BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > Mundobasket u21 - Season 47 by Topnik

Mundobasket u21 - Season 47 by Topnik

Set priority
Show messages by
From: Topnik

This Post:
00
301293.80 in reply to 301293.79
Date: 11/17/2019 6:47:15 AM
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Zdravo ekipa

Naša mlada reprezentacija je osvojila bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu. Prije dvije sezone smo osvojili utješni turnir pa smo dobili šansu da budemo domaćini Eurobasketa. Kroz čitavu prošlu sezonu smo dobro igrali pa smo na kraju došli do zlatne medalje na Eurobasketu. Sa tom zlatnom medaljom smo dobili šansu da igramo na Svjetskom prvenstvu.

Svjetsko prvenstvo je održano ove sezone u Portugalu. Početak prvenstva je bio dobar sa naše strane i imali smo već plasman dalje nakon tri kola. Poslije toga dolaze dvije teške utakmice gdje jednostavno nismo ništa mogli da uradimo protiv tih protivnika. Ta dva protivnika su Italija i Izrael, a te dvije reprezentacije sutra igraju finale ovog prvenstva. U drugoj fazi gubimo od reprezentacije USA. Možda se jedino ova utakmica može smatrati kao manjom greškom jer da sam odigrao tu normal vjerovatno bi mi došli do pobjede. Tu sam se odlučio za laganicu iz razloga jer je naredni protivnik bio Peru, a tu nam je bila jako bitna pobjeda.
Naredne tri utakmice smo odradili rutinski i zasluženo se plasirali u polufinale. Tamo smo bili bez entuzijazma pa se nismo mogli nadati prolazu u finale. Kada se sve pogleda i podvuće crta na kraju moramo biti zadovoljni sa bronzanom medaljom. Bitno je da se osvajaju medalje pa koja god da je medalja u pitanju.

Ove sezone stvarno nisam imao vremena da radim statistiku svih igrača, ali vjerujem da su Hadžiabdić ili Nonković naši najbolji igrači u ovoj sezoni. Naravno ti je bio Prokopijević koji je naš najbolji asistent u sezoni.
Matan Nonković je došao na peto mjesto po broju poena u jednoj sezoni. Imao je ukupno 241 poen u ovoj sezoni. Takođe je na drugom mjestu po broju poena na jednoj utakmici.
Adin Hadžiabdić je peti na listi najboljih svih vremena u našoj reprezentaciji što se tiče skoka. On ima ukupno 262 skoka.
Danilo Prokopijević je četvrti na listi gdje se računaju asistencije u jednoj sezoni. Skupio je ukupno 68 asistencija ove sezone. Došao je i do prvog mjesta po broju asistencija na jednom meču. Taj broj je 14.

Nadamo se da će naša mlada reprezentacija naredne sezone u kvalifikacijama i Eurobasketu odigrati dobro pa da opet dođemo do medalje.

VOLIM TE BOSNO!

From: Cules

This Post:
00
301293.81 in reply to 301293.80
Date: 11/17/2019 7:51:16 AM
Blue or Deaddd
II.1
Overall Posts Rated:
321321
Second Team:
Blue or Deaddd II
Cestitke majstore,odlicna sezona!

From: Topnik
This Post:
33
301293.82 in reply to 301293.81
Date: 11/20/2019 11:49:06 AM
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Zdravo ekipa

Ovom prilikom želim da se zahvalima svima koji su u protekle četiri sezone imali svoje igrače u mladoj reprezentaciji. Hvala im na tome što su se uvijek trudili da njihovi igrači budu u dobroj formi. Ja mogu da kažem da smo u 90% slučajeva imali dobru formu što nam je bilo jako bitno u svim utakmicama.
Prethodnih pet sezona sam bio uključen maksimalno u rad čitave organizacije vezane za trening mladih igrača. Od tih pet sezona četiri sam bio na selektorskoj poziciji.
Odradio sam za ove četiri sezone 67 utakmica, a u taj broj su ubrojane i prijateljske utakmice. Mogu da kažem kako sam ponosan pogotovo na posljednje tri sezone. Sezona 45 je bila kao neki početak borbe za medalju. Tada na utješnom turniru smo odigrali dobro i pobjedom u posljednjem kolu regularnog dijela sezone smo obezbjedili domaći teren sve do kraja turnira.
Kvalitet reprezentacije, domaći teren, dobra forma igrača i moje vođenje ekipe je donijelo plasman na Eurobasket koji je održan u našoj zemlji.

Kvalifikacije za Eurobasket i samo igranje na prvenstvu je bilo savršeno. Odigrali smo 15 utakmica u toj sezoni gdje smo upisali svih 15 pobjeda. Moram da izvdvojim utakmice protiv Litvanije u posljednjem kolu kvalifikacija i sa Njemačkom u grupnoj fazi Eurobasketa.
Naravno one jako bitno utakmice su bile odlične. Polufinale protiv Italije gdje smo odigrali savršenu utakmicu i naravno veliko finale protiv Njemačke kada su Nijemci vodili čitave 3/4, a onda je naša reprezentacija u posljednjoj četvrtini odigrali strašnu odbranu i okrenuli utakmicu u svoju korist.

Poslije tog Eurobasketa smo otišli na Svjetsko prvenstvo kao prvaci Europe što je bio jedan teret na leđima mlade reprezentacije. Ovu sezonu smo na kraju dobro izvukli i uzeli bronzanu medalju. Veliki uspjeh za našu zajednicu.

Mogu da vas obavijestim da se povlaćim sa mjesta selektora u21 reprezentacije. Ostajem na mjestu kordinatora za trening što se tiče mladih igrača. Tu se ne povlaćim. Na kraju sa pozicije selektora odlazim kao najbolji selektor mlade reprezentacije. Najbolji omjer pobjeda i poraza, a najvažnije od toga tu su dvije medalje. Za te medalje pored mene i ostali useri naše zajednici su zaslužni.
Moju podršku na izborima ima tursunovic jer je bio uključen u rad reprezentacije dok sam ja bio selektor i da je već ranije vodio reprezentaciju.

Što se mene tiče ja sam spreman za nove izazove pa ćemo vidjeti šta i kako dalje.
Hvala vam.

Topnik

VOLIM TE BOSNO!