Doplním ještě seznam sledovaných hráčů, tentokrát to udělám po skupinách, začnu u guardů, uvedený věk v závorce z jménem je věk v nové sezóně, tedy od příštího týdne:
Štěpán Bříza (29) - teoreticky nás nejlepší guard, ale zatím v zápasech často zaostává za mým očekáváním, zkusím se zaměřit na to, proč tomu tak je a vymáčknout z něj výkony více odpovídající jeho schopnostem, v tréninku měl nejvíce štěstí na potenciál a skákal dále, když jsem ze zkušeností s jinými hráči dávno čekal jeho zaseknutí, v sezóně druhá minutáž mezi guardy, ale občas mu úplně nevyšla forma, mohlo to být ještě lepší
Oldřich Prochotský (28) - hráč, který by nově mohl dostávat nějaký prostor a pokud se mu povedou ještě nějaké klíčové skoky, tak by se mohl stát dalším důležitým guardem, stejně jako Bříza občas mívá problémy s fauly, což bych chtěl prakticky pravidelně řešit střídání v případě problémů s fauly
Jan Točík (31) - už dlouhé sezóny důležitý hráč reprezentace, bohužel jeden z těch, který neměl úplně štěstí na podlevel potenciálu a asi jsem doufal, že bude mít o nějaký skok na primárkách více, i tak je to ale kvalitní hráč, byť analýzou zápasů jsem zjistil, že prakticky žádný pokus s jeho nasazením na SF neskončil dobře, takže se bude muset rvát s ostatními o prostor hlavně na SG, tak uvidíme, jak to ovlivní jeho minutáž v porovnání s předchozími sezónami, letos měl mezi guardy třetí nejvyšší, ale spoustu těch minut zaskakoval na SF
Pavel Helmich (29) - 2 sezóny zpátky měl velký boom v tréninku a vletěl do národního týmu, čekal jsem, že půjde dále, bohužel u něj potenciál zaúřadoval nakonec ještě rychleji než u Točíka a rychlý boom zarazil, i tak patří do rotace a když dostane šanci, obvykle je na jeho výkony spolehnutí, čtvrtá minutáž mezi guardy je asi jeho limit, který si bude snažit udržet
Adam Čelechovský (31) - další spolehlivý hráč do rotace, byť skillově za Břízou zaostává, protože potenciálu dostal naděleno průměr, většinou jsem naopak s jeho výkony nadmíru spokojený, občas mu úplně nevyšla forma, jinak by jeho využití bylo ještě vyšší
Radim Sekanina (29) - vytrénovaný na Ukrajině, před pár týdny se vrátil do českého klubu, uvidíme zda stabilizuje formu a dostane v rotaci více prostoru, letos jen 2x v nominaci na zápas, minulou sezónu 7x, ale určitě s ním počítám, byť má určité nedostatky, které jsou dány tím, že v zahraničí měl rychle vyjeté primární skilly a až pak doháněl sekundární, doma to praktikujeme spíše naopak
Miloš Oplatek (30) - postupně taky dorostl do NT rotace na perimetru, byť nějaké mouchy má a mohl by být ještě lepší, na potenciál měl asi největší smůlu ze všech jmenovaných, byť to může být i kombinace s věkem a v začátku kariéry mu moc nepomohlo, že trénoval 1/1 s Weisshauptem na SF/PF, více muziky by u něj udělalo PG/SG
Miroslav Tichý (31) - na něm si potenciál zahrál podobně jako u Oplatka, přesto je to na guardu jeden z nejužitěčnějších hráčů našeho NT, jeho výkony jsou pro mne obvykle vysoce nad tím, co bych dle skillů očekával, předpokládám, že si bude nadále držet silnou pozici v rotaci, v této sezóně měl největší minutáž z celého týmu
Vladimír Burián (30) - když končil v U21 byl to velmi nadstandardní hráč, ale ostatní ho postupně tréninkovou píli předehnali, pořád mu chybí ještě pár klíčových skoků, aby vůbec mohl být zařazen do rotace, letos ještě měl 5 skoků, je otázkou, zda je reálné, aby ještě dohnal vše potřebné
Michal Pokus (26) - šlape do toho v tréninku o 106, teď na ME ještě ne, ale možná už další sezónu by mohl začít nakukovat a postupně si budovat silnější a silnější pozici, doufejme, že z pohledu potenciálu bude patřit mezi ty šťastnější a zvládne toho ještě hodně v tréninku
Evžen Vlček (26) - je trochu v pozici, ve které byl Sekanina, krásný (téměř hotový) vnějšek, ale aby mohl pomýšlet na NT, musel by podstoupit hodně drillu v podkošových skillech