Tej maksymy nie ma co zmieniać - Spurs mieli 3 najlepszą defensywę w lidze [Def rtg na poziomie 102,4]
Akurat Griffin zaczynał mając obok siebie takich wirtuozów rozegrania jak Mo Williams, Eric Gordon czy Baron Davis. Fakt, ma obok siebie CP3, ale jaki wpływ ma jego obecność na defense 1-1 Griffina [bo to głównie kwestionowałem defense Griffina>defense Love'a]? Dlaczego uważasz, że atletyzm Griffina się skończy? Chłopak na wejściu do ligi zerwał więzadła krzyżowe więc i tak sporo z dynamitu w nogach co miał już stracił, a mimo to nadal ma sporą przewagę w tej materii nad resztą ligi. Czy nadal będzie takim atletą pod koniec kariery? Nie wiem. Mówimy o tym co jest tu i teraz. I dlaczego mam oceniać zawodnika odejmując mu jedną z jego umiejętności [atletyzm]? Tak, jest to umiejętność jak np: panowanie nad piłką CP3, szybkość Ty Lawsona czy umiejętności podania w każde miejsce na parkiecie Rondo.
Jestem pewien, że Griffin nawet w Minny robiłby swoje 22-24 pkt bo robił je już w 2010/2011 gdy to LAC grali jak dzisiejsza Minny. Przy okazji zapełniłby trybuny bo nie oszukujmy się - gra Griffina jest bardziej seksowna od gry Love'a.
Bosh - mobilny skrzydłowy wystarczająco szybki by wybronić obwód i wrócić do paint'a w dzisiejszym baskecie na wagę złota - finały zawaliła rotacja na PG [Chalmers nie powinien odrywać tyłka od ławki w Finałach] i brak wsparcia z ławki. Po Boshu spodziewam się co najmniej powrotu do cyferek z Toronto 22 pkt/8 zbiórek są w jego zasięgu - jeśli się zepnie to może nawet i więcej.
Dirk - chciałbym nie być sobą i robić 20+ pkt na skuteczności prawie 50-40-90.
Wiesz co nigdy nie wątpiłem, że Love jest dobrym ofensywnym fitem dla LeBrona. W defensywie myślę, że będą po prostu rozjeżdżani przez jego ograniczenia w grze 1-1. Uważam jedynie, że pozbywanie się pakietu Wiggins + Bennet/Waiters + ktoś jeszcze z dużym kontraktem bo na razie hajs się nie zgadza + 1st round pick to przesada, bo tracą wtedy pewne wsparcie z ławki. Gdyby do tego wyciągnęli Dienga + jeszcze jakiegoś dobre mięso obronne pod dziurą to mogłoby to wypalić. W innym przypadku będą mocno kuleć gdy wejdzie ławka.
Last edited by pOzdrO pocwicz at 7/20/2014 5:08:16 PM