Čestitke tudi za današnjo zmago proti BiH!
Nasprotnik se je trudil za vsaj častno zmago, ampak... :D
Četudi na polfinale ne moremo računati, je tudi tale drugi del EP kar uspešen.
Je pa zanimivo, da je v skupini pred zadnjim kolom krog treh reprezentanc, ki imajo 3-1... No, mi bomo lahko povsem zadovoljni že z morebitno zmago proti Nemčiji.
(y)
Hvala za čestitke! :) Ja res je, BiH je šla na vso moč, da doseže vsaj eno zmago, a so naši bili dovolj kvalitetni in dovolj dobro pripravljeni, da so to tekmo dobili :) Sem razmišljal o tem, da bi morda to tekmo odigral tudi z levo roko, a sem slutil, da bodo igrali na vso moč, tako da nismo nič tvegali :) Se opravičujem za malo manj aktivnosti ta teden na forumu o reprezentanci, bil naporedn teden v službi, pa še spremljanje Eurobasketa poleg in je ostalo bolj malo časa za forumske aktivnosti :)
Sicer pa smo z 2 zmagama v drugem delu Evropskega prvenstva izenačili naš najboljši izkupiček na EP, tako da z zmago proti Nemčiji, bi lahko prišli do našega najboljšega izkupička na EPjih, bo pa to kar težko, Nemci so dobri poleg tega, pa žal v tem tednu naši zopet niso najbolje pripravljeni, imamo 5 igralcev na pripravljenosti 9, medtem ko nemci kar 11, tako da se bojim da bo to prevagalo.
Ne glede na razplet naše zadnje tekme na tem EP, sem ponosen na rezultate, ki smo jih dosegli v tej sezoni, realno je bilo to več kot sem si upal pričakovati, glede na to da, smo imeli v prejšnjih sezonah še močnejšo reprezentanco. Se pa nam je v tej sezoni poklopilo, ne bom rekel vse poklopilo, ker če bi se nam vse poklopilo (ostali rezultati, nekaj boljša pripravljenost v določenih tednih) bi se lahko danes celo borili še za vstopnico v polfinale! Na koncu smo samo 1 zmago stran, katero bi morda lahko dosegli, če bi lahko v drugi del prenesli vso razpoloženje in v kakem tednu da bi bili bolje pripravljeni bi imeli možnosti za kakšno zmago več (Turčija, Poljska).
Kot je bilo pričakovati smo z napredovanjem v drugi krog EP tudi močno napredovali na svetovni jakostni lestvici. To sem že pred sezonami omenjalk, kakšno težo ima napredovanje v drugi krog z vidika rangiranja reprezentanc. Tako, da me veseli da bomo zopet med top 20 morda top 15 reprezentac po tekmi z Nemčijo, odvisno od razpleta.
Jutri pa seveda navijamo za našo člansko reprezentanco v resničnostnem življenju, da postane Evropski prvak! :) (trophy)