Ο Πολυμενάκος δεν είναι καθαρός περιφερειακός. Είναι ότι πλησιέστερο σε ολοκληρωμένο 3 έχουμε σήμερα.
Έχει τα καλύτερα εσωτερικά χαρακτηριστικά για περιφερειακός και παράλληλα είχα βάλει αλλαγή τον Μάτζιο με επιλογή να διαλέξει ο προπονητής από λίστα βάθους, ώστε να αλλαζε τους παίκτες ανάλογα με το πως θα πίστευε εκείνος καλύτερα.
Επιπρόσθετα με αυτό τον τρόπο είχαμε καλή πάσα και στη θέση 3. Επιλέχθηκε δε Λόου και όχι Λούκ ακριβώς για να πάνε οι περισσότερες προσπάθειες στο 4 και στο 5 και να περιορίσουμε τις προσπάθειες από την περιφέρεια.
Η απόδοση τέλος του Πολυμενάκου ήταν πολύ καλή πιστεύω στην επίθεση, αλλά φτωχή στην άμυνα. Δεν μπορώ να δεχτώ πως ο πιο ολοκληρωμένος αμυντικός μας δέχτηκε 30 φέυγα πόντους από τον Νέσσερ. Γιατί αν τους πόντους τους έβαζε ο Νέσσερ όταν έπαιζε ο Μάτζιος μόνο να το δεχόμουν. Αλλά αν είδες τον αγώνα ή δεις το play by play θα δεις ότι τους έφαγε ο Πολυμενάκος.
Αποδείχτηκε σωστός και ο Ροτόντο σε ένα ακόμη θέμα. Μου είχε πει πως ο Καλλίτσης έπρεπε να μπει βασικός και όχι ο Αγγελίκος στο 4. Δεν τον άκουσα και ο προπονητής τον δικαίωσε, βάζοντας τον Καλλίτση να παίξει χρόνο βασικού ουσιαστικά. Εγώ κρίνοντας μόνο από τα αριθμάκια του καθενός επέλαξα λάθος. Εκείνος σωστά.
Στην πρώτη σου ερώτηση θεωρώ πως θα έπρεπε να επικρατήσουμε ανεξάρτητα της άμυνας που θα παίζανε τα Εμιράτα.
Ίσως με 2-3 να κερδίζαμε, ίσως πάλι όχι.
Το στήσιμο το Λόου ήταν σωστό. Μόνη ένσταση, που έγινε συνειδητά, ήταν η επιλογή του Τσόκανη σαν αλλαγή στο 2. Έπρεπε να έμπαινε ο Κοκκαλίδης για να δώσει ακόμα ένα 15 πάσα στην αλλαγή του 2.
Η επιλογή του Λόου ήταν λάθος. Ακόμα κι αν έμπαινε η τελευταία μας επίθεση και κερδίζαμε με 2 πόντους, πριν πάμε στην παράταση, πάλι λάθος θα ήτανε.
Αλλά υποτίμησα τα Εμιράτα και πίστεψα πως ήταν ευκαιρία και ένα Λόου να δοκιμάσουμε, αλλά και να κερδίσουμε.
Ξέρω λοιπόν γιατί έβαλα λόου, ξέρω ότι το έστησα σωστά μιας και βγήκαν τα υψηλότερα χαρακτηριστικά, αλλά παράλληλα ξέρω πως ήταν η πιο ντροπιαστική μου ήττα.
Και επανέρχομαι στην αρχική μου δήλωση πως είμαι λίγος και πως για τις επόμενες εκλογές κάνω ήδη ότι μπορώ για να κατέβουνε όσο το δυνατόν οι καλύτεροι δυνατοί υποψήφιοι, ώστε να παραμείνω εγώ στο καμμάτι που με θεωρώ επιτυχημένο, της υποδομής, και τεχνικά να έχουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα.
Είναι μεγάλη επιτυχία το γεγονός πως πλέον με την Εθνική ασχολούνται οι πλέον επιφανείς χρήστες της Ελληνικής κοινότητας (Ροτόντο, Μαρτίου, Μαμουβάλντε, Μάτσας και ΤζόννυΒ). Ανεξάρτητα με την τελική έκβαση των εκλογών, πιστεύω πως μόνο επιτυχίες μπορούν να προκύψουν από τέτοιες προσθήκες στο Εθνικό team.
The secret of communication lies in defeat...