Itt újra kiemelném azt, hogy attól mert az NT kapitánynak olyan tervei lennének, hogy mostantól neki szüksége van mondjuk 15 mvp+ potos emberre ahhoz, hogy az NT-re saját edzéstervvel dolgozzon velük úgy, hogy ezek a srácok mind kiessenek az u21 esélyessége alól azt illene megbeszélni az u21-ben dolgozókkal. Mert hiába ígéri bármelyik NT jelölt azt, hogy előáll egy új rendszerrel ami jobb lesz mint a mostani, mert nem tudja megvalósítani, ugyanis 21 éves korig nem fér hozzá a fiúkhoz, max akkor ha a jelenlegi scout rendszert figyelmen kívül hagyja, és ő is ad egy edzés tervet meg az u21-esek is adnak, a tulajdonos meg eldönti a győzködések után, hogy mi a jó neki. Egy valami tuti, ezzel az NT és az u21 is bukik vagy így vagy úgy. A viszony meg nem lesz rózsásnak mondható. Így nem lehetne együttműködni szerény véleményem szerint. Jelenleg csak 21 éves kor után teheti az NT kapitány azt az mvp+ potos srácokkal, amit neki kedve tartja. Ezt jó ha mindenki tudja!
Edzéstervezés, nevelőegyesületek, farmcsapatok:
Sokatok nevel u21-re illetve NT-re esélyes srácot. Sokan csinálják azt, (és ezt minden scout társammal és a szövetségi kapitányokkal is preferáljuk) hogy vesznek egy magas potos játékost, és korban hozzá illő "csak" u21-re esélyes játékost. Nem teheti meg azt szerintem senki, hogy leszarjuk ennyi embernél a "csak" u21-re esélyes nevelését, és csak a Böcz féle szupersztárok nevelésével foglalkozunk. Úgy vettem észre a jelenlegi stáb és a tulajok között kialakult olyan viszony, hogy a kecske is jól lakik, de a káposzta is megmarad. Nagyon ritka esetben tehetjük azt meg, hogy felcserélünk edzéseket fiatal korban. Egyik ok, így sok fiú nem érne oda u21-re, a másik ok, hogy a tulajok eredményességét befolyásolnánk klubszinten.
Vegyünk egy alap példát:
Jelenleg 20 éves korig 2 szezon edzéssel, de klub érdekeket nézve 2 szezon kínkeserves szenvedés árán (eddig a fiúkkal sokkal nehezebben lehet bármit nyerni, mert se védekezése se támadása nincs nekik) elérhetünk egy olyan szintet, ami 4. osztban már erős, 3. osztban már meghatározó, 2. osztban már nem akkora hátrányt jelent dobásban védekezésben. Ha nem úgy indul az edzés, ahogy kialakult a jelenlegi rendszerünk, akkor ezt a szintet lehet csak 22 éves korig érjük el velük, igaz nagyon multis lesz a srác, de az kemény 4-5 szezonnyi szívás a klubcsapattal. Ezt kevesen vállalnák be, illetve butaság lenne, mert a másik úttal is elérhető lehetne kis differenciákkal ugyan azt. A jelöltek dobálózhatnak itt szép és jó tervekkel, de itt az a kérdés, hogy a tulajoknak is megfelel-e az? Az tuti, hogy nem, hogy 300k-s játékosokat edzetünk, de erre jelenleg egy scout/kapitány se törekszik.
Farmolás, illetve farm csapatoknál való játékos elhelyezés:
Nem rossz dolog, nem hiába találták ki ezt az egészet! De senkit sem lehet rákényszeríteni, hogy farmoljon szezonokig, vagy áldozza be az eredményességet stb. ! Én nem tudok annyi farmról (pedig aktív vagyok) hogy egy teljes rendszert farmokra építhessünk. A tulajok többségét nem lehet arra kényszeríteni, hogy a multis mvp+ potos játékosát adja el, ha nem hajlandó megkérhetjük, hogy farmolja egy bizonyos tervnek megfelelően, de a jelenlegi edzésrendszert (ami úgymond felhasználóbarát) is csak kevesekre tudjuk elfogadtatni sajnos. Mindenki eredmény orientált és mindenkinek egyéni igényei vannak. Így szerintem ez a téma nagyon elcsépelt arra a korosztályra levetítve, ahol még nincsenek fizetés gondok. Persze a már keret közeli játékosok farmolása megint egy másik tészta, de óvva intek mindenkit a kettő összekeverésétől.
Ezek mind az én tapasztalataim, és az én meglátásom. Nem mondom, hogy csak így lehet csinálni, illetve hogy itt minden tökéletes és semmi nem szorul javításra. Ha valakinek más a véleménye elfogadom, meglátásokat PM-ben is szívesen veszek!
folytatás.........
Last edited by JoeBlack at 8/22/2012 10:23:15 AM