BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XXV.

Kérdés és csevegő XXV. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
275331.794 in reply to 275331.792
Date: 9/19/2018 4:52:18 PM
Zero Gravity
II.3
Overall Posts Rated:
185185
Second Team:
Ground Zero
Tetszik a gondolatmenet.
Egyebkent az eleg elkeserito, hogy (es egybol adodik a kerdes hogyan lehetne ezt kontrollalni, vagy egyatalan kell -e), na de szoval hogy ez a B3-as tortenet "csak igy erheto el".
Meg sosem voltam ott, de ez ugye egy Bajnokok ligaja szeruseg. A valos eletben nem nagyon fordul elo az hogy egy csapat eljusson BL-ig, akar BL nyertes is legyen majd csodbe menjen. Szoval ez szamomra ket dolgot vet fel.

1) Miert csak ilyen aron lehet B3-ban jatszani es ervenyesulni, miert nem lehet valos modell alapjan olyan top csapatot nevelni, fenntartani akivel hosszu tavon is tudsz operalni? Ha nincs a jatekban benne ez a modell, miszerint lehetsz real madrid is 10x akkora budgettel mint egy himi humi kiscsapat, akkor nem kene hogy nemzetkozi legyen.

2) Kellene -e ezt valahogy befolyasolni, korlatozni?

Nem tudom van e a jatekban olyan extra juttatas, bevetel mint amiket a valosagban kapnak csapatok nemzetkozi szereplesert, tehat plusz bevetel, amivel esetleg kompenzalhatod a "tul ertekes" csapatod, beruhazhatsz, stb.

Igazabol az utanpotlas neveles sem megoldott, mert a sajat nagycsapatoddal kell tudni edzeni, ami ha mar szeretnel eredmenyt elerni nem fog menni II ben es I-ben. Nincs utopias csapatom, sosme foglalkoztam vele, de feltetelezem az ott inditott csapatod-bol nem tudod a jatekosaidat betenni a "fo" csapatodba hanem kvazi onnan is a piacra ertekesited. Ha nem igy van kerlek javitsaatok ki, mert akkor azonnal inditok utopiat.

Az aranyok hosszu szezonok ota eleg rosszak, en ezen probaltam valtoztatni, vagy inkabb ugy mondom kiprobalni valamit es epitettem a csapatom egy bizonyos logika menten. Ott allok ahol allok I-ben, elodontot jatszottam a kupaban es +160 ezer a heti bevetelem, tehat boven tudnek meg erositeni, de kivancsi voltam tudok e olyan csapatot osszerakni ami tud utokepes lenni aranyaiban kisebb fizuval. Ugy tunik a valsz igen. Ez jo mert segithet a nehez piaci helyzetben az eltorzult penzugyi modellel szemben is talpon maradni, de meg igy is nehez tartani a lepest, vagy kompenzalni azzal amit fent irtal, hogy a jatekosok kioregednek, hogyan potlod oket, stb.

This Post:
00
275331.795 in reply to 275331.794
Date: 9/20/2018 2:07:48 AM
Overall Posts Rated:
411411
Valós modellt szeretnél? Mi a jó abban? A BL-ben is mindig ugyan az a 15 csapat van ott, egy Fradi vagy akár egy Milan is már sose fog odajutni. Akármilyen ügyes manager lennél, sose juthatnál oda, mert nem tudnál mert bebetonoznák azt a 15 csapatot. Nagyon nem lenne jó. Szerintem ez így jó ahogy van. Ha ügyes vagy oda kerülsz, ha nem nem. Én azt nem értem egyébként a bevételekkel kapcsolatban, hogy a kupa bevételeket miért nem számolják bele? Az nem bevétel?

de feltételezem az ott indított csapatod-bol nem tudod a játékosaidat betenni a "fo" csapatodba hanem kvazi onnan is a piacra értékesíted.

Sőt amelyik játékos az egyik csapatodban volt, soha többet nem tudod a másikba leigazolni. Még akkor sem, ha már volt 3 másik csapatban. Volt olyan, hogy nem is emlékeztem, hogy az utópiás csapatomban edződött az egyik játékos, de nem engedte megvenni, utána jöttem rá miért.

Amúgy, ha bele gondolsz, ha a nemzetközi szereplésért sok plussz pénzt adnának, az befolyásolná a nemzeti eredményeket is. Aki kijut a B3-ba, az hatalmas előnybe lenne a többi magyar managerhez képest, erősebb csapatot tartana, és bebetonozná magát az elitbe, a többiek meg csak szenvednének. Olyan ötletem van, hogy azok után kéne csak fizetést fizetni, akik a héten tétmeccsen pályára lépnek. Így ha ügyes vagy, és nyerni tudsz valaki ellen gyengébb csapattal, akkor spórolhatnál.

This Post:
00
275331.796 in reply to 275331.795
Date: 9/20/2018 3:38:46 AM
Zero Gravity
II.3
Overall Posts Rated:
185185
Second Team:
Ground Zero
Szerintem akkor sem jo, se nem motivalo ha elore tudod hogy ha a csucsra szeretnel erni akkor ahhoz tonkre kell menned.
A valos eletben sincs nyilvan megszabva egy csapatnak hogy ne tudja magat tonkre tenni es csodbe menni, de a rendszer korulottuk "nem csak azokat engedi ervenyesulni" akik tonkremennek.
Itt per pillanat csak akkor tudsz labdaba rugni ha te is minuszba teszed magad es kb tonkremesz, ez a baj.

This Post:
00
275331.797 in reply to 275331.796
Date: 9/20/2018 4:53:53 AM
Overall Posts Rated:
113113
Szerintem ha lenne ertelme a B3-nak, es 5-6 csapat folyamatosan kuzdene a bejutasert akkor nem tudnad ugyanezt megtenni. Ez a magyar bajnoksag gyengeseget mutatja. Ha egyiket lennek a BB fejlesztoinek, en biztosan valami olyat vinnek a rendszerbe, hogy a vilagbeli helyezesed alapjan (mondjuk 20 helyenkent beosztva), kapnal egy szorzot a jatekosvasarlasra. Ha vilag top20 (ehhez erosen B3 kell) csapatod van akkor 1szeres a szorzo, ha top20-40 akkor 1,02 es igy tovabb... (ezek a szamok hasrautes szeruek). Es mivel egy jatekos jobban szeretne egy erosebb csapatban jatszani, emiatt a gyengebb csapat penzel tudja kompenzalni, hogy nala jatszon. Gyakorlatilag, ha egy jatekos licite 2m-nal van, akkor egy top20 csapat megveheti annyiert, de egy top100-120nak 2,2m-t kell erte fizetnie ha azt akarja, hogy nala jatszon. Ezzel kialakulnanak a szintek is, hogy melyik ligakban milyen jatekosokat vesznek, alsobb ligakban megjobban megerne edzeni, es a valogatott jatekosokat nem vennek meg 3ad osztalyu kinai csapatok tradelni, es csesznek el a formajukat. Persze ez csak egy legbol kapott otlet, de tuti valami ilyesmiben gondolkoznek.

This Post:
11
275331.798 in reply to 275331.797
Date: 9/20/2018 1:13:25 PM
Overall Posts Rated:
3333
Ezzel megint az a gond, hogy az amúgy is erősebb csapatokat hozza jobb helyzetbe, tehát még tovább erősödnek, még nehezebb őket legyőzni, még olcsóbban tud játékoshoz jutni, stb. Amúgy még azzal sem feltétlenül értek egyet, hogy ne lehetne tartósan B3 csapatot építeni, lásd: (162788) (20 szezon zsinórban, ezalatt 8 negyeddöntő, 1 elődöntő, 3 ezüstérem, 1 arany).
Egyszerűen szerintem a B3-hoz nem az edzői képességek kellenek, hanem a gazdasági igazgatói skillek a legfontosabbak.

This Post:
00
275331.799 in reply to 275331.798
Date: 9/20/2018 3:19:11 PM
Zero Gravity
II.3
Overall Posts Rated:
185185
Second Team:
Ground Zero
- 19 millio az atigazolasi egyenlege miota jatszik.

Ezt nem tudom hovatenni: ha megnezed 1000-ert vett tendencia szeruen jatekosokat, 1-2 ezres fizuval az elmult par honapban, es hosszabb tavon is visszamenoleg mindenfele korosztalybol, es a donto tobbseguk mar "retired". Megvette es kirugta oket? Miert?

Viszont az is lathato hogy ugyesen tradel, kicsiben. Tobb jatekost is vesz 10 es 40 ezer kozott es 3-4 heten belul tovabb is adja oket, 380k es 240k a pelda kedveert. Tradenkent 200-300-akat plusszol, tehat ezzel tartja fent a keretet.
A csapata hasonloan lehet osszerakva mint az enyim, koltseghatekonyan, oda aduaszokat vett, vagy nevelt, es kozben pedig adja veszi a jatekosokat par hetente 200-300 ezres haszonert.

Ezen felul:
Liga összesen

Győzelmek: 620
Vereségek: 144
Arány: 81,15%

Playoff összesen

Győzelmek: 100
Vereségek: 29
Arány: 77,52%

B3 összesen

Győzelmek: 147
Vereségek: 13
Arány: 91,88%

This Post:
00
275331.800 in reply to 275331.796
Date: 9/21/2018 2:34:00 AM
Overall Posts Rated:
411411
Itt per pillanat csak akkor tudsz labdaba rugni ha te is minuszba teszed magad es kb tonkremesz, ez a baj.

Ezt nem érzem igaznak. Nem tudom, hogy csinálják, de vannak akik szezonokon keresztül a legelitebb brigádba tartoznak, és 1-2 szezon után újra a csúcson vannak. Mostanában nem követem annyira a BBB-t de amikor követtem szezonokig ott voltak bizonyos csapatok a top16-ban.

This Post:
00
275331.801 in reply to 275331.799
Date: 9/21/2018 2:42:19 AM
Overall Posts Rated:
411411
- 19 millio az atigazolasi egyenlege miota jatszik.

ÓÓ ismerek két olyan csapatot itt köztünk, akinek -26m az átigazolási egyenlege, meg egy csomó olyant akinek -10k feletti az egyenlege, még se értek el semmit sem nemzetközileg. Nem jelent ez semmit. Mintha régen foglalkoztak volna itt a fórumon elődeink a tradeléssel. Amikor elkezdtem játszani olvastam itt a fórumon róla valamit, beszéltek sokat róla. Azt vontam le a beszélgetésből, ha valaki jól csinálja és aktív, akkor megéri.

This Post:
00
275331.802 in reply to 275331.801
Date: 9/21/2018 4:11:24 AM
Pocak KK
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
228228
Second Team:
BC Paunch
Szerintem is ez a jó tradelés 2 fő ismérve: aktív vagy (aki napi több órán át) és jól is csinálod. Az első pont miatt bukik ki a felhasználók 99%-a, mert nyilván van saját élete, nem ezt akarja 0-24-ben csapatni. A második csak hab a tortán.

Last edited by LA-Peter70 at 9/21/2018 4:11:50 AM

This Post:
00
275331.803 in reply to 275331.799
Date: 9/21/2018 5:11:35 AM
Overall Posts Rated:
411411
Ezt nem tudom hovatenni: ha megnezed 1000-ert vett tendencia szeruen jatekosokat, 1-2 ezres fizuval az elmult par honapban, es hosszabb tavon is visszamenoleg mindenfele korosztalybol, es a donto tobbseguk mar "retired". Megvette es kirugta oket? Miert?

Megveszi a fiatal játékost 1k-ért (draftnál meg utána is csomó van eladó) és eladja többért. A húzóemberek ára a béka feneke alatt van. Lássuk be, a manager társadalom itt kezd elöregedni. Ez alatt azt értem, hogy több az olyan aki már 10+ szezon óta van, mint az, aki 1-2 szezon óta játszik. A tapasztalt játékosok akik 1-2-3 ligában vannak, meg már tudják, hogy többnyire a sztár és húzóember pot kevés egy valamire való játékos kinevelésére. Nem veszik meg ezeket már, és nem edzik. Az ilyeneket veszik meg nagyon olcsón a traderek, és próbálnak hasznot húzni belőlük. A kupa meccseken játszanak, kapnak 2-3 posztos edzéseket, 2-3 szintet ugrik 1-2 skill, és máris eladható többért, mert a sok hülye megveszi. Ha nem tudja eladni, kirúgja azonnal, mert a 2-3k-s fizetést hiába fizeti neki hetente. Jobban megéri kirúgni. Ha egy játékost el tud adni 1k vétel után 50k-ért, akkor a maradék 3-4-et kirúghatja simán, abban a szezonban már volt haszna. Ha el tudja sózni a többit is, akkor hatalmas csaszi már. Ennyi a téma ahogy nézegettem.

This Post:
00
275331.804 in reply to 275331.803
Date: 9/21/2018 12:08:01 PM
Zero Gravity
II.3
Overall Posts Rated:
185185
Second Team:
Ground Zero
Ma lattam meg, ha erdekel esetleg valakit kiprobalasra.
Szeptember 27-en inditjak teszt jelleggel.
(https://store.steampowered.com/app/854890/International_Ba...)
International Basketball Manager

Advertisement