BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XXII

Kérdés és csevegő XXII (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
248444.793 in reply to 248444.791
Date: 1/10/2014 10:40:44 AM
Overall Posts Rated:
310310
Itt is jelezték. A tavalyi szezon eleji beharangozóban már volt szó a luxusadóról ("Negyed évszázad a BuzzerBeater világában 1. rész")

Kezdjük néhány bejelentéssel, amik a következő szezonokra vonatkoznak. Mindhárom újítás a 26. szezontól lesz elérhető, de van, amit már a 25. szezonban kipróbálhattok a tesztelési időszakban.

Az első újítás egy változtatás a taktikai beállításoknál. A menedzserek felfedezhetik majd, hogy ha meg tudják jósolni, hogy a következő meccsen az ellenfelük milyen taktikát használ, akkor tarthatnak egy meccs előtti mini gyakorlást és felkészültebben várhatják az ellenfelet. Meglesz a lehetőségetek, hogy megpróbáljátok kitalálni, milyen taktikát használ majd az ellenfeletek a következő meccsen – ha jól tippeltek, a csapatotok extra formában játszik az adott taktika ellen; mindazonáltal ha rosszul tippeltek, a csapat is rosszabbul fog teljesíteni. Természetesen megmarad a lehetőségetek, hogy ne tartsatok meccs előtti speciális tréninget, ebben az esetben minden marad a megszokott formában. Ezt a fejlesztést a menedzserek javasolták, hogy segítségetekre legyen azon ellenfelekkel szemben, akik egyetlen, domináns stratégiát alkalmaznak.

Amint tudjátok, a globális pénzügyi válság mindenkit érint, és mi nagyon szeretnénk, ha a menedzserek fenntartható csapatokat irányítanának. Szeretnénk arra biztatni a csapatokat, hogy ésszerű keretek között tartsák a csapatukat, ezért beépítünk a pénzügyi rendszerbe egy olyan úgynevezett „fair play” szabályt, ami remélhetőleg arra ösztönzi a csapatokat, hogy a kiadások ne haladják meg a bevételeiket egy adott héten. Egyelőre még finomhangoljuk a rendszert, de a következő szezon elején élesben is bemutatjuk ezt az újítást.

Végül, a BB szakszervezet több döntési szabadságot követelt a játékosoknak. Néhány, a világ elitjébe tartozó játékos sértőnek érezte, hogy alacsony ligákba került és sztrájkkal fenyegetőztek, ha ez megtörténik. Ennek eredményeképp néhány csapat nem fog tudni olyan játékost vásárolni, akik nem igazán az ő bajnokságukba valók, a részletek egyelőre kidolgozás alatt állnak. A BB szakszervezet szerint ez segíteni fog, hogy a friss csapatok ne kövessenek el nagy hibákat és még a farmolást is visszaszoríthatja. Ugyanakkor ez a szabály nem szabad, hogy a „normális” csapatokat érintse.

Ismerős újítások? Pont ezeket vezették be idén (ahogy azt előre le is írták). Ugyanígy ha visszanézed, a 24. szezon elején bejelentették, hogy növelni fogják a blokkolás hatékonyságát (ez megtörtént a 25. szezonban), illetve azt is, hogy ha az nem hozza meg a kívánt eredményt, más eszközöket keresnek (ez lett végül az MNF a 26. szezonban).

2 szezonnal előre meg ne várd az újításokat, mert akkor csupa elmaradt újítást kapnál mindig. Inkább örülj neki, hogy nem 2-2,5 szezon lemaradással javítják a játékélményt, illetve igyekeznek a kiegyensúlyozott játékra törekedni.

Don't feed the troll
This Post:
00
248444.794 in reply to 248444.793
Date: 1/11/2014 6:00:43 AM
Overall Posts Rated:
4343
Ha sérült egy játékosom és nem játszik a héten egy percet sem, akkor ha csapatedzést tartok (erőnlét vagy büntető) a sérült játékos részesül az edzésből?

This Post:
00
248444.795 in reply to 248444.793
Date: 1/11/2014 6:02:17 AM
Overall Posts Rated:
350350
Miben tudnál mást tenni, mint az eddigi scoutok, akik bekérték az edzés eredményeket, megkérték a tulajt, hogy azt eddze

Fazekas esetén semmivel sem,mint mondtam van egy probléma és az eleve leküzdhetetlen. Még David Copperfield se tudna csodát tenni vele kapcsolatban....

De én u21 scoutnak jelentkeztem és ott nem vagyok biztos benne, hogy minden flottul ment, ahogy írod. ld edzésben lemaradtak vagy meg nem keresett játékosok...

This Post:
00
248444.796 in reply to 248444.794
Date: 1/11/2014 6:03:42 AM
Quahog Toy Boys
II.4
Overall Posts Rated:
8989
elvileg igen

This Post:
00
248444.797 in reply to 248444.794
Date: 1/11/2014 6:08:33 AM
Overall Posts Rated:
310310
Szerintem csak akkor, ha játszott legalább egy percet, tehát pl szombaton 5 perc játék után lesérül, kedden már nem is játszik, akkor ugye nem kapna edzést, mert 24 perc alatt volt, de csapatedzést (forma, erőnlét, büntető) megkapja. De inkább Chosent kéne kérdezni, ő jobban vágja a szabályokat

Don't feed the troll
This Post:
00
248444.798 in reply to 248444.795
Date: 1/11/2014 6:13:39 AM
Overall Posts Rated:
310310
Én is azt kérdeztem, hogy ott hogy tudnál többet, jobban tenni.

Adok konkrét példát is.
Van 6 db 20 éves dobóhátvéd négy tulajnál. A kapitány megbízza a scoutot, hogy kérjen tőlük passz és/vagy 1-1 elleni edzést. A scout hetente ráír a tulajokra, a négy tulajból kettő nem válaszol, egy azt válaszolja, hogy nem ad nekik ilyen edzést, egy meg azt, hogy rendben, majd amikor a scout kéri az edzéseredményt, két hét alatt kiderül, hogy mégis mást edzett. Újra megkéri őket, kettő megint nem válaszol, egy megint azt mondja, hogy nem akar azt edzeni és egy megint azt mondja, hogy rendben, majd megint mást edz.
Miben tudnád jobban csinálni a munkát, mint mondjuk az addigi scout?

Don't feed the troll
This Post:
00
248444.799 in reply to 248444.797
Date: 1/11/2014 6:16:01 AM
Overall Posts Rated:
4343
köszi a válaszokat (Casaubonnak is)!
Kipróbáltam, hogy most átállítottam az edzést csapatedzésre, utána megnéztem a "csapat szervezése" oldalt, és ott mindenkinek 48+ percet ír ki, pedig még senki sem játszott.
Akkor eldőlt, nemde?

This Post:
00
248444.800 in reply to 248444.799
Date: 1/11/2014 6:24:15 AM
Overall Posts Rated:
310310
Hát ha a sérültnek is odaírta, akkor ezek szerint megkapja és én tudtam rosszul.
Úgy emlékeztem, hogy a szabályban az van, hogy minden játékos megkapja, aki pályára lépett az adott héten, függetlenül attól, hány percet kapott. Most utánanéztem és azt írja, hogy a csapatedzés nem függ nagyban a pályán töltött időtől, ami az én értelmezésemben még mindig azt jelenti, hogy valamennyi időt azért kellett játszania, viszont utána meg azt írja, hogy ez egy óra büntetődobás, vagy futás (ami ugye nem függ a játszott percektől, 0 perccel is el lehet ezeket végezni).
Szóval szerintem az a mérvadó, hogy a percekhez odaírta-e a sérültet, ha igen, akkor gondolom, megkapja ő is.

Don't feed the troll
This Post:
00
248444.801 in reply to 248444.798
Date: 1/11/2014 7:27:15 AM
Overall Posts Rated:
350350
Aki nem edzi rendesen, azt megkérném, hogy adja el a játékosát. Tegye ki xy korrekt összegért (skill és pot függő) piacra és keresünk hozzá új tulajt. Ez így volt régen is.
Aki meg nem azt edzi, amit kértek (hanem mondjuk tempót, kv-ét esetleg dtávot) azt arra terelném, ami a tulajnak is megfelelőbb. Nyilván nem akarja a passzt húzni,mert egy 14 tempós, 14 kv-és, 11 dtávos, 11 passzos játékosnak valamivel több a bére,mintha csak 7-8 maradna a passza.
Megpróbálnám példákkal igazolni számára, az sem biztos, hogy olcsóbb lesz, ha ő magasabbra akarja a tempót vagy pl a dobótávot edzeni. De sok esetben a tulajé a végső szó mit is akar.
Lényeg, hogy próbálj vele jó kapcsolatot kiépíteni, segíteni a csapatát adott esetben és akkor talán betartja a kérést is.
Mondom, aki lusta, gyengén edzi az embert, azt eladatnám viszonylag korrekt árat kaphatna érte, ha már úgy járt el, hogy nem tudta edzeni rendesen. Erre hoztam példát jó lenne, ha draftok 80%-a jó helyen kötne ki (aktív nevelők, aktív csapatok) és nem bizonytalannál, inaktívnál vagy botnál. De ehhez már a készítők segítsége is kellene. Hibás az a szemlélet, hogy segítsük az újoncot egy jó drafttal. Sok esetben csak elherdálják pénzt és nem tudnak ezzel sem előrébb jutni.

Befejeztük? :)

This Post:
00
248444.802 in reply to 248444.794
Date: 1/11/2014 7:35:31 AM
Overall Posts Rated:
411411
Ha sérült egy játékosom és nem játszik a héten egy percet sem, akkor ha csapatedzést tartok (erőnlét vagy büntető) a sérült játékos részesül az edzésből?

100%, hogy a csapatedzést minden sérült kapja, ha játszott ha nem!

This Post:
00
248444.803 in reply to 248444.801
Date: 1/11/2014 7:51:33 AM
Overall Posts Rated:
188188
Befejeztük? :)

Nem.
De sok esetben a tulajé a végső szó mit is akar.

Minden esetben a tulajdonosé a végső szó.
Erről ennyit. Akármennyit is tépheted a szád.

Advertisement