BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > Golemi plati, i otpustanje....

Golemi plati, i otpustanje....

Set priority
Show messages by
This Post:
00
223962.8 in reply to 223962.7
Date: 8/20/2012 7:55:27 AM
Overall Posts Rated:
1313
Се согласувам и јас со бобан.. Навидум таквите *џиновски* играчи се направени од самите менаџери.. Впрочем кај поголемиот дел од нив, тоа им е всушност и тактика за тимски план, особено тоа се однесува на центрите..
Пример:: Центри (21-22*) годишни со плата да речеме од 70-80к притоа во сезоната ќе ги истренираат на внатрешните скилови колку што можат повеќе, а да речеме моменталната плата тогаш на центрите може да изнесува дури и до 200к, ама платата ќе се зголеми дури од наредната сезона , а тие моментално ја користат сегашната , а спротивно имаат многу силни центри кои им носат и успеси..

-Како што кажа дадимо, отвори ја темава на глобалните форуми, таму ќе имаш повеќе мислења и одговори околу оваа тема, овде само ние ќе си даваме мислења

This Post:
00
223962.9 in reply to 223962.3
Date: 8/20/2012 11:29:36 AM
Hip Hop Macedonia
II.1
Overall Posts Rated:
7575
, ama mnogu dobro pamtam deka Hip Hop, koga go kupi bese vo prva liga, i za nekolku dena go prodade, se plakase deka ne mozel da go drzi poradi pregolemata plata.

Како прво, лошо се сеќаваш :D Џинот го купив само ради Гемиџии Велес бидејќи ми се погоди у втора лига у Купот...
http://www.buzzerbeater.com/match/29039294/boxscore.aspx еве го натпреварот. Го купив пред овој меч, и одма го ставив на ТЛ бидејќи бев свесен дека ако му платам на тоа чудовиште плата ќе отидам у многуу голем минус. Па така, играта го немаше (тоа време) тоа правило што го има денес за да неможеш да го ставаш одма на ТЛ и затоа само што го купив одма го ставив на ТЛ и кај мене беше 3 или 4 дена :D :) Тоа е тоа. За тоа ми беше пресметано све до најмал процент, кога го зимам, со каква форма го зимам (мислам дека беше во 8 или 9 форма тогаш), одма го ставаш и до недела се продава и си го ладиш :)
Како второ, бев втора лига и тогаш немав ништо само ОГРОМНА желба да го победам Бобанот во Купот, и бев многу борбен и ми се идеше да го изненадам гадно и мислев дека ќе го изненадам ама ништо од бизнисот...
И пред се, кажа Бобан, играчите се такви какви што ние посакуваме да бидат :) Е сеа дали ти сам ќе си го сјебеш играчот за да неможеш да го исплаќаш си е сосема трета работа :) Мора вакви работи да има..

Поздрав!

This Post:
00
223962.10 in reply to 223962.9
Date: 8/20/2012 7:44:40 PM
Pelister Bitola
II.1
Overall Posts Rated:
1818
Не знам какви промени имаат направено во пресметувањето на платите на играчите но сепак очигледно е дека ги има. Повеќето од играчите добија помала плата од очекуваната односно од пресметаната со Salary calculator-от кој до сега беше доста прецизен. Исто така голем дел од играчите имаат помала плата од таа што ја имаа претходната сезона иако ги имаат истите сколови како и порано. Сепак ова е добра вест и можеби е една промените кои се прават за да се зечуваат играчите со ОГРОМНИ плати.

This Post:
00
223962.11 in reply to 223962.10
Date: 8/20/2012 8:07:40 PM
Overall Posts Rated:
66
Дефинитивно има промена во платите и тоа баш онаква како што сакав да пишам дека е потребана да се напраиви мал рез особено во ситуации кај што еден или два скила ја прават преголема платата на одреден играчи и го прават невреден за тие пари како и да е ми се свиѓа што промената е на позитивно