Tak bohužel na tomto ME žádný ani dílčí úspěch slavit nebudeme. Sice jsme do tohoto ME dobře vstoupili, ale zlomilo se to minulý týden zraněním Weisshaupta a smolnou prohrou v napínavé koncovce s Tureckem. Dnes nás čekal velice náročný úkol a to porazit domácí Litvu a to se nám nepovedlo, přestože se hrálo CT-TIE. Prohráli jsme 87:104
(72436). Za celý zápas jsme vedli jen jednou 2:0. Bohužel Slováci nezvládli poslední čtvrtinu s Tureckem a prohráli 82:94, čímž nám už zhasla i poslední reálná teoretická naděje.
V dnešní zápase jsem váhal nad taktikou a nakonec jsem zvolil vnitřní izolaci a asi to nebyl moc dobrý nápad, střelba Břízy 10/33 vypadá dost hrozně a to si jí ještě v poslední čtvrtině docela vylepšil, hrozně vypadá i 0/9 Krob, i když ten alespoň skončil +3 v plus/mínus statistice. Spokojený jsem celkem se střelbou Fuxy 8/12, Branžovského 6/10 a Prochotského 5/10. Nedařilo se ale hráčům z lavičky, kteří dohromady měli 5/25 a to jim to ještě lehce vylepšil Helmich, bez něj by to bylo 3/20. Celkově se dá říct, že lavička hodně propadla. Soupeři se povedla taktika, včetně 12/31 střelby trojek, bohužel byl nad naše síly.
Nezbývá než dohrát poslední 2 zápasy ME proti Kypru a Andoře a připravit se na příští sezónu na Turnaj útěchy a pokusit se v něm uhrát co nejlepší výsledek, ideálně získat pořadatelství ME, což by znamenalo výhodu domácího prostředí a skupinu, kde nejlepšími soupeři budou 12. a 13. na žebříčku (tentokrát to bylo Turecko a Slovensko, které bychom v domácím prostředí měli porazit).
Za 2 týdny přinesu přehled, jak se za půl sezóny zlepšili sledovaní hráči a jak se změnila pozice jednotlivých hráčů v kádru a jestli můžeme čekat už v příští sezóně nějaké nové tváře nebo změnu v hierarchii těch, co už tam jsou.