Przeczytałem sobie wnikliwie ten tekst lekko długawy, ale zmusiłem się i napisze tak. Brawo. Wreszcie ktoś zaproponował nowatorskie, sensowne rozwiązanie któremu jestem wierny. Sytuacja jest taka, że albo napinka na U-21 i niszczenie zawodników, albo logiczny układ treningowy pod U-21 oraz NT. To rozwiązanie aczkolwiek musi być jeszcze dokładnie rozpisane ma sporo sensu i osobiście idzie w parze z moim nastawieniem do NT. Zresztą poszedłbym dalej, zadając jedno pytanie. Czy może z U-21 nie zrobić mini farmy pod NT, bez napinki na wyniki. Niech chłopaki grają ale ich podstawowe zadanie to medale w NT, a kadra U-21 to ma być przedsionek ich kariery.Typowe powołania, trenowanie pod U-21 ale w kontekście NT. W końcu zdobywając medale sezon w sezon w NT strata szans medalowych w U-21 nie będzie chyba problemem. Zamiast mieć 2 ekipy, z których żadna nie wygrywa, może lepiej mieć starszą z lepszą możliwością rozwoju w dalszym czasie (22-23 lata i więcej), ale mieć medale w NT sezon w sezon.
Hawkeyed napisałeś to wszystko co zamierzałem w niedalekiej przyszłości sam zaprezentować. Brawo, brawo i jeszcze raz brawo.Czas skończyć z obłudą i oszukiwaniem się i managerów z niższych lig, że oba nasze narodowe zespoły będą wygrywały, skoro nie wygrywały ostatnio nic. Lepiej jest mieć jeden (NT) który wygrywa, a być może i U-21 też coś od czasu do czasu ugra.
Jestem gotowy do pełnego poparcia cię w tym temacie.
Pozdrawiam.