BuzzerBeater Forums

Poland - III.8 > Sezon 68

Sezon 68

Set priority
Show messages by
This Post:
11
327078.8 in reply to 327078.7
Date: 6/4/2025 2:23:18 AM
Siersciuchy Krakow
III.8
Overall Posts Rated:
55
W tym roku odmiana. Praktycznie tylko nasza strona walczy w drugiej połowa odpuściła.
Coś czuję, że czeka mnie spadek.
Za mało czasu, zapominam ustawiać, nie trzymam formy ani zadowolenia zawodników...
A u nas każdy mocny i z każdym można przegrać.
Na razie jakimś cudem trzymam się TOP4, ale jak patrzę w terminarz to skończę chyba na 5-6 a w barażach bywa różnie.
Generalnie Szarobrodzi są chyba faworytem do awansu - ofensywnie OP na naszą ligę i jakoś wiążą koniec z końcem finansowo... Może Stokersi się postawią - jednak co doświadczenie to doświadczenie.

Powodzenia wszystkim

This Post:
11
327078.9 in reply to 327078.8
Date: 6/23/2025 3:08:44 AM
Siersciuchy Krakow
III.8
Overall Posts Rated:
55
Ufff...
Udało się utrzymać miejsce w PO i dzięki temu utrzymać.
Szkoda Płońska, pokonali na wyjeździe Byczki w ostatniej kolejce a to nie lada wyzwanie, ale i tak im brakło ledwo 10punkcików we wszystkich meczach by mnie przeskoczyć.
Bilans 12:10 ale i tak muszą walczyć w barażach o utrzymanie. Pech.
Dzięki za ten dreszczyk emocji w ostatniej kolejce.

Co do przewiywań wyników PO to nie zmienia się nic Szarobrodzi - Stokersi w finale z lekkim wskazaniem na tych pierwszych...

This Post:
00
327078.10 in reply to 327078.9
Date: 6/23/2025 2:36:21 PM
Greybeards Jeszkowice
II.3
Overall Posts Rated:
22
Gratulacje za dostanie się do fazy play-off. Twoje przewidywania z mojego punktu widzenia mam nadzieję, że będą trafne, aczkolwiek drże dość mocno co może się wydarzyć w ewentualnym półfinale z Zip Wrocław. Ostatni mecz ligowy z nimi pokazał, że może być bardzo ciężko, udało się wygrać jedynie dwoma punktami.

This Post:
00
327078.11 in reply to 327078.10
Date: 6/24/2025 5:17:37 AM
Siersciuchy Krakow
III.8
Overall Posts Rated:
55
Gratki za zdobycie pierwszego miejsca po sezonie zasadniczym.

No Zip ładnie w końcówce sezonu podbudował formę i zadowolenie i jest groźny, ale tak naprawdę przy aktualnych różnicach musiałby utrafić idealnie z taktyką i liczyć na (tfu tfu) kontuzje/problemy z faulami u Ciebie.
Ten ostatni mecz był u nich na parkiecie, a to też daje dużo.

Wg mnie pierwsze duże wyzwanie dla Szarobrodych to będzie mecz rewanżowy z Stokersami w finale u nich na hali.

Wcześniej jedyne ryzyko to wąski skład i to co wspomniałem.
Trzymam kciuki za brak kontuzji i pobłażliwych sędziów.

A i spróbuję oczywiście nawiązać walkę... choć przez kilkanaście minut... ;)

This Post:
00
327078.12 in reply to 327078.11
Date: 6/24/2025 6:32:15 AM
Greybeards Jeszkowice
II.3
Overall Posts Rated:
22
Właśnie kontuzji też się obawiam, jedna już może mocno pokrzyżować plany. W ostatnim meczu sezonu kontuzje złapał mój niezawodny rezerwowy przez co musiałem na szybko uzupełnić skład a go zwolniłem żeby mi nie obciążał budżetu już. Dziś trzeba zrobić pierwszy ważny krok w drodze po awans. Powodzenia z wiadomych względów życzyć nie mogę także najważniejsza sprawa dziś byle bez kontuzji w obu drużynach ;)

This Post:
11
327078.13 in reply to 327078.12
Date: 6/24/2025 7:11:29 AM
Siersciuchy Krakow
III.8
Overall Posts Rated:
55
W składach jest przepaść, więc nie liczę na nic. Mój najlepszy gracz u Ciebie może byłby rezerwowym.

Więc powodzenia i życzę zero kontuzji a jakby nie daj szumiący borze jalaś wpadła to taka leciutka by już w kolejnym meczu był zdrowy...

This Post:
00
327078.14 in reply to 327078.13
Date: 6/24/2025 8:13:44 AM
Greybeards Jeszkowice
II.3
Overall Posts Rated:
22
I tego samego życze ;) Jurkiś jeszcze stosunkowo młody, jeśli go trenujesz i dorzucisz z dwóch mocnych graczy na przyszły sezon w okolicach jego aktualnej pensji to wtedy walka o awans myślę że w miarę realna będzie

This Post:
11
327078.15 in reply to 327078.14
Date: 6/24/2025 10:12:46 AM
Siersciuchy Krakow
III.8
Overall Posts Rated:
55
Nie z tymi przychodami. W tej chwili stać mnie na max 280k pensji miesięcznie i to bez odkładania kasy na zakupy.
Na razie chce zwiększyć i ustabilizować przychody z biletów na 200k/mecz. Tu muszę wyrażnie rozbudować halę, może nie aż tak jak Twoja, ale na razie mam na 15k i średnio mam 160k/mecz
Spróbuje też odchudzić skład do 8 (7 głównych i 1 uzupełniający na lepszy rozkład minut i/lub kontuzje), a nie grać 2x5.
I zobaczymy.
Generalnie Jurkicia trochę zmarnowałem, przyznaję. Za słaby trening.

This Post:
00
327078.16 in reply to 327078.15
Date: 6/24/2025 10:44:14 AM
Greybeards Jeszkowice
II.3
Overall Posts Rated:
22
Ja na początku jak założyłem klub posiedziałem trochę w niższych ligach żeby nazbierać kasy i rozbudować hale na maxa. To już chyba mój trzeci klub jak nie było ich więcej i za którymś razem doszedłem też do 3 ligi jak teraz i nie mogłem przeskoczyć wyżej bo żeby awansować potrzebowałem lepszych graczy a finansowo nie mogłem sobie na takich pozwolić bo przychody z hali mnie ograniczały także strategia po powrocie do gry na kolejny klub była taka żeby wymaksować hale żeby na kolejnych etapach gry mnie nie ograniczała, narazie jako tako się to sprawdza aczkolwiek hala gigantyczna ale wypełniona jedynie w 35%....ciekawi mnie to ponieważ sezon leci, mecze są wygrywane a z każdym kolejnym kibiców coraz mniej mimo, że ich zadowolenie na wysokim poziomie. Z odchudzeniem zespołu myślę, że dobry pomysł. Sam tak gram dzięki temu można mieć lepszych graczy bo pensje nie rozkładają sie na 10 a właśnie na 7/8, wyniki powinny być lepsze.

This Post:
00
327078.17 in reply to 327078.16
Date: 6/25/2025 3:57:04 AM
Siersciuchy Krakow
III.8
Overall Posts Rated:
55
Tak myślałem patrząc na Twój staż i na rozbudowę wszystkiego i finanse, że to "restart".
Ja w sumie też zrobilem restart, ale po kilku latach przerwy.
Kiedyś grałem jeszcze za czasów charazaya (był lepszy jako symulator/menadżer koszykówki).
Poźniej odpuściłem i straciłem drużynę.
A teraz tak się bawie dorywczo.
Może i rzeczywiście warto by było się wyprzedać i z 2-3 sezony tankować ale gdzie wtedy zabawa ;)
A ambicji awansowania do PLK nie mam...

Gratuluję zwycięstwa. Liczyłem, że uda się zejść do różnicy +20, ale nie dałem rady.
Byczki za to sprawiły Ci prezent i dość łatwo pokonali ZIPa na wyjeździe.

Liczę, że choć Cię postraszą... Bo moi powalczyli tylko w 1 i 3 kwarcie...

This Post:
00
327078.18 in reply to 327078.17
Date: 6/25/2025 4:36:52 AM
Greybeards Jeszkowice
II.3
Overall Posts Rated:
22
Każdy gra o coś innego, najważniejsze żeby właśnie była z tego zabawa ;) Dzięki ;) Powiem szczerze, że jak zerknąłem na wynik podczas pierwszej kwarty i zobaczyłem, że mój SF ma już 3 faule a w drugiej kwarcie nazbierał 5 to się zacząłem trochę obawiać czy nie będzie gdzieś nerwówki no ale udało się odjechać i bezpiecznie dowieźć wynik do końca. Teoretycznie tak bo patrząc po składach i mając w głowie ostatnią rywalizacje Zipu obawiałem się bardziej i nastawiałem na taki pojedynek w półfinale a tu niespodzianka. Po naszym meczu kontuzji brak także z pełnym składem można się szykować na półfinał

Advertisement