BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > A Milli Takım / NT

A Milli Takım / NT (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
22
291940.797 in reply to 291940.796
Date: 11/16/2021 9:02:32 AM
Overall Posts Rated:
896896
Selamlar herkese,

@LA-Ominal hocam çok teşekkür ediyorum.

Bu sene malesef CZ. kurbanı olduk ne yazıkki. Son 2maçtır isteklilik durumlarından dolayı sonuç istediğimiz gibi olmadı.

Son 2maç'tada üst turu.da düşünerek isteklilik açısından tercihlerimiz rakibe göre düşük isteklilik oldu.
Letonya maçında maça R0 Rakip.te CZ çıktı. Şansız bir şekilde 1 sayı ile maçı verdik.

Bulgaristan maçı için ise Cz çekip 1maç kazanıp üst turda geri planda kalmaktansa maça Normal çıktık. Rakipte Cz ile maça çıktı ne yazıkki.

Son maç için tercihlerimiz iç oynamaktan yana oldu. Takımı ribaunt tarafında'da ezilmeme adına en optimal şekilde kurgulamaya çalıştık. İlk 5 tercihlerimizde en ideal iç oynayabilecek oyunculara göre idi.

Toplam ribaunt.larda 50'ye 42 olarak biz üstün olsakta. Her ne hikmetse aşırı top kaybı yaptığımız bir maçtı. 17 top kaybı ile maçı bitirdik. Rakip ise 4 kaybı ile oynadı. Buda ne yazıkki fark doğurdu.

Bu sene için üzgün olduğumu belirtmek isterim.

Herkese iyi günler dilerim.
Ernesto

This Post:
33
291940.798 in reply to 291940.797
Date: 11/16/2021 11:22:31 PM
KaraKartalTR
III.2
Overall Posts Rated:
5959
Aleyküm selam.

Öncelikle bu turnuva için tam olarak kriter ve hedefiniz (hedefimiz) neydi tam olarak bilmiyorum lâkin devam maçlarımızın Arnavutluk ve Malta olduğunu varsayarsak Bulgaristan karşısına R0 çıkmanın mânasını anlayamadık.

''Son 2 maç'tada üst duru düşünerek isteklilik açısından''... Konu bahsine gelirsek Hocam gözünüzü seveyim hadi ilkine tamam R0 atmışsınız şanssızlık da olmuş tek sayı ile yenildik. İyi de bu maç bizim için ya tamam ya devam mantıken Bulgaristan da resmen bunu bilerek Cz'sini atıyor. Ki sırf bunun için değil kendi derecesi dolayısı ile de 4-1 frag yapıyor. R0 ımızı atardık maltaya arnavutluğa bu maç içn r0 bilemedim hocam.

--Yinede sağlık olsun diyelim. Umarım ilerleyen zamanlarda kritik yerlerde daha doğru kararlar alırsınız--

Amacım dozajı veyahut sınırı aşmak değil yanlış da anlaşılmak istemiyorum ek olarak belirtiyim.

Cümleten iyi forumlar. İyi günler

Last edited by SirDexterMorgan at 11/16/2021 11:29:16 PM

This Post:
00
291940.799 in reply to 291940.798
Date: 11/17/2021 2:37:53 AM
Overall Posts Rated:
287287
Merhaba hocam. Mesajı görmüşken mt hocamızın yardımcısı olarak cevap yazayım dedim. Biz bu maça normal çıktık rakip cz çıktı. Mactan önce rakibin cz oynayacağını öngörüyorduk tabiki ama biz atmak istemedik çünkü isteksiz bir ikinci tur bizim için hiç zevkli olmayacaktı. Direk elenecek takımlar arasında olacaktık. O yüzden normal ile yenebilir miyiz diye oynadık. Taktiğe gelirdek de mt takımımızı takip eden herkes bizim disardan oyun oynayacak bir takım olduğumuzu biliyor ve maçlara çoğu rakibimiz 3 2 alan çıkıyor. Rakipten de bu savunmayı yapmasını bekliyorduk ve ona göre içeri oynayabilecek oyuncuları sahaya sürdük. Maçı başından sonuna izleyen biri olarak söylüyorum rakip ne attıysa girdi . 20 dd’li oyuncuların üzerinden üçlükler, 18-19 id’li kısalarımızın yanından turnikeler . Hani biz izlerken şok olduk diyelim.

Konuya bir açıklık getireyim dedim. İyi günler dilerim hocam

This Post:
11
291940.801 in reply to 291940.799
Date: 11/17/2021 6:40:31 AM
KaraKartalTR
III.2
Overall Posts Rated:
5959
Hocam, Dışarıdan oynayacak bir takım olduğumuzu biliyorlardır eyvallah, Bulgaristan adam adama - hareketli ile çıkıyor. İçeri odak almamız onların 3 2 alan çıkacağını varsayarak bizi 10 da 2 Üç lük denemede bırakıyor şu yüzdeye bakar mısınız hakikaten üzücü.

Bu maça almadığımız risk i özellikle isteklilik konusunda keşke hücümda kartlarımızı oynasaydık. Ültan ı 48 dakika oynatmak da ayrı bi yerilecek konu hocam neresinden tutsak bilemedim oyuncu ağladı maç içinde. Ne olur bench'e oturayım diye . Olup bittikten sonra konuşmak kolay ama hocam bunlarda gerçekler be ne diyeyim. 25 Sa bulduğumuz maçta herşey çok daha iyi olabilirdi

This Post:
55
291940.802 in reply to 291940.801
Date: 11/17/2021 9:43:56 AM
Overall Posts Rated:
896896
@dinozors Hocam merhabalar, Ömer Hayyam hocam isteklilik konusunda normal çıktığımızı belirtimiş. Bende mesajımda yazmıştım ama sanırım gözünüzden kaçan bir durum olmuş.

Bu tabi önemli değil ama, Rakibin yüksek ihtimal Cz çekeceğini düşünsekte, Cz sonrası isteklilik toparlamanın kolay olmadığını düşündüğümüz için maça Normal çıktık.
Amacımız tabiki üst tura çıkabilmek ve bir başarı sağlamaktı ama olmadı. İkinci turda birşeyler başarabilmek için risk aldık sonuç istediğimiz gibi gerçekleşmedi. Sende hak verirsinki bazen risk almak gerekiyor. Maç sonu mesajımda'da bazı teknik detaylar belirtmiştim o yüzden buraya tekrar yazmayacağım. Sonucun tabiki bu kadar üzücü olmasını beklemiyordum.

Bu arada yeni bir kullanıcısın sanırım hocam, Aramıza Hoşgeldin. Geçmişte oyun ile ilgili tecrüben varmı bilmiyorum fakat gerek U21 için Belkide MT için oyuncu yetiştirme gibi katkı sağlamak istersen çok memnun kalırım. Benzer durumlarda ekonomi anlamında'da faydasını görürsün. Tekrardan oyuna hoşgeldin..

@Carlos Tenerio hocam, Hak veriyorum yazdığına, belkide bazen çok şey beklememek gerekiyor.

Son olarak; Takımda yaşları belirli bir noktaya gelen İsmail ve Gökhan'ın yerini dolduracak oyuncular yetişiyor. Fakat başarıyı belirli bir döneme yaymak gerekiyor, dolayısıyla bir geçiş dönemine gireceğiz. Burada bu boşluğu kapatacak en ideal oyuncu şuan için Erol. Diğer taraftan'da Erayın'da daha iyi noktalara gelmesini bekliyoruz. Kısalarda yedek rotasyonu sağlayacak yeni isimlere ihtiyacımız olacak.

Herkese sevgi ve saygılarımı iletiyorum.

This Post:
11
291940.803 in reply to 291940.802
Date: 11/17/2021 7:13:12 PM
KaraKartalTR
III.2
Overall Posts Rated:
5959
@Ernesto Hocam cevaplar için teşekkürler.

- İleride bu samimi cevaplar'ın ötesinde başarıda. Türkiye'mizin hakettiği konumda gelir umarım tek temennimiz bu.

Onun dışında oyunu 11.sezon ila 26.sezonlar arası oynadım. Engin tecrübelerim yüksek bilgi seviyem yok lakin basketbolu seviyoruz. Bu oyunun ' da içersinde bulunan bazı dinamiklerden haberim var. Bazı değişen şeyler olmuş eskiye nazaran onlarıda forumlarda cirit atarak yeniliyoruz :=)

- Oyuncu yetiştirme konusunda umarım wonderkidler denk getiririz. Bizlerde MTakımlar düzeyinde emek veririz.

- Cümleten iyi Forumlar -

Last edited by SirDexterMorgan at 12/31/2021 12:13:56 AM

This Post:
33
291940.804 in reply to 291940.803
Date: 11/23/2021 5:42:26 AM
Overall Posts Rated:
896896
Herkese Merhabalar,

Son maçımızda Malta ile rahat bir galibiyet aldık. Çok fazla detaya girmeyi gerektirecek bir durum yok. Kalite farkı zaten ortada. Uzunlarımız üzerine düşeni yaptı, gerek Ribaunt gerekse Asist olarak. Kısalarımızda skor yükünü üstlendi ve ortaya 149-75 gibi bir sonuç çıktı.

Gruptaki son maçıda önümüzdeki hafta Arnavutluk ile oynayarak bu senenin resmi maçlarını kapatmış olacağız.

@dinozors Hocam Başarı için elimizden geleni yapacağız. Önümüzdeki sene daha başarılı sonuçlar almamız temennisiyle. Bu arada umarım oyuncu yetiştirme konusundaki hevesin devam eder ve ilerde bizlere somut olarak birşeyler sunarsın hocam.

Saygılarımla

This Post:
44
291940.805 in reply to 291940.804
Date: 11/25/2021 12:52:48 AM
Overall Posts Rated:
896896
Bugün biraz keskin şutör Gökhan Ültan'dan bahsedelim.

Mt forması ile en çok asist yapan oyuncu olmasına ramak kaldı diyebiliriz.
Ve belkide yakın dönem'de kariyerinin son demlerin'de Mt forması ile en çok sayı atan ve en çok asist yapan oyuncu olma ihtimali oldukça kuvvetli bir olasılık..

Son olarak tabi asist demişken, Mert Kezer'ede değinmek gerek. Şuan itibari ile MT formasıyla 298 asisti var. Yaşı itibari ile 4 sezon belkide 5 sezon çok rahatlıkla yararlanılacak bir oyuncu. Milli takım kariyeri sona erdiğinde Çok yüksek ihtimalle en çok asist yapan oyuncu olacaktır.

Ayrıca Uzun'larda pas'ın önemine dikkat çekmek istedim.

Milli Formayla En Çok Asist Yapan Oyuncular
Ercüment Ser 384
Gökhan Ültan 379
Fadil Akdiken 366
Arif Cascavlak 333
Oguz Can Arhan 330
Ali Nemutlu 318
Ekrem Mircan 312
Mert Kezer 298

Herkese keyifli günler dilerim..

This Post:
33
291940.806 in reply to 291940.804
Date: 12/3/2021 10:03:36 AM
Overall Posts Rated:
896896
Herkese Merhabalar,

Gruptaki son resmi maçımızı oynadık.
Arnavutluk galibiyeti ile bu senenin resmi maçlarını tamamlamış olduk.

Takımımıza yeni dahil olan, Kayahan Miran'a ayrıca hoşgeldin diyoruz..

Önümüzdeki sene'nin kadrosunda yüksek ihtimal, 2 oyuncu aramızda olmayacak. Ayrıca takımın göz bebekleri İsmail ile Gökhan'ın yaşları itibari ile çok fazla aramızda kalamayacakları aşikar. 1sezon daha oynarlarmı sezon sonu tekrar değerlendireceğim. Dönüşüm sürecinde adım adım yeni oyuncular ile yolumuza devam edeceğiz.

Uzun oyuncu problemi'ni esasen dile getirmemiştim ama, Genel olarak bu problemi yaşıyoruz diyebiliriz.
İleriki dönemler için takıma dahil olmasını düşündüğüm 2 isim var. Düşündüğüm şekilde antremanlara devam ederler ise kullanıcı sahipleri bu kişiler için net 2-3 sezon'a ihtiyaç var diyebilirim.

Bazı uzunlarımızda ise, sadece tek odaklı gelişimler'de söz konusu. Bunlar'dan birine isim olarak örnek vermem gerekirse Tevfik Fedakar diyebiliriz. İç özellikleri iyi, fakat diğer yönden özellikle Pas vb. gibi katkı sağlayabilecek özelliklere yeteri kadar sahip değil. (Tevfiğin yetişmesinde emeği olan hocama'da benzer şeyleri paylaştığım için konuyu net bir şekilde anlatabilmem adına oyuncu ismi vererek konuyu aktarmak istedim)

Takım olarak dış yönümüz evet kuvvetli, ama aynı durumun Uzunlar için olduğunu tam olarak söyleyemiyorum. Bu sebeple olası yeni draftlar dahil olmak üzre Uzun oyuncu yetiştirmeye özen gösterilmesi gerektiğini sizlere net bir şekilde ifade edebilirim.

Belki'de ülke olarak bu konu'da maaş vb. gibi durumlardan dolayı çok eğilmiyoruz. Fakat bunu bir miktar'da olsa kırmamız gerekiyor. Özellikle hali hazırda, Uzun oyuncu yetiştiren arkadaşlar var ise lütfen eğitim programlarını bırakmasınlar.

Herkese keyifli haftasonları diliyorum.

Ernesto

This Post:
55
291940.807 in reply to 291940.806
Date: 12/17/2021 9:58:35 AM
Overall Posts Rated:
896896
Merhabalar Herkese,

Sizlere biraz kadro yapılanmamızdan bahsetmek isteyerek söze girmek isterim.
Geçtiğimiz senenin kadrosunu ele aldığımızda, bu sene bu isimlerle yola devam etmedik. (Tahsin Özbaşak, Olgun Burçak, Cengizhan Sakin, Ferhat Kadir Kartal, Veli Dayanç, Alptemuçin Caran)

Elbette devam etmeme nedenlerimizde bazılarında yaşların ileriye gitmesi, bazı isimlerde onların yerlerini doldurabilecek yeni oyunculara şans verme isteğimiz gibi nedenler vardı.

Sadece yukarıda belirttiğim isimlerden Olgun Burçak'a form'u nedeniyle kadroda şans veremedim. Sahibinin malesef oyunu bırakması nedeniyle bu kişiden bu sene yararlanamadık. Önümüzdeki sene'nin kadrosunda yer alırmı onu zaman göstericek.

Kadro yapılanmamız dahilinde, Önsal Karadüzen ve Eray Hemengül'ü süreç içerisinde kadro'ya alarak zaman zaman şans verdiğimiz anlarda oldu.

Özel olarak ilgilenmeye gayret gösterdiğimiz (takım kullanıcı sahipleri ile birlikte) bazı isimleri hazırlık maçlarında kadromuza dahil ettik. Belkide aralarından biri yada birkaçı önümüzdeki sene kadromuzda yer bulacaktır.

Mevcut kadromuza baktığımızda aramızdan ayrılacak isimler olacak. Şuan için 2 isim ile önümüzdeki sezon'un kadrosunda devam etmeyi düşünmüyorum. (Hazırlık maçları için kadroya yeni dahil ettiğim isimler değil)

Bu arkadaşların yerlerini doldurmak için takım yapılanmamızı olabildiğince iyi bir şekilde yerlerini doldurma adına gayret gösteriyoruz. (Önümüzdeki sene kadromuzda yer almayacak arkadaşlarımızdan bir tanesi, Ülke için çok emek veren ve sayı liderlik sıralamasında bile en yukarılarda kendisine yer bulan İsmail Köktay elzem bir durum olmadığı takdirde kadromuzda yer almayacak. Diğer ikinci ismi henüz düşünme aşamasında olduğum için yazmak istemedim.

Şunu net olarak söyleyebilirimki, önümüzdeki sezon için tam olarak istediğim gibi bir kadro olmasada önümüzdeki birkaç senenin temellerini atmaya çalışarak yapılanmayı bu doğrultuda yönetmeye özen gösteriyorum.

İstedimki sizlerinde bu konulardan bilgisi olsun. Umarım bu yapılanma ile birlikte önümüzdeki senelerde elle tutulur başarılarda elde edebiliriz.

Son olarak yakın dönemde gündeme almak istediğim diğer konu'nunda ön bilgisini sizlerle paylaşmak istiyorum.
Bence ülke olarak MT kriterlerini'de tekrar gözden geçirmeliyiz.

Oyun motoru ve yeni dönem oyuncular ile birlikte bence Mt kriterlerinide biraz daha yukarılara çıkarmalıyız.
Herkesin bilgisine ve fikrine bu konuda başvuracağım. (Kriterler ile ilgili sizlerdende geri dönüş almak önemli, hedef oyuncular belirlerken hedefe gidecek ve bu oyuncuları yetiştirme adına)

Herkese iyi haftasonları diliyorum.

Ernesto
NT Coach

Advertisement