BuzzerBeater Forums

BB Poland > U21 Wymagania (requirements)

U21 Wymagania (requirements)

Set priority
Show messages by
From: borczi

This Post:
00
192760.794 in reply to 192760.792
Date: 12/6/2012 5:53:04 PM
Overall Posts Rated:
593593
Myślę, że dla osoby, której zadaniem by była obserwacja przez cały rok tego, co się dzieje w kadrze danego kraju, byłoby to sporo prostsze niż dla trenera kadry, który dokonuje analizy najbliższego meczu jednak przez dużo krótszy czas. Wydaje mi się w każdym razie, że obserwacje takie mogłyby dać nam przewagę, której szukamy. Jesteśmy dla wszystkich drużyn tym zespołem, na który przygotowują najlepszy skład w walce o medale... nie wierzę, że trener USA, naszych dwóch południowych sąsiadów, Serbii, itp ryzykowałby w meczu z nami wprowadzanie jakichś zawodników, których wcześniej nie wystawiał. Pewnie całej "12" trafić się nie da, ale widzę dużą szansę na wytypowanie większości.

Z kalkulatorem masz rację - gdyby stworzyć takie narzędzie, do którego wprowadzalibyśmy od pierwszego meczu (i formy "7") takie dane, jak ilość minut w meczu, info o kondycji, a kalkulator obliczałby nam choćby procentowo podpoziom, to wiedzielibyśmy o wiele więcej. Także o własnych zawodnikach... Zadanie jednak bardzo trudne i póki co zostaje ocena "na oko" - również na podstawie tych danych, o których wspomniałem wyżej (minuty i kondycja).

Last edited by borczi at 12/6/2012 5:57:10 PM

POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)
From: MuzG

This Post:
33
192760.795 in reply to 192760.791
Date: 12/6/2012 7:26:39 PM
Overall Posts Rated:
334334
Myślę, że wolność słowa powinna być przywilejem w stosunku do osoby już wybranej. Jeśli chcemy dopiero wysłuchać czyichś pomysłów, to nie powinny być one od razu oceniane.

W tym wypadku jednak popieram Mario. Bo wybór selekcjonera chcąc nie chcąc ma w sobie coś z polityki i właśnie tak jak w polityce jeśli przemilczy się jakiś niewygodny aspekt kandydata (np. w BB nieznajomość bungi) to później po jego wyborze można tego żałować. Lepiej jednak postawić kandydata pod gradobiciem pytań, nawet tych zdawało by się surowych, by później z ręką na sercu po kadencji można było powiedzieć, że jest się zadowolonym z głosu który przy wyborach się oddało.
Oczywiście nie znaczy to, że powinno się z takiego kandydata brutalnie wyśmiewać lub zniechęcać go.

From: Joa

This Post:
00
192760.796 in reply to 192760.794
Date: 12/7/2012 3:26:06 AM
Overall Posts Rated:
382382
Dobrze myslisz, niemniej aż za bardzo ;) potrzebny byłby mi ktoś, kto szukałby po TL zawodników naszych rywali, którzy grają, czy mogliby zagrać w ich U21 w tym i następnym sezonie, oraz Naszych Orzełków. Staram sie to robić, ale nie zawsze jest czas, taka osoba byłaby potrzebna :)
Co do rozpracowywania rywala, to raczej nie trzeba aż takich przedsięwzięć ;) fora naszych rywali oglądam i tłumaczę, najgroźniejszych śledzę cały czas.. więc tutaj sobie poradzę. Poza tym cięzko znaleźć kogoś, kto zna język grecki, już nie wspomnę o bośniackim czy czarnogórskim..
W tym sezonie najgroźniejsi będa pewnie Włosi, grają u siebie i do tego zawsze mają silną reprę, ich forum będę przegladał często.
Wracajac do tematu, nie chciałbyś się podjąć takiej pomocy, o której wspomniałem na początku :)

From: borczi

To: Joa
This Post:
22
192760.797 in reply to 192760.796
Date: 12/7/2012 4:13:02 AM
Overall Posts Rated:
593593
Bardzo chętnie:)

TL i tak przeglądam nałogowo obserwując trendy i szukając ewentualnych celów do zespołu. Napisz na maila, o jakie państwa chodzi... rozumiem, że młodego gracza z Andory śledzić nie muszę;) Postaram się oprócz zapisania dat, skillów, itp, "śledzić" jeszcze ilość minut tych najważniejszych... może uda się dzięki temu przewidzieć wzrost skilli.

POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)
This Post:
22
192760.798 in reply to 192760.797
Date: 12/7/2012 7:31:45 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
Bardzo chętnie:)

TL i tak przeglądam nałogowo obserwując trendy i szukając ewentualnych celów do zespołu. Napisz na maila, o jakie państwa chodzi... rozumiem, że młodego gracza z Andory śledzić nie muszę;) Postaram się oprócz zapisania dat, skillów, itp, "śledzić" jeszcze ilość minut tych najważniejszych... może uda się dzięki temu przewidzieć wzrost skilli.

i super sprawa..ostatnim takim szperaczem był chyba morfeusz? nie pamiętam:)
natomiast odnosząc się do Twojej wczesniejszej wypowiedzi, to rzeczony kandydat nie figuruje wśród skautów (według strony kadry)...co więcej nie podniósł mojej propozycji, żeby się wdrożyć chociażby w kwestię zarządzania treningiem i bazą..co dałoby mu niezłe doświadczenie. Nie wiem, czy JOA gdziekolwiek go wykorzystuje ale jak się pojawił, tak zniknął...więc istnieje obawa, że nie miał za wiele wigoru w kwestiach kadry, lub wigor ten był związany tylko ze stanowiskiem selekcjonera. Co do wyśmiewania..wierz mi, że w zdecydowanej większości sytuacji poważnie podchodzący kazdydat nie będzie wyśmiany. Jestem przeciwny wyśmiewaniu też tych mniej poważnych. Natomiast wiele osób tutaj ma swoje racje pokazując niepowagę u kandydata (farma jak pisałem niefajna ale skuteczna). Mieliśmy jednego takiego już człeka...który zwiał z kadry. Czujesz? Starac się o coś - dostać - i nie poszło. Przed takim podejściem często chroni pokazanie słabości kandydata. Zerknij na Japonię do czego to może prowadzić. Gość złapał kadrę. powołał ludzi i nawet zagrał kilka spotkań. Dostał bana. kadrę objął drugi z wyborów. Zaczyna grać w momencie gdzie już jest pozamiatane z wyborem graczy i z entuzjazmem. Społeczność jest anty nowy selekcjoner i nie dziwię się im. Przecież nie na niego głosowali. Bez względu na to kto tam jest selekcjonerem - chodzi mi tylko o to, że takie sytuacje się zdarzają. A sito - często prześmiewcze - debaty wyborczej ma nas przed tym uchronić. Bo często ktoś jedynie deklaruje zapał ...
Dałem minusa w oskarach do tej debaty...nie dlatego, że ktoś się zsmiał z kogoś...ale była to najmniej merytoryczna debata jaką pamiętam (nawet słynne walki na miecze) miały swoją wartość, bo czasem ciosy niosły merytoryczne sprawy. Tu - oprócz kilku pytań - nie było nic ciekawego. Wątek był śmianiem z kadydata - pocieszaniem kandydata - masą pustych deklaracji - kilkoma fajnymi wpisami...i tyle.

This Post:
00
192760.799 in reply to 192760.798
Date: 12/7/2012 7:41:30 AM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10041004
co do szperacza to ja byłem przedostatni i komuś całą bazę przekazałem z wyjaśnieniem co trzeba i jak robić :)

This Post:
00
192760.800 in reply to 192760.799
Date: 12/7/2012 7:49:57 AM
The French Bulldog's
II.4
Overall Posts Rated:
11501150
Second Team:
The French Bulldogs II
co do szperacza to ja byłem przedostatni i komuś całą bazę przekazałem z wyjaśnieniem co trzeba i jak robić

Taaa... Pamiętam na zjeździe, było coś koło 4 nad ranem ;-)))

Message deleted
From: MuzG

This Post:
22
192760.802 in reply to 192760.801
Date: 12/7/2012 10:23:10 AM
Overall Posts Rated:
334334
Młody chłopak szuka domu.

Oferta brzmi nieprzyzwoicie zważając na fakt ze tu prawie sami faceci :P

From: arunaa

To: MuzG
This Post:
55
192760.803 in reply to 192760.802
Date: 12/7/2012 10:35:16 AM
Overall Posts Rated:
5050
Nie wnikam jakie plany ktoś może mieć co do niego ale może dzięki temu będzie grał lepiej z rywalem na plecach ;p

From: Moris

This Post:
00
192760.804 in reply to 192760.803
Date: 12/7/2012 11:46:27 AM
Overall Posts Rated:
231231
czy trenował ktoś z was jednocześnie zawodników pod NT i zawodnika pod U21??

Advertisement