BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > U21 National Team Debate Thread

U21 National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
276814.8 in reply to 276814.7
Date: 2/16/2016 3:55:08 PM
Overall Posts Rated:
134134
1. Tak především na PF vybrat hráče s vyšší počáteční JS. Poté zase klidně trénink samotné střelby.
3. HN ale určitě roste nejvíce při Kontrole míče, takže když bude potřeba nějaký skok přidat, je to nejlepší řešení.
4. Ta nečitelnost byla právě tím primárním záměrem, ale když uvidíme, že s nějakou taktikou se budeme trápit i proti slabému, můžeme ji z našeho repertoáru vyškrtnout.
6. Předně prohlédnout draftované hráče a zapsat ty trénovatelné do DB, poté rozdělit hráče mezi realizační tým (na přesném postupu se s nimi dohodnu během sezony) a obeslat manažery. Samozřejmě ještě předtím se dohodnout, který hráč bude veden na jaký post.
7. Od Caprfilda mám informaci, že vajns, Jardík a on. Nejradši bych viděl hráče rozdělené mezi nás podle pozic. Klidně bych se nebránil přijetí ještě jednoho "pomocníka", který by dělal nějaké ty lehčí práce, o které bychom se my nemuseli tolik starat.
8. S Caprfildem jsem v kontaktu, již jsem vybíral třeba hráče na SF a spoustu manažerů teď obesílám. Už jsem také připravoval sestavu na přátelák (tuším) s Tureckem, takže si myslím, že připravený jsem dostatečně.
9. Určitě je potřeba, aby mělo dostatečně vysoké počáteční skilly a slušně rozložené, k tomu výšku okolo 200 cm. Můžu teda napsat zhruba ideální rozložení vlastností.
JS: 9, JR: 8, OD: min.12, raději víc, HN: 8, DR: 8-9, PS: 7, IS: 8-9, ID: 12, REB: 9, JB: aspoň těch 6 by to chtělo. Takovýhle hráč se třeba nepovede každý rok, ale alespoň by se k tomu měl blížit.

This Post:
00
276814.9 in reply to 276814.8
Date: 2/16/2016 4:08:53 PM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
1. jako střelba pro SF/PF? zase je otázkou rychlost toho tréninku a jestli je to opravdu efektivní pro ty mladé hráče, jestli by nebylo i tak lepší drtit podkošové skilly, případně jeden na jednoho. Možná by to ale dávalo smysl u hráčů s relativně nižším potenciálem, kde by hrozilo, že by předčasně narazili na potenciál.
3. jenže musíš hrát trénink komplexně - trénink kontroly zlepšuje HN, DR a trochu OD a navíc tým může trénovat jen 3 hráče, trénink jeden na jednoho dává hodně skoků DR, HN a ještě JS k tomu a tým může trénovat 6 hráčů, já osobně teda pro trénink HN zrovna moc nejsem a nevidím moc situací, ve kterých bych mu dala přednost před jeden na jednoho
6. kolik hráčů si myslíš, že je potřeba na začátku oslovit z ročníku, aby to na konci v 21 dalo na kompletní tým pro U21?

This Post:
00
276814.10 in reply to 276814.9
Date: 2/16/2016 4:18:43 PM
Overall Posts Rated:
134134
1. Můj názor je to, že v případě dosažení vysokých podkošových skillů je lepší přejít na tu střelbu, než do nekonečna trénovat podkoš.
3. Jasně, k tomu by se musel najít manažer, který bude ochotný to trénovat, ale u těch 3-4 hráčů by to klidně šlo.
6. Nemá cenu oslovovat hráče jen na počet, když stejně nestojí za to, naopak v silném draftu jich může být opravdu hodně, ale dejme tomu přinejmenším 20 na perimetr, 6 na SF a 15 na vnitřek. Ale ty čísla neber jako něco pevnýho nebo tak

This Post:
00
276814.11 in reply to 276814.10
Date: 2/16/2016 4:56:55 PM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
1. pokud ten hráč má daleko do potenciálu, tak jsem jiného názoru, spíše jde o to, aby ostatní skilly, zdaleka nejen JS měl vysoko z draftu
3. já si osobně myslím, že to nemá smysl u žádných hráčů a to ani u extrémně malých, protože trénink kontroly je hodně citlivý na výšku, podobně jako třeba v obráceném gardu doskoky
6. mně šlo právě o to, aby se jich neoslovovalo zbytečně moc, ale zároveň, aby se z toho dal postavit tým. Zaujalo mě, že u perimetru si uvedl vyšší číslo než pod košem. Proč? Počítáš teda, že zhruba polovina oslovených by se chytla?

A napadla mě nová otázka:
10. využití 19 letých draftů pro U21?

This Post:
00
276814.12 in reply to 276814.11
Date: 2/16/2016 5:02:08 PM
Overall Posts Rated:
134134
6. přijde mi že trénink vnějších hráčů je náročnější a může se uchytit méně hráčů.
Počítám, že se uchytí o něco víc než polovina, aby bylo z čeho vybírat
10. Po draftu srovnat nové hráče s těma, co mají sezónu za sebou a podle toho rozhodnout o potřebnosti

This Post:
00
276814.13 in reply to 276814.12
Date: 2/16/2016 5:35:45 PM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
6. uvědomuješ si, že když se vytrénuje více než 18 hráčů, že na některé nedojde a jejich manažeři se na to příště můžou vybodnout?
Proč si myslíš, že je vnější trénink náročnější? Naopak mě vždycky přišel jednodušší z pohledu primárních skillů, což je základ pro U21, pro NT už to pak je něco jiného, když dojde na mimopostové tréninky.

11. trénink doma vs. v zahraničí? jak se stavíš v této otázce?

From: vajns

This Post:
00
276814.14 in reply to 276814.13
Date: 2/16/2016 7:33:12 PM
Czech Young Boys
První liga
Overall Posts Rated:
143143
Second Team:
Czech Young Boys II
Ty ses nám do kandidáta pěkně pustila :) Mně by teda taky zajímala otázka na realizační tým, protože podle mě se jedná o jednu z nejdůležitějších věcí. Za sebe můžu říct a psal jsem i Caprfildovi, že tohle je asi moje poslední sezóna skautování pro U21. Souhlasil bych s tím, že trénování HN samostatně mi přijde jako blbost.

This Post:
00
276814.15 in reply to 276814.13
Date: 2/17/2016 12:51:22 AM
Overall Posts Rated:
134134
Tyhle otázky souvisí spolu, protože ti hráči, kteří mají jen teoretickou šanci na U21, by se mohli trénovat v zahraničí. Tady by zbytečně zabírali místo i pro vyšší poty pro NT. Určitě nechci ty top hráče z ročníku trénovat v zahraničí.

Realizační tým postavím v nejbližší době, psal jsem ještě Jardíkovi, tak počkám na odpověď a podle toho se zařídím.

This Post:
00
276814.16 in reply to 276814.15
Date: 2/17/2016 3:45:05 AM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Ještě by mě zajímalo pár konkrétních věcí na mé hráče.
Trénuju pro NT 21 letého podkošáka Vachka, ale trénuju mu zatím primární vlastnosti, aby byl využitelný i pro U21. Nicméně zatím upozaďuju trénink IS. Jak vidíš šance a využití tohoto hráče v této sezoně U21? A jak by sis přál ho první půlku sezony trénovat? Druhou půlku s ohledem na vysoké riziko nepostupu ze skupiny zatím neřeším.
Dále mám 20 letého Fila, můžu ho v klidu prodat nebo je pro vás zajímavý? Potřebuju uvolnit místo pro vyšší potenciál.
V Utopii mám 19 letého Rocha, který má 208 cm, ale už teď mu trénuju vnější skilly, vidíš pro něj nějaké uplatnění v U21 za 2 sezony?

This Post:
00
276814.17 in reply to 276814.16
Date: 2/17/2016 3:56:22 AM
Overall Posts Rated:
134134
S Vachkem počítám jako s první volbou na pivota hlavně do zápasů s těmi lepšími tými, kteří mají pod košem velkou sílu a bude potřeba je ubránit. Viděl bych to teď ještě na jeden skok v ID a pak přejít na IS, možná ještě jeden skok JB.

Filo je pro mě zatím druhá volba na příští sezónu a zatím bych u něj viděl trénink s Vachkem jako ideální. Ale jestli ho chceš prodat, zkusím mu sehnat kupce.

Roch mi přijde přesně jako ten typ hráče, který může být klidně trenovany v zahraničí. U něj by to teď chtělo hlavně vnitřní trénink.

This Post:
00
276814.18 in reply to 276814.17
Date: 2/17/2016 4:21:16 AM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Roch v zahraničí, tak to mi teda vyrazilo dech, trénuju ho takto, protože z něj může být pro NT krásné SF. A takové hráče asi v zahraničí zrovna trénovat by nebylo vhodné.
IS u Vachka se bohužel ve větší míře nejspíše nedočkáš, protože trénuje s Luxem. JB? Tuhle zkratku vidím poprvé, pravděpodobně jde o bloky? Primární trénink bloků neplánuju, takže maximálně co mu skočí sekundárně při ID. Znamená to teda obecně, že chceš, aby i pro U21 hráči trénovali bloky?

Prodej Fila je limitovaný tím, kdy přijde náhrada, 1 trénink po příchodu můžu dát doskoky, ale nějak dlouho to nechci protahovat. Může ale odejít klidně i hned, když bude kupec, i kdybych tréninkové místo neměla nějakou dobu obsazené.

Advertisement