BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > NT - střídání

NT - střídání

Set priority
Show messages by
This Post:
00
236357.8 in reply to 236357.1
Date: 2/25/2013 7:31:31 AM
Overall Posts Rated:
88
Dle mého kolotoč není vůbec špatný a na velmi důležité zápasy dát to klasické a nejlepší co NT má , ale pokud budeme hrát s týmy kde je to "v jádru" jasné vítězství ...tak pro tam nezařadit i hráče co na NT mají , ale zatím jsou na hraně

From: Vrta
This Post:
00
236357.9 in reply to 236357.8
Date: 2/26/2013 11:18:09 AM
SK BK Přerov
II.3
Overall Posts Rated:
147147
Second Team:
Přerov Clones
Nemůžu jednoznačně hlasovat pro tu či onu možnost, protože mi to příjde, že je třeba se rozhodout dle situace.
Hlavní problém v kolotoči u našeho NT vidím v tom, že na SF se objevují hráči co tam nemají co dělat-situace by se "snad" mohla dát řešit zafixováním SFek do kolotoče, kde by se stanovil kromě SF do základu taky SF na lavici a jeho třetí náhradník, to by snad zabrat mohlo, leč přesně toto jsem nidky nezkoušel tak nevím nakolik by to fungovalo,ale mohlo by...

Jinak pro pevné sestavy již podle mne máme dost hráčů s vhodnými kondicemi, tak zřejmě proč ne!? Jen je škoda, že by zřejmě nebyli moc využívání hráči kolem 26let, kteří prostě díky regulérní tréninkové záteži mají staminu poměrně nízkou:(

Tedy nehlasuju, protože mi chybí možnost číslo tři;)

From: rwystyrk

To: Vrta
This Post:
00
236357.10 in reply to 236357.9
Date: 2/27/2013 4:55:17 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Hráči kolem 26 let by prostě kryli záda z druhé pětky, takže by to až takový problém nebyl, prostor by dostali. Úplně nesouhlasím s dostatkem hráčů s kondicí pro pevnou sestavu. Víceméně se dá říct, že připraveni jsou v tuhle chvíli jen Hána, Sedlár bez výhrad (pozn. 7 považuji pro tyhle účely za nízkou staminu). Během několika týdnů by snad měli přibýt Urbánek, Holuša, Štrunc a Liska. A uvidíme, kdy se u Volného dostanu k tomu, abych přešel od trénování JS ke stamině. Pak je tu jeden klíčový hráč - Zita - který by v pevné sestavě musel zřejmě jen na lavičku. A celkově, když jsem vyjmenoval nějaký 6-7 hráčů s připravenou staminou, je to poněkud málo na to, abych se vypořádali s výpadky formy a zraněními a měli připravenou 5 hráčů. Samozřejmě to můžu zkoušet s hráči se staminou 6, 7, případně 5 a uvidíme, jak moc to bude na škodu. Ale třeba zmíněný Zita má jen 4 a během zranění dal macros přednost klasickému tréninku bez Zity. Což zase pro Drápelu bylo dobře, takže těžko usuzovat, jestli bylo celkově lepší tohle řešení nebo trénink staminy.
Kolotoč + fixnuté SF jsme kdysi zkoušeli, ale přetěžoval to SF s ohledem na staminu ještě více než při pevné sestavě a myslím, že jsme ty zápasy všechny prohráli. Mně se naopak zdá, že v poslední době celkem rozumně začal točit hráče na SF a že postupně hráči jako Urbánek a Liska, kteří tam dostávali hodně prostoru, dostávají čím dále méně prostoru a začal trenér preferovat trojici Zita, Sedlár, Volný. Uvidíme ještě, jak tam bude využívat Dvořáka, který by už v další sezoně měl začít hrávat.

This Post:
00
236357.11 in reply to 236357.8
Date: 3/1/2013 9:08:55 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Nejsem si jistý z tvých slov, jestli víš, co se skrývá za tím, co jsme pojmenovali "kolotoč".
Ale pokud jsem správně pochopil příspěvek, tak si dovolím s ním částečně nesouhlasit. Nikdy nepodceňuju soupeře a 12 hráčů se snažím v soutežních zápasech vybrat tak, aby hrálo to nejlepší, co máme k dispozici. Ani proti slabému soupeři nenasadím hráče na hraně místo stabilního, pokud k tomu nebude důvod (zranění, forma). Ono totiž může na konci skupiny rozhodovat skore a nakonec by nás mohlo mrzet, že jsme někoho porazili jen o 30 a ne třeba o 50.
Nicméně si mě přivedl na důležitou myšlenku, protože pro ty jasné zápasy bychom měli nadále využívat kolotoč. Jeho výhodou je, že i v poslední čtvrtině při vedení o 20 a více točí všech 12 hráčů, zatímco pevná sestava posadí základní pětku na lavičku a dále hraje jen se zbylými 7 hráči.

This Post:
11
236357.12 in reply to 236357.1
Date: 3/2/2013 4:47:38 AM
Flumpaci
II.4
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Osobně příliš nevěřím, že pevná sestava na úrovni NT, kde máme relativní dostatek kvalitních, víceméně vyrovnaných hráčů dokáže konkurovat kolotoči. V minulosti jsi se sám často radoval, když si při analýze soupeře zjistil, že nehrává kolotoč. Byla by škoda, kdybychom se stali takovou to snadnou kořístí pro ostatní top týmy. Když už, tak vyzkoušet proti nějakému silnému soupeři v soutěžním zápase, kde pro nás případná prohra nebude mít fatální následky.

This Post:
00
236357.13 in reply to 236357.12
Date: 3/2/2013 7:44:32 AM
BK Baník Lukoslavice
II.1
Overall Posts Rated:
8686
Záleží na soupeři. Pořád bych jako hlavní měl kolotoč, ale nebát se někdy zafixovat sestavu kvůli taktice.