5. krog Tolažilnega turnirja:
Slovenija : Argentina 124:98
F.Berlak 22 točk, 5 podaj; M.Klavc 15 točk, 7 podaj; C.Gril 15 točk, 13 skokov; D.Lovrek 15točk, 8 skokov
Nova sijajna zmaga, tokrat nad kakovostno reprezentanco Argentine! Zopet sem pričakoval bistveno tesnejši obračun, dovolj tesen, da si pred tekmo nisem upal fantom ukazati naj odigrajo to tekmo "z levo roko". A glede na razplet bi si tudi na tej tekmi to lahko privoščili. Vendar pred tekmo pripravljenost naših ni bila na takšnem nivoju, da bi bilo igranje z nižjo zavzetostjo samoumevno. Imeli smo zgolj 3 igralce na odlični pripravljenosti, od tega zgolj Klavc od tistih naših ključih igralcev, medtem ko so Argentinci imeli 4 odlično pripravljene igralce, od tega vsi nekako standardni člani prve peterke. Tako da nova visoka zmaga glede na razmere res dviguje našo samozavest in nam vliva upanje, da morda to sezono zopet dosežemo kakšen odmeven rezultat. (y)
Trenutno me najbolj skrbi za pripravljenost naših reprezentantov, večina je v lasti tujih uporabnikov, in nekateri so zares izjemno slabi skrbniki. Najbolj mi živce para lastnik Jakovaca, Kitajec, kateri se ne odziva na moje pozive glede omejitve tedenske minutaže ter navodil za trening, pišem mu v angleščini in prevajam mu celo v kitajščino s pomočjo google translatea. A naš biser bo kot kaže zavozil ves svoj potencial pri omenjenem lastniku, saj ne napreduje kot bi si želel in njegova trenutna pripravljenost je na stopnji nezadosten, kar je naravnost katastrofalno in se sprašujem, če bom to sezono sploh lahko računal nanj. Morda ob koncu sezone, če ne bo igral celo na vseh prijateljskih tekmah. Obupno pripravljenost ima tudi veteran Baraga, a pri njem se s tem nekako še lahko sprijaznim, saj je v zatonu kariere in svoja najboljša leta je dal reprezentanci maksimalno. Vsekakor pa bi še lahko pomagal, če bi bi bil primerno pripravljen. Vse to je še toliko bolj boleče, ker smo tanki pod košem oba omenjena igralca pa bi nam še kako prav prišla. Upam na najboljše. Tisti slovenski uporabniki, ki imate naše reprezentante pa se še naprej pridno trudite, da bodo ti vrhunsko pripravljeni, imamo lepo priložnost, da tudi v tej sezoni dosežemo odmeven rezultat. (y)