V pondělí jsme odehráli zápas se Švédskem. Sice jsme vyhráli 109-82 a rozdíl 27 bodů se zdá, že zápas byl jednoduchý a měl jasný průběh. Bohužel opak je pravdou a soupeř byl, troufnu si říct, že minimálně první půlku lepší.
V první půli se nám vůbec nedařila obrana a jejich podkošový hráč Sommarborg si se Sklenářem dělal co chtěl. Druhá čtvrtina probíhala ze začátku obdobně jako první a nemohli jsme se chytit, ke konci jsme naštěstí zabrali a dokázali jít do šaten s jednobodovým vedením.
Začátek druhé půle (přesně 2 minuta) byl, jak se později ukázalo, rozhodující okamžik zápasu a to vyfaulování Sklenáře. i když jsem měl zpočátku strach z Vejmoly, aby to nebylo ještě horší, tak i přes formu 8 dokázal skvěle ubránit jejich podkášaka, který si do konce zápasu už moc neškrtl. Než nastoupil Vejmola, tak měl jejich podkošák střelbu 10-13 , na konci zápasu 14-22. Od nástupu Vejmoly jsme začali hrát a postupně Švédsku utíkat.
Možná bloky nebudou až tak na škodu, protože v tom jediném je Vejmola oproti Sklenářovi lepší. OD a ID má Sklenář lepší. Doufám, že Líkař teda bude v kondici skákat rychleji než v normálním tréninku, ať to můžeme prověřit :)
K taktice: Myslím, že LI nebude to pravé ořechové a zřejmě ji ode mě v NT asi už neuvidíte. Přišlo mi to, že kluci moc neví co hrát a bylo to takové křečovité. Navíc máme i o dost méně asistencí než minule. Sice to byli trpaslíci, ale pořád se mi to zdá strašně málo i Švédsko má více.
Hodnocení hráčů:
Vejmola určitě hráč zápasu. Dokázal skvěle nahradit Sklenáře, jak jsem psal výše.
Další dobré výkony podali Kocourek a Rázl, kteří nás drželi hlavně v prvním poločase.
Dvořákovi se střelecky vůbec nedařilo, ale dokázal to vynahradit doskoky a bloky.
Ostatní hráči podali průměrné výkony, nikdo moc už nezazářil a nikdo nepropadl.
Sklenář teda zklamání, sice v útoku odehrál dobře, ale obrana totální propadák a jako jediný má -3b.
Hojda a Anotnín do boje nezasáhli.
Příště nás čeká hodně zajímavé utkání s Polskem, které prohrálo na CT s Lotyšskem, takže o to to bude zajímavější.