1. Spolupráce s první ligou je pro reprezentaci nezbytná, ale bohužel někteří tými mají plné týmy cizinců, ačkoliv je vidět, že se reprezentantem/reprezentanty není problém být v první lize konkurenceschopný.
2. Spolápraci vidím především v trénovaní hráčů maldšího a středního věku, ikdyž druholigový tým je dle mého názoru schopen dlouhodobě držet reprezentanta.
3. Snažím se preferovat hráče v českých týmech, ale například v případě Zity se jedná o tak kvalitního hráče, že i přes to byl pravidelně nominovanán.
4. Trenér reprezentace by měl mít přehled o zájemcích a případné zájemce odkázal ke konkrétnímu majiteli, vím, že za tuhle otázkz schytám kritiku, ale opravdu není lehké najít nového majitele, když v dnešní situaci trénují především matodaři, kteří mají plno, nebo by nebyli schopni sladit trénink apod.
5. Zde jsem měl výpadky, v současné době je na trhu následující hráč: 33093703 - 19 let, pot10, 500k.
6. Většina draftovaných nadějí je u méně zkušených hráčů, ale i tak se snažím vždy zeptal, zdali chce majitel hráče trénovat, nebo ho prodat a v druhém případě je ideální aby hráč přestoupil ke zkušenému majiteli.
7. Zástávám starategii držení co nejvyšší nálady do "nejzazší situace", dohody jsem se snažel i aktivně nabízet a ve většině případů jsem je i přijal.
8. Preferuji dlouhodou práci, ale v novém systému vidím výhodu, že by do aktivního dění bylo zapojeno více manažerů, takže případný nástupce by měl více zkušenosti a lepší přehled, takže by mohlo docházet i ke střídání.
9. Velká šance pro reprezentaci, již v první sezoně by jsme tím mohli získat několik tréninkových míst pro mladé hráče, navíc je pěkný pohled na týmy co se přihlásili (bylo by fajn, kdyby se ve vláknu "utopie" udělal seznam hráčů, osobně se také do Utopie chystám-
10. základem zůstává LI, případně Low post s Princetonem, v přátelském zápase bych rád ještě vyzkoušel použití Patientu (přepozicovaného)
11. zde myslím, že můžeme pokračovat v dosavadní práci (například, že nekladu důraz na to jestli hráč nejprve trénuje vnitřní nebo vnější skilly apod), ale mám v plánu aktualizovat a doplnit Rady k tréninku.
12. To jsem již napsal ve volební řeči.