I od razu pierwsze pytanie. Jak działa entuzjazm w kadrze? ;-)
Jak szybko spada, jak szybko rośnie, jaki maksymalnie może być? Ile tracimy po wyrzuceniu zawodnika? Czy spadek entuzjazmu po wyrzuceniu zawodnika zależy od poziomu entuzjazmu - jeśli tak, to w jaki sposób? Potrzebuję każdej wskazówki, wszystkiego, czym różni się entuzjazm w kadrze od entuzjazmu w klubie.
Proszę o wszystko, dane liczbowe, wykresy, itd.
Nie wiem czy jeszcze pamiętam jak to było za starych czasów ale postaram się odpowiedzieć na Twoje pytania. Nie jestem tylko pewien czy mi wszystkiego Alzheimer nie schował ;)
Entuzjazm w kadrze działa na podobnych zasadach jak w klubie ( rośnie w podobnych proporcjach ) i spada dążąc do wyjściowej 5. Jednak spadki te są trochę wolniejsze niż w klubie. Odczujesz to przy wyższym entuzjazmie (koło 10 ) bo po pierwszym meczu na TiE drugi i tak zaczniesz z 6. W klubie jest tak samo tylko, że mecz ligowy gra się po 3 dniach a NT po tygodniu.
Po wyrzuceniu zawodnika entuzjazm zawsze spada choć nie zawsze jest to widoczne - bo musi to być jakiś ułamek ( może 0,6 ). Liczbę 0,6 strzelam. Pewne jest, że przy wywaleniu dwóch graczy w tygodniu na pewno zobaczysz spadek entuzjazmu o jeden poziom. Przy jednym może to być niewidoczne...choć nie musi, bo zależy od pod poziomu. Kiedyś wywaliłem jednego gościa a mimo to entuzjazm spadł więc musiał być niski pod poziom entuzjazmu.
Moim zdaniem spadki entuzjazmu po wyrzuceniu grajka z kadry nie zależą od tego jak wysoki ma się entuzjazm - sądzę, że zawsze spada o tyle samo.