BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Választási vitafórum

Választási vitafórum (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Cimi

This Post:
00
237319.8 in reply to 237319.7
Date: 3/5/2013 6:54:16 AM
Overall Posts Rated:
146146
Esküszöm nem akartam belemenni a vitàba de elkezdtem elvasni a bemutatkozàsod Wenger és amikor meglàttam Superfrank nevét hàt ne tudd meg milyen arcot vàgtam. Egy olyan ember segitene neked akitöl elhangzott,hogy kit érdekel az u21? Ugye most csak vicceltek. A programotokban meg nevelésröl u21-röl beszéltek? Na ez a 2.legnagyobb Lol amit hallottam:-)

This Post:
11
237319.9 in reply to 237319.7
Date: 3/5/2013 7:02:13 AM
Overall Posts Rated:
145145
Köszönöm a kérdéseket!

Én személy szerint minimum 2 szezonra tervezek. Aztán meglátjuk, hogy egyetem mellett mennyi idő lesz rá, de a csapatom mindenképpen hosszútávra szeretne berendezkedni. Le is írtam, hogy az általam bevezetni kívánt újítások felállítása sok időt igényel, de most abból van bőven. Fenntartása már kevesebbet, igaz az is időigényes.
A tervem az lenne, igaz ez egyelőre eléggé tündérmesének hangzik, hogy olyan játékosokat edzünk a legjobbakból, akivel a csapat szépen lassan léphet feljebb, és el is tudja tartani. Az arra alkalmasaknál ezért kezdenénk a multival, mert azt alacsonyabb osztályban meg lehet adni.
Csapatszámra pontos számot nem tudok mondani. Több csapattal jó kapcsolatban vagyok, én is akarok nevelni. Szerintem akik eddig edzettek a válogatottnak, azok egy esetleges váltás után is edzenének. És új menedzsereket akarok bevonni, a többi terv ezeket szolgálja.

Igen, edzek külföldi játékost. Mellette edzettem 2 magyart, és most is magyart keresek. De nekem speciális játékos kellett, olyanból meg nem volt magyar. Illetve volt egy, Mihályi, akit picit túl is fizettem, de ez volt az ára annak, hogy magyarokat edzek.

Itt nem elsősorban a válogatott esélyesekre gondolok. Olyan programot szeretnék beindítani, ami összegyűjti a válogatottról lecsúszókat (itt értsd U21-et is), és népszerűsíti minél több csapatnál őket.
Létrehoznék egy olyan fórumot, ahova csak a stáb linkelhetne. Ha nem ütközik szabályokba. Ha ütközik, akkor ebbe a fórumba csak neveket gyűjtenénk, hogy ki mit akar edzeni. Kiküldenénk leveleket, idővel mindenkinek.
Naponta-kétnaponta átböngésznénk a piacot, fiatal, edzhető magyar játékosokra. Értem itt mondjuk a 19 éves húzóembereket, 18 éves sztárokat, multis tehetségeket. El kell érni, hogy alacsonyabb osztályban is inkább ilyeneket edzenek. Akinek nincs ideje naponta végigböngészni, ezért külföldit vesz helyette, írhatna nekem, és figyelném a piacot, és riasztanám, amint találok.

Utolsó kérdésedre a válasz megint a multizásban keresendő.
Krizsánnál talán pont az volt a baj, hogy nem tudta az illető, hogy mire vállalkozik. Nem mondta neki senki, hogy "figyelj, vegyél két olcsó 19 évest, edzed mellettük, mert különben bajok lesznek". Én elmondanám a hátrányait, hova jut, ha csak alap skillekre megy. Innentől az ő döntése lenne, hogy vállalja-e. Igen, az eredményesség ilyen szempontból rövidtávon lehet picit leesne. De hosszútávon ezek a menedzserek visszatérnének. Mert éreznék, hogy törődünk velük.
Most Krizsán menedzsere helyében én a fórum közelébe nem mennék, inkább edzenék a saját fejem után.

Fenntarthatóság alatt nem mindenképp az eredményességet értem. Én is bedobókat edzek. Az eredményesség évek óta kuka. Viszont a csapat fenntartható, és van benne jövő, sőt. De ha azzal kezdjük az edzésterv kidolgozásánál, hogy leírjuk tisztán a következményeket, akkor ők is tudnak felelősen dönteni, és nem lesz utólagos elégedetlenség, és következő alkalommal megint hozzánk fog fordulni az illető.

Az elírásokért bocsi, ilyen hosszú szövegeket nehéz hiba nélkül megírni meg leellenőrizni.

Wenger92

To: Cimi
This Post:
00
237319.10 in reply to 237319.8
Date: 3/5/2013 7:03:12 AM
Overall Posts Rated:
146146
Amikor én elindultam a kapitànyvàlasztàson ha jol emlékszem nekem az elsö dolgom egyike az volt,hogy megkerestem a nagyok kapitànyàt és beszéltem vele,hogy milyen terveim vannak. Elmondtam,hogy maximalisan együttmüködö vagyok és szeretnék jo kapcsolatot kialakitani.
Jol esett volna ha a nagy terveiteket pl velem is megbeszélitek. Ha jol tudom egyikötök sem volt még pl scout és fogalmatok sincs a dolgokrol. Persze ez nem baj mert valahol mindig el kell kezdeni.

From: Wenger92

This Post:
11
237319.11 in reply to 237319.10
Date: 3/5/2013 7:13:29 AM
Overall Posts Rated:
145145
Amennyiben a választás számunkra kedvezően zárul, az első dolog az lesz, hogy elkezdjük az egyeztetéseket veled, illetve az utánpótlásban dolgozó megfigyelőkkel. Én voltam utánpótlás-megfigyelő még évekkel ezelőtt.

From: superfrank

This Post:
11
237319.12 in reply to 237319.8
Date: 3/5/2013 7:18:41 AM
Overall Posts Rated:
117117
...várom a PM-edet... itt nem szeretnék neked reagálni, mert további ostobaságod kellemetlen reakciót váltana ki belőlem szélsőséges esetben. Ellenben neked szívesen elmondom a véleményem a hozzászólásodról.

This Post:
00
237319.13 in reply to 237319.9
Date: 3/5/2013 7:27:47 AM
Overall Posts Rated:
188188
Észrevételeim:
Akinek nincs ideje naponta végigböngészni, ezért külföldit vesz helyette, írhatna nekem, és figyelném a piacot, és riasztanám, amint találok.

Azért vesz a többség külföldit mert fele az ára a magyarnak.
Krizsánnál talán pont az volt a baj, hogy nem tudta az illető, hogy mire vállalkozik.

Nem ismerem Krizsán értékeit sem a menedzserét. Ettől még jó példa lehet.
Igen, az eredményesség ilyen szempontból rövidtávon lehet picit leesne.

Ebből lejjebb? Az előrébb lévő hely lenne a cél szerintem a versenykiírásban és a megmérettetésben is.

Kérdésem az lenne, egy center esetében mi lenne fontosabb Belső védekezése 20 tempója 7 vagy Belső védekezése 18 és tempója 12? Miért? Mert hát ugye kiegészítő edzése már multizásnak tekintendő. Esetleg multizás alatt például a passzolás vagy egyéb a játékos posztján felesleges értékek edzését tartanád szem előtt?

From: Mikhail
This Post:
00
237319.14 in reply to 237319.13
Date: 3/5/2013 7:35:20 AM
Overall Posts Rated:
188188
A kapitány jelöltekhez a következő kérdéseim lennének:

Írjátok le válogatott szinten milyen poszton mi az elvárás egy "alap" értékekkel rendelkező játékosnál és ugyan arra posztra egy "multis"-nak nevezhető játékos értékeit. Tehát egy poszton mi lenne a fő értéke és mennyi egy válogatott játékosnak? Mennyit is engednétek le ezekből a multizás kedvéért és melyikből? Számszerűen is kérném. Köszönöm.

Remélem érthetően fogalmaztam.

This Post:
11
237319.15 in reply to 237319.13
Date: 3/5/2013 7:36:27 AM
Overall Posts Rated:
145145
Azért vesz külföldit, mert míg külföldiből talál 20-30-at a piacon, addig magyarból 1-2-t. Ki kell várni a megfelelőt, idővel jön majd magyar jó áron is. Ez nem úgy megy, hogy magyar, akkor rányomunk plusz 100k-t. És sokaknak nincs idejük, nem fogják kétnaponta átböngészni a piacot.

Én hosszútávú változást szeretnék edzésben, hozzáállásban. Azért eshet esetleg lejjebb az eredményesség rövidtávon, mert ha az elején elmondjuk a tapasztalatlan menedzsereknek az igazat, mégpedig, hogy mivel jár egy monster kiedzése, lehet, hogy nem vállalja.
Viszont innentől megbízik majd a stábban, és nem panaszkodni jön ide csődközeli helyzet miatt, hanem újabb játékost kérni, amit az előző tapasztalatából, és pénzügyi profitjából már esetleg bevállal majd úgy edzeni, ahogy kérjük. És majd a következőt is. És a következőt.

A másik része: Egy elsőosztályú csapat is sokkal szívesebben vesz át egy fiatalt, ha az alapskilleket kell neki nyomni 22-23 évesen, nem a kiegészítőket. Mert akkor azt kapja a játékos tudásából, amiért a fizetését adja, és nem kevesebbet.

From: kaygee

This Post:
00
237319.16 in reply to 237319.15
Date: 3/5/2013 8:04:40 AM
Overall Posts Rated:
173173
A másik része: Egy elsőosztályú csapat is sokkal szívesebben vesz át egy fiatalt, ha az alapskilleket kell neki nyomni 22-23 évesen, nem a kiegészítőket. Mert akkor azt kapja a játékos tudásából, amiért a fizetését adja, és nem kevesebbet.

Ezzel kapcsolatban én is kérdeznék. Mekkora az a 2 pontos, lepattanó és belső védekezés érték, amit te látni szeretnél a válogatott magas játékosainál?

Mert azt érzékelem, hogy két szezonnal ezelőtt is megpróbáltam már elmagyarázni nektek a problémát, de nem értitek.

This Post:
00
237319.17 in reply to 237319.15
Date: 3/5/2013 8:09:47 AM
Overall Posts Rated:
190190

Ehhez kapcsolódva kérdezem, hogy akkor hogyan is képzelitek az esélyesek edzését az első 4 szezonban. Mennyi lenne alapskill és mennyi a kiegészítő, mondjuk hátvéd illetve belső ember poszton. Esetleg 22 éves kora végére hogyan kéne kinéznie egy-egy ilyen játékosnak. Legyen egy átlagos játékos mindkét posztra draft után, 6-os főskillekkel és és 5-6-os kiegekkel.

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!

This Post:
00
237319.18 in reply to 237319.12
Date: 3/5/2013 8:17:41 AM
Overall Posts Rated:
146146
Én keresselek meg Pm-ben mikor te mondtàl olyat amivel megbàbtottàl engem és azt a 30 nevelöt aki imàd u21-nek edzeni?
Na ez a legnagyobb Lol amit valaha hallottam:-).

Advertisement