A konečně přehled podkošových hráčů:
Tomáš Weisshaupt (31) - jednoznačná jednička pod košem, nejvíce odehraných minut mezi vysokými hráči a mohlo to být i celkově v týmu, kdyby ho nezastavilo zranění, doufejme, že než NT jednou opustí, budeme mít aspoň jednoho dalšího hráče stejné kvality
Pavol Zákipčaník (28) - ten měl být tím nástupcem, konkurentem, cca jednu sezónu teď ztratil, prvně kvůli konci původní majitelky, pak se nepovedl jeho přestup, když mě přeplatil klub z Gruzie, až nyní jsem ho získal a uvidíme, jestli ho ještě zachráním pro potřeby NT
Jiří Leinweber (29) - ještě mu chybí pár skoků, uvidíme, zda je ještě stihne a rozšíří rotaci podkošových hráčů o jednoho velmi komplexního
Václav Krob (29) - postupně se propracoval na pozici druhého nejvytíženějšího podkošového hráče, většinou jsem s jeho výkony spokojený, bohužel mu nevyšel zápas s Estonskem, na letošním ME by měl mít pořád stejnou silnou pozici
Martin Branžovský (30) - třetí nejvytíženější podkošový hráč, spolehlivě čeká, hlavně na zaváhání Kroba
Dušan Dáňa (30) - doplňuje silnou čtveřici pod košem, která to táhla tuto sezónu a bude to hodně na ní stát i na ME, které začne za 2 týdny, nejčastějši kryje záda na PF Weisshauptovi, ale v určité konstalaci dostává prostor i na C i v základu
Magnus Šatan (30) - až do této sezóny jsem věřil, že se povede jeho potenciál legenda využít, ale po slabém progresu v této sezóně už jsem se to rozhodl vzdát, už není reálné, aby v nějaké rozumné době přidal 6 či spíše více podkošových skillů
Jindřich Lebruška (27) - dohání podkošové skilly, vnější už má hodně pěkné, tuto sezónu ještě ne, ale možná už v průběhu další by mohl do NT naskočit, nejpozději na ME za 2 sezóny bych ho rád viděl v týmu
Pavel Bureš (26) - perfektně roztrénovaný hráč a doufám, že taky cca za 2 sezóny rozšíří podkošovou rotaci, abychom měli širší kádr a více možností
Viktor Suchý (29) - hráč, kterého pod košem nejvíce zradil potenciál, měl krásně nakročeno, měl jsem s ním velké plány, ale osud tomu chtěl jinak, aktuálně je použitelný do rotace, ale pokud se nestane při týmových tréninzích nějaký zázrak v podobě vícero nečekaných skoků, je jen otázkou času, kdy ho ostatní vytlačí z rotace úplně
Slavibor Koš (27) - čahoun, kterému už taky nechybí moc do NT, toto ME ještě ne, ale to další už ho vidím reálně v sestavě
Josef Potok (26) - stejně tak jako Koš, by se mohl na dalším ME tlačit do sestavy, musel jsem ho taky zachránit, když zbotoval
Arkadiusz Kubica (25) - generační talent, pokud ne Zákipčaník, tak on by měl být nástupcem Weisshaupta, snad mu to potenciál umožní
Zdeněk Hotař (30) - vrátil se opět do české ligy, ale už nějakou dobu stojí mimo NT, byl to náš pokus o blokaře, bohužel potenciál ho zasekl tak brzo, že sekundární skilly mu zůstaly na obsolutně nepřijatelných hodnotách, taky s nim jsem měl velké plány, bohužel mu nebyl dopřáno
Antonín Dítě (26) - velmi nadějný podkošový hráč, vypadá to, jak nyní máme větší konkurenci mezi guardy, že později se to obrátí a širší kádr bude pod košem
Petr Štekl (27) - parťák Bureše, uvidíme, jestli to i on vedle něj dotáhne až do pravidelnější rotace v NT
Jaroslav Klečka (26) - vedle Kubici roste taky ve velmi kvalitního hráče, uvidíme, kde bude jeho strop
Jaroslav Volfšic (26) - další velmi kvalitní podkošák, parťák Dítěte
Vojtěch Vik (27) - trochu se obávám, aby ho nečekal osud Hotaře, progres v této sezóně nebyl velký
Petr Zbranek (24) - spoluhráč Vika, ale u něj vidím mnohem větší potenciál, aby se stal platným pro NT, byť samozřejmě ho ještě předtím čeká mnoho sezón tvrdého tréninku
Pavel Bureš (23) - další potenciál legenda, ale potřeboval by vnější drill, aby měl šanci na NT