Myślę, że dla osoby, której zadaniem by była obserwacja przez cały rok tego, co się dzieje w kadrze danego kraju, byłoby to sporo prostsze niż dla trenera kadry, który dokonuje analizy najbliższego meczu jednak przez dużo krótszy czas. Wydaje mi się w każdym razie, że obserwacje takie mogłyby dać nam przewagę, której szukamy. Jesteśmy dla wszystkich drużyn tym zespołem, na który przygotowują najlepszy skład w walce o medale... nie wierzę, że trener USA, naszych dwóch południowych sąsiadów, Serbii, itp ryzykowałby w meczu z nami wprowadzanie jakichś zawodników, których wcześniej nie wystawiał. Pewnie całej "12" trafić się nie da, ale widzę dużą szansę na wytypowanie większości.
Z kalkulatorem masz rację - gdyby stworzyć takie narzędzie, do którego wprowadzalibyśmy od pierwszego meczu (i formy "7") takie dane, jak ilość minut w meczu, info o kondycji, a kalkulator obliczałby nam choćby procentowo podpoziom, to wiedzielibyśmy o wiele więcej. Także o własnych zawodnikach... Zadanie jednak bardzo trudne i póki co zostaje ocena "na oko" - również na podstawie tych danych, o których wspomniałem wyżej (minuty i kondycja).
Last edited by borczi at 12/6/2012 5:57:10 PM
POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)