BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XXI

Kérdés és csevegő XXI (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
44
241411.795 in reply to 241411.794
Date: 9/5/2013 2:15:07 AM
Overall Posts Rated:
188188
U21 topicot nem kívántam offolni ezzel a témával.

Tudsz mondani olyan magyar menedzsert aki kimondottan a válogatottnak edz játékost és meg is tartja azt, amikor válogatott? Akár olyat aki ezt véghez vitte akár olyat aki most tesz ilyet. Nem U21-re gondolok itt.

Egy a lényeg: a saját csapataik számára edzik a menedzserek a játékosokat. Szerintem az már csak + ha válogatott lehet. A legtöbben feladják idő előtt és abbahagyják az edzését a válogatott játékosnak. Nem kitartóak vagy nem terveznek előre vagy "jaj nincs pénzem megtartani" kifogással tovább kívánnak adni rajta sok haszonnal (ami mostanság képtelenség szinte).

Példamutatást hiányolom. Te is sopánkodsz egyfolytában e miatt. Annyi negatívummal árasztod el a fórumot, hogy ha kezdő menedzser lennék abba is hagynám ezt a játékot. Többet írj a pozitívumokról, azzal nagyobb segítséget nyújthatsz a BB magyar közösségnek.

From: Chosen

This Post:
00
241411.796 in reply to 241411.795
Date: 9/5/2013 2:44:50 AM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Bár nem nekem szólt a kérdés, de speciel én 18 éves kora óta edzettem Ágostont, valamilyen szinten remélve, hogy egyszer válogatott lesz. Egy ideje ott is van, ha nem is mindig kulcsemberként. Igaz elsősorban a magam számára edzettem, de jó, hogy befér a válogatottba is.
Csak hogy legyen pozitív példa is. ;)

This Post:
00
241411.797 in reply to 241411.795
Date: 9/5/2013 3:25:34 AM
Overall Posts Rated:
190190
Lipták András, Kis Csaba......Amíg kerettagok voltak, nálam voltak 18 éves koruktól.

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
This Post:
00
241411.798 in reply to 241411.795
Date: 9/5/2013 3:28:10 AM
Overall Posts Rated:
117117
Én is edzem Berényit 18 éves kora óta. Potja sajnos nem fogja engedni a válogatottságot... de elég masszív játékos lesz belőle. Nem kapkodtam el az edzését, és nem nyáladzottam volna túl, ha nem kerül be 25 éves korára. Ha 27-28 évesen érne oda az emberem, megfelelő pottal, tökéletesen elégedett lennék. Személy szerint teljessen feleslegesnek tartom a 6os edzőt is és a rá kikúrt orbitális pénzeket ebben a lowbudget milliőben. ..csak azért, hogy valaki 2 szezonnal előbb kerüljön válogatottba. Bárkit ki lehet húzatni 5össel is, kicsit idősebb korára, amikor már mást rég kikukáztak őrült fizetéssel és eszükben sincs edzett posztra tenni...

This Post:
00
241411.799 in reply to 241411.798
Date: 9/5/2013 4:10:47 AM
Overall Posts Rated:
310310
Na akkor itt folytassuk az U21 topik helyett.
Nem tudsz mutatni... hát nem lepődtem meg.
Felhoztad Aponyit, aki másfél éve igazolt át, erre mondtam, hogy az még kicsit más kor volt, mondj olyat, aki az utóbbi egy évben igazolt át, erre példaként mondod pont az én ecs-met. Csak jelzem, 2012 májusában igazolt át. Segítek kicsit: aki az utolsó egy évben igazolt át, az 2012 szeptember, vagy későbbi időpontban igazolt át. Hiába bizonygatod, hogy 1,5-2-3 évvel ezelőtt ki mennyit keresett, ugyanis nem ez volt a táma. Ma nem éri meg anyagilag válogatottra edzeni. Mindenki, aki abban reménykedik, hogy a kiedzett játékosát haszonnal tudja eladni, csalódni fog. Aki keresni akar a saját draftján, az adja el rögtön. Az neveljen, aki meg is tartja a játékosát. Az is elsősorban a saját csapatának neveljen, aztán ha befér a válogatottba, az csak plusz.
Ja és a másik példád, Zlatanov a kimi kc-nál: 416k-ért vette, egy milláért adta el. Azaz 4 szezon alatt a haszna 600k, mínusz a két edző igazolása. Már bocs, de ha abból a 400k-ból a stadiont fejlesztette volna, egy szezon alatt meglett volna ugyanaz a haszon.

A "muszáj edzeni" kérdést meg már kiveséztük párszor. Persze, kellene, de ha ennyi embert érdekel a válogatott, akkor ebből kell főzni. Borzasztó rossz megoldásnak tartom, hogy friss csapatok eddzenek, mert kicsi az esélyük, hogy a játékosuk tényleg válogatott lesz, ráadásul el is veheti a kedvüket az anyagi helyzet, ugyanis előbb a gazdasági hátteret kell megteremteni. Ha az megvan, akkor lehet nevelni akár 20 szezonon keresztül is. Ha nincs meg, jó esetben még kineveli az emberét, majd csalódik és még csődbe is megy. Aztán vagy itthagyja az egész játékot, vagy újrakezdi és az életben nem nevel többet válogatottnak. Sok ilyen példát tudnék ám mutatni.

És hogy miért nem veszek két milláért játékost? Mert nincs olyan játékos, akiért annyit adnék, ilyen egyszerű. Czédliért is csak azért láttam egy millát, mert láttam benne potenciált U21-re. Ha esetleg reális cél lenne az első osztályba jutás, akkor kiadnék ennyit egy-egy játékosra, de addig minek?

Don't feed the troll
From: Cimi

This Post:
00
241411.800 in reply to 241411.795
Date: 9/5/2013 5:02:10 AM
Overall Posts Rated:
146146
Gondát én draftoltam én nevelem és a válogatottnak edzem. Mindig azt adtam amit a kapitány kért még akkor is ha nem értettem egyet.

This Post:
00
241411.801 in reply to 241411.795
Date: 9/5/2013 5:37:39 AM
Overall Posts Rated:
350350
Pl Halmos Simon Matsnál. Szóval igenis vannak élethosszon át tartó nevelők. Gyakorlatilag Plotárt is idevenném vagy Radnait, hiszen ők ugyan gazdát cseréltek (jó pénzért!), de még most is edzésben vannak.
Saját csapat edzésterve vs válogatott edzésterv.. azt hiszem ezt a témát Charlie vesézte ki.
Alapvetően lehet különbség a tulaj és szöv. kap edzési igénye között és ezért nem biztos, hogy megállja helyét az mondat, hogy mindenki saját magának edz. Speciális kérés esetén elsődlegesen a válogatott javára megy az edzés.
A hab meg akkor kerülhetne fel a tortára, ha az NT tag tulajok a holtidőben sem buknák el a több tízezres bevételeiket, mint pl ezen a héten... Ezért például jár a kritika a felelősnek..

Példamutatást hiányolod, hát mit teszek? Edzésre buzdítok egy olyan csapat nevében (sajátom), aki világéletében az u21-re edzett. Ennél jobb példával már csak a szöv. kapok tudnának előjönni, ha lenne, akit érdemben is u21-re/ NT-re nevelnek...
Esetleg Pádár, bár kérdéses az igazolási hercehurcák és edzési lemaradások miatt.

This Post:
55
241411.802 in reply to 241411.801
Date: 9/5/2013 5:55:15 AM
Overall Posts Rated:
310310
És te pl bevállalod, hogy azt edzd, amit a kapitány kér? Vagy edzel más skillt, amit te jobbnak gondolsz? Mondjuk idén hogy volt? Tehát erősen vitatható az, hogy elsődlegesen válogatott javára megy az edzés.
Lehet kukacoskodni, hogy nem mindenki magának edz, mert tudtál hozni 4 ellenpéldát, úgyhogy javítok: a menedzserek 99%-a magának edz.

És nem a példamutatást hiányolom, hanem a következetességet.
Szezonok óta papolsz a multik túlértékeltségéről és a monsterek hasznosságáról. Az elmúlt 2-3 szezonban milyen monstert neveltél?
Most is előkerül, hogy a sok hülye nem edzi azt, amit a kapitány kér. Te hány edzést adtál Verebesnek abból a skillből, amit a kapitány kért?
Számonkérted szezon elején a népszerűséget, aztán amikor felment, közölted, hogy ez az előző stáb érdeme.
Szintén szezon elején beírtad, hogy az idei minden idők egyik leggyengébb kerete, majd amikor jöttek a győzelmek, arról is kijelentetted, hogy ez a régi stáb érdeme, akik kineveltették a keretet. Az miért nem a régi stáb érdeme, amikor kikapunk, vagy amikor kiderül, hogy súlyos hiányosságok vannak a keretben?
Tőlem kérsz tanácsot, hogy bővítsd a stadionod, milyen jegyárakat állíts be. Megbeszéljük, végrehajtod, még le is írod nekem pm-ben, hogy egy szezon alatt visszajött a befektetett 800k, majd fórumon elkezded mondani, hogy hülyeség a stadionépítés, inkább eddzen az, aki gazdagodni akar. Miközben te is tudod, hogy baromságot mondasz, mert nemcsak saját csapatodtól, de még másoktól sem tudsz példát mondani arra, hogy ez összejött volna.

Nem az a baj, hogy edzésre buzdítasz, hanem hogy többször lehülyéztél több száz embert kollektíven, mert nem úgy játszanak, ahogy te. Neked ez a fontos, nekik meg nem. Fogadd el, vagy fejlessz saját játékot, amit úgy alakíthatsz, ahogy kedved tartja.

A felelősöket meg eléred pm-ben. (122484) Ide tudsz írni a magyar válogatott játékosok tulajainak nevében az elmaradt bevételek miatt.

Don't feed the troll
Message deleted
This Post:
11
241411.804 in reply to 241411.802
Date: 9/5/2013 6:39:59 AM
Overall Posts Rated:
190190
Ebben csak egy dolgot nem értek: simán meg tudtam oldani korábban is, és most is meg tudom oldani, hogy amit a válogatottnak edzek, az a csapatomnak is jó. Lipták edzése alatt egy szezon edzéssel egy olcsó ifiből millió feletti értékűt lehetett csinálni. Majd kineveltem mellette Kist. Kis mellett Ataevet az U21-nek. Szerintem ezt most is meg lehet csinálni. Nevelsz egy játékost válogatottnak, mellette egyet eladásra, még ha nem is kapsz érte brutális összeget

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
This Post:
00
241411.805 in reply to 241411.804
Date: 9/5/2013 6:55:13 AM
Pocak KK
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
228228
Second Team:
BC Paunch
Ebben csak egy dolgot nem értek: simán meg tudtam oldani korábban is, és most is meg tudom oldani, hogy amit a válogatottnak edzek, az a csapatomnak is jó. Lipták edzése alatt egy szezon edzéssel egy olcsó ifiből millió feletti értékűt lehetett csinálni. Majd kineveltem mellette Kist. Kis mellett Ataevet az U21-nek. Szerintem ezt most is meg lehet csinálni. Nevelsz egy játékost válogatottnak, mellette egyet eladásra, még ha nem is kapsz érte brutális összeget

+1

Már annak idején leírtam az irányítós topikban is:veszel két fiatalt magadnak edzeni,a sorban a harmadik az a tartalék, akit vész esetén nem sajnálsz kihagyni az edzésből, egyébként meg majd úgyis eladod.Nem biztos,hogy brutál összegért, de mondjuk egy 1000$-os játékost venni szezon elején, eladni 250.000$-ért szezon végén-annyira nem rossz...

Advertisement