1. Co sądzisz o umawianiu się na 2TiE?
Jestem za i konsekwentnie starałem się to realizować w U21.
Byle nie z Holendrami :D
2. BBcy zapowiedzieli koniec FA czy przewidujesz powołania graczy do kadry tylko po to, żeby ich ratować przed "śmiercią"?
Wszystko zależy od tego kiedy taka sytuacja powstanie (ile wolnych miejsce będzie) i czy zawodnik będzie absolutnie nie do zastąpienia. Jeżeli znajdzie się ekipa która wyda kase i będzie inwestować w jego trening mogę się poświecić i przetrzymać takiego gracza. W innych przypadkach nie widze takiej potrzeby, jest tyle ekip które się rozwijają i mają zawodników na poziomie reprezentacji, że wolę inwestować w takiego gościa niż w kogoś kto co 3 tygodnie będzie na TLu.
3. Na TL'u był JW, pewnie tam wróci, zaraz wyląduje tam AW czy widzisz jakieś rozwiązania tego tematu?
Sprawa jest prosta. Moim zdaniem J.!. nie jest taki nie zastąpiony i nietykalny jak wszyscy sądzą. Poza tym trzeba sobie zadać pytanie czy gra z J.W. w skłądzie w świetle zmian wprowadzonych przez BBków nie będzie naszym osłabieniem. (boków to on nie ma).
Inaczej jest z A.W. trudno sobie wyobrazić kadre bez niego. Niestety u nas w kraju nikogo nie stać na wyłożenie kasy na niego. Jedyna szansa to emigracja i dogadania się z nowym trenerem.
Na przyszłość, cóź miło by było gdyby w Polsce znaleźli się fanatycy którzy będą trzymali około 5 milionów na koncie na wykup reprezentanta.Niestety jest to luksus na który realnie patrząc jeszcze przez kilka sezonów nie będzie nas stać :)