biri ve gitmesini istediğim yer farklı.

Sorularını cevaplıyayım tabiki hocam.
1- Soru güzel fakat, nedeni çok basit. Ali Arif Beni belkide 3 maçtır formu nedeniyle başka tercihlere itmek durumunda bıraktı. Sahibi ile iletişim halindeydik ve şükür'ki formu bu hafta 9 oldu. Dolaysıyla bende bu hafta kendisini kadroya dahil edebildim. Oynarmı oynamazmı ona bakacağız.

2-Şöyleki, Form konusunda msj.laşırken olsa gerek iletişim biraz ileri noktaya gitti. Özellikle alım ile ilgili bir isteğim olmadı kendisinden ama sanırım Ali Arif'in sahibi TR için Bünyamin bulutu kadrosuna dahil etti. Mesajı gayet net'ti MT.için antreman vermek için aldım. ''Sonrasında'da tabi 2 oyuncunun maaşını kaldıramayacağını belirterek Ali Arif'i satış listesine koyacağını belirtti''

Bünyamin için bir program hazırladık ve 2-3 sezon bunu uygulayacak. Bünyamin'in neden kadroda olmadığına gelirsek, İlerisi için umud vaaden ama eksikleri olan bir oyuncu. Şuan için onun açığını takımda kapatanlar var. Fakat yukarıda belirttiğim gibi bazı oyuncular için özel iletişim'ler söz konusu. Hedef oyunculara bunu takım sahipleri ile uyumlu birşekilde gerçekleştirebilirsek ilerisi için Mt.de yeri olacak bir oyuncu Bünyamin ve Onun gibileri (Ama bu sene ve önümüzdeki sezon değil, özel durumlar ve takım ihtiyacı dışında bu 2sezon için Bünyamin'i kadroda düşünmüyorum)

Özet'le Her ne kadar yabancı bir kullanıcının yaklaşımı hoşuma giden bir durum olsa'da ben benzer tip oyuncular için TR kullanıcılar ile uyumlu birşekilde çalışabilmeyi çok isterim. Ali Arif'te bir fırsat oyuncusudur. Bizler'den bir kullanıcının almasından oldukça memnun olurum.

This Post:
11
291940.792 in reply to 291940.791
Date: 11/8/2021 7:09:19 AM
BES!KTAS
II.3
Overall Posts Rated:
101101
Bilgilendirme için teşekkür ederim hocam. Ali için umarım yerli bir kullanıcı alıp milli takım için yardımcı olur. Mevcut mali tabloda bizim almamız zor.
İyi oyunlar.

This Post:
33
291940.793 in reply to 291940.791
Date: 11/8/2021 7:16:27 AM
KskAltyapı
TBL
Overall Posts Rated:
106106
Arkadaş çok güzel bir soru sormuş, sen de çok güzel bir yanıt vermişsin. Özlemişim böyle bir ortamı. İkinize de teşekkür ederim.

Bugünkü ve sonraki maçlarda hem U21 hem de Milli takıma başarılar diliyorum.

From: 19bjk03
This Post:
00
291940.794 in reply to 291940.793
Date: 11/9/2021 5:02:20 AM
BES!KTAS
II.3
Overall Posts Rated:
101101
hocam dünkü maçta da oldu acaba oyunun maç süresinden çalması sorunu çözülür mü? son çeyrekte 2.44 kala başlayan atak 2.14 kala rakibin top çalması ile sonuçlanıyor. 30 saniye hücum süresi abes geliyor bana izlediğim bazı maçlarımda da böyle hatalar oluyordu. oyun motoruyla mı alakalı acaba ve düzeltilmesi düşünülüyor mu?

This Post:
22
291940.795 in reply to 291940.794
Date: 11/11/2021 1:52:24 AM
Overall Posts Rated:
896896
Selamlar herkese,

Son maçımızda malesef sonuç bizim için iyi olmadı.
Üst turu.da düşünerek isteklilik kasma açısından maça R0 çıktık. Rakip.te CZ çıktı.
Takımın performansı çok kötü olmasada sonucunun etkisi biraz üzücü oldu.

Maçın teknik analizine gelirsek, Formununda 9 olmasından yola çıkarak Ali Arif'i hücumda daha aktif kullanmak istedik ama malesef istediğim performansı göremedim. Savunma zaafiyeti vermeme adına pozisyon eşleşmelerimiz farklıydı, Gerek pota altında savunmada etkin olabilmek gereksede ribauntlarda geride kalmama adına.

Toplam ribaunt.larda 47'ye 45 olarak olumlu etkiyi gördük fakat Mertin hücum'da fazla top kullanması zaman zaman olumsuz sonuçlar doğurdu.

Hedefimiz önce Bulgaristan maçı, sonrada son 2 maçı alarak averaj farkı ile üst tura çıkabilmek.

@19bjk03 Hocam, Maçın çoğu anını canlı izlemeye çalıştım. Fakat belirttiğin gibi bir durum dikkatimi çekmedi. Eğer öyle bir durum var ise tabikidi düzeltilmesi gereken bir durum.

@Seer ĸaŋŋ Hocam, güzel yorumun için ayrıca teşekkür ederim..

Önümüzde çok önemli bir maçımız olacak, Formlara özen gösterilmesini rica ediyorum.

@Ali Arif'inde Bir Türk kullanıcıda yer almasına ayrıca sevindim. Kostok hocam hayırlı olsun.

Herkese şimdiden iyi haftasonları dilerim.
Ernesto

This Post:
22
291940.796 in reply to 291940.795
Date: 11/16/2021 8:38:01 AM
r1card0
TBL
Overall Posts Rated:
268268
Yazdım zannediyordum yazmamışım, atlamış olmayalım.

Ernesto yeni görevinde tebrikler ve başarılar, takibin ve tarzın bu şekilde devam edecektir şüphem yok.

Dediğin gibi uzun süreli planlar ve istikrar başarı getirecektir. Umarım herkes elinden geleni yapar.

This Post:
22
291940.797 in reply to 291940.796
Date: 11/16/2021 9:02:32 AM
Overall Posts Rated:
896896
Selamlar herkese,

@LA-Ominal hocam çok teşekkür ediyorum.

Bu sene malesef CZ. kurbanı olduk ne yazıkki. Son 2maçtır isteklilik durumlarından dolayı sonuç istediğimiz gibi olmadı.

Son 2maç'tada üst turu.da düşünerek isteklilik açısından tercihlerimiz rakibe göre düşük isteklilik oldu.
Letonya maçında maça R0 Rakip.te CZ çıktı. Şansız bir şekilde 1 sayı ile maçı verdik.

Bulgaristan maçı için ise Cz çekip 1maç kazanıp üst turda geri planda kalmaktansa maça Normal çıktık. Rakipte Cz ile maça çıktı ne yazıkki.

Son maç için tercihlerimiz iç oynamaktan yana oldu. Takımı ribaunt tarafında'da ezilmeme adına en optimal şekilde kurgulamaya çalıştık. İlk 5 tercihlerimizde en ideal iç oynayabilecek oyunculara göre idi.

Toplam ribaunt.larda 50'ye 42 olarak biz üstün olsakta. Her ne hikmetse aşırı top kaybı yaptığımız bir maçtı. 17 top kaybı ile maçı bitirdik. Rakip ise 4 kaybı ile oynadı. Buda ne yazıkki fark doğurdu.

Bu sene için üzgün olduğumu belirtmek isterim.

Herkese iyi günler dilerim.
Ernesto

This Post:
33
291940.798 in reply to 291940.797
Date: 11/16/2021 11:22:31 PM
KaraKartalTR
III.2
Overall Posts Rated:
5959
Aleyküm selam.

Öncelikle bu turnuva için tam olarak kriter ve hedefiniz (hedefimiz) neydi tam olarak bilmiyorum lâkin devam maçlarımızın Arnavutluk ve Malta olduğunu varsayarsak Bulgaristan karşısına R0 çıkmanın mânasını anlayamadık.

''Son 2 maç'tada üst duru düşünerek isteklilik açısından''... Konu bahsine gelirsek Hocam gözünüzü seveyim hadi ilkine tamam R0 atmışsınız şanssızlık da olmuş tek sayı ile yenildik. İyi de bu maç bizim için ya tamam ya devam mantıken Bulgaristan da resmen bunu bilerek Cz'sini atıyor. Ki sırf bunun için değil kendi derecesi dolayısı ile de 4-1 frag yapıyor. R0 ımızı atardık maltaya arnavutluğa bu maç içn r0 bilemedim hocam.

--Yinede sağlık olsun diyelim. Umarım ilerleyen zamanlarda kritik yerlerde daha doğru kararlar alırsınız--

Amacım dozajı veyahut sınırı aşmak değil yanlış da anlaşılmak istemiyorum ek olarak belirtiyim.

Cümleten iyi forumlar. İyi günler

Last edited by SirDexterMorgan at 11/16/2021 11:29:16 PM

Advertisement