Ja stvarno nisam procitao taj post gde se jasno kaze radicemo to to i to...a to je ono sto mene zanima, ako je bilo nekog okolisanja, to nije jasan post, ali evo da ne gresim dusu, kazem da se takvog posta ne secam, a citao sam ih...bar 3-4 sata, sve mi je vrilo na ushi:)
A ako su prioriteti repke da radi sa menadzerima...mislim da je to onda mnogo trosenja energije...bolje je probati da te potencijale koje imamo prebacimo u ruke onih koji su voljni da rade sa mladim potencijalima i prave igrace za repku.
Nema njih previse...ako ih odvojis 30, to je vec mnogo...treba se skocentrisati na par najtalentovanijih, tj onih sa najvecim potencijalom i najboljim karakteristikama.
OK, evo kako ja to vidim. Izdvojili smo 20 najboljih igraca ove sezone. Znaci 20 menadzera. Ali i sledece sezone nam treba jos 20 menadzera, da trenira igrace sa tog drafta. Pa sledece opet jos 20 menadzera. OK, neki ce trenirati dva igraca, ali da bi to moglo dobro da funkcionise iz sezone u sezonu, moramo imati minimalno 50 aktivnih menadzera koji ce raditi za repku. I to samo sto se tice mladih igraca, a ko ce trenirati one igrace 21+??? Tako da prebacivanje potencijala u ruke onih koji hoce da rade sa reprezentacijom je samo privremeno resenje, jer nama trenutno treba vise AKTIVNIH menadzera, da bi mogli da napravimo reprezentaciju koja ce imati i dobre rezervne igrace, a ne kao ove sezone, ode prvi centar, zamena je onaj sa cetiri puta manjom platom.
raditi kao i do sada na razvoju igraca tako sto ce se pomoci menadzerima koliko god to bude moguce i koliko to oni sami dozvole, pronaci klubove koji ce hteti da treniraju igrace najbrzim treningom, narocito igrace sa ovogodisnjeg drafta, i nebitno je da li je klub domaci ili strani.
A mora se poraditi i na pronalazenju klubova igracima ciji su vlasnici u nizim ligama i nisu u mogucnosti da ih treniraju vise jer im plate premasuju njihove finasijske mogucnosti. Ovde ce morati najvise da ulete klubovi iz Prve i klubovi iz Drugih liga. Ovakvih igraca trenutno nema mnogo, al vec od sledece sezone ce ih biti u vecem broju.Ovo sam negde skoro napisao ali ne mogu da se setim gde, a mrzi me da pretuiram sad po temama, kad nadjem izbacicu. Ovde nema uvijanja ili nekih nejasnoca, vrlo je jasno, svako ko je hteo mogao je da prihvati pomoc koja mu je nudjena, a i sada to moze. Ne samo oni koji imaju igrace sa drafta, koje smo popisali, nego je par puta na forumu, nekoliko iskusnijih menadzera, nudilo svoju pomoc svakome kome je potrebna. Svi koji nisu hteli da treniraju igrace, dobili su predlog da igraca prodaju da ne bi propadao, pa makar on otisao i u inostranstvo, a moram da kazem da stranci mozda i bolje brinu o nasim igracima. Mikulic je ocigledan primer, a sta mi je jeadan Finac napisao na mail, sramota me i da se setim. Zbog toga me bilo sramota i sto sam Srbin.
Obzirom da je Jarley ove sezone preuzeo veci deo igraca, ne znam kako je on to resio, ali ja jedino sto sam trazio od menadzera koji su resili da treniraju igrace jeste da se redovno javljaju, ako ne svakog, onda svakog drugog petka, posle treninga, da vidimo kako igrac napreduje i da me obavesti o buducem treningu. I sad ja mogu da se cimam sa nekim menadzerima koji imaju bitne igrace, ali ne mogu svakog da jurim. Znaci mora i menadzeri da pokazu malo aktivnosti.
Ali evo, cim budem nasao malo slobodnog vremena ispisacu tekst, i postaviti ga na svakom forumu od I.1 - IV.64 lige, pa kome bude bila potrebna pomoc moci ce da se javi, jer cenim da mozda neki i ne citaju nacionalni forum.