4 playmaker έχουμε σε υψηλό επίπεδο, (Φιλιπακόπουλο, Πρίγκα, Κοκκαλίδη, Καρόπουλο) κατά σειρά χαρακτηριστικών.
Δυστυχώς είχαμε τους 3 από τους 4 με 7 αγωνιστική και τον εναπομείναντα Καρόπουλο με 8, αλλά με τα χαμηλότερα skills.
Το παιχνίδι με την Ολλανδία το έχασα πάλι εγώ που δεν επέλεξα να παίξω δυνατά, μιας και αφού είχαμε αποκλειστεί έπειτα από την ήττα με τα Εμιράτα, έπρεπε να κερδίσουμε την Ολλανδία για να κρατηθούμε στις πρώτες 30 ομάδες της κατάταξης.
Δυνατά κατόπιν και με Ρωσία και ότι έβγαινε.
Βλέπετε η Εθνική δεν είναι μόνο συστήματα και παίκτες. Είναι και κάποιοι άλλοι παράγοντες που έπρεπε να λάβω υπ'όψη.
Για μένα τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα. Η Εθνική, ανεξάρτητα ποιον θα έχει προπονητή, χρειάζεται μία ομάδα χρηστών με τον καθένα υπεύθυνο στον τομέα του. 2 άτομα για τακτική και διάβασμα αντιπάλου, 2 άτομα για τις "διπλωματικές επαφές" με προπονητές Ελλήνων παικτών και λοιπών Εθνικών ομάδων και 1 πέμπτο μέλος, εκτός κύριας ομάδος, που θα μπορέι να "δει" κάποια πράγματα, που οι άμεσα εμπλεκόμενοι μπορεί να παραβλέψουν (ειδικά εκείνους τους "λοιπούς" παράγοντες, που προανέφερα).
Τις θέσεις αυτές εννοείται δεν τις έβγαλα από το μυαλό μου, αλλά απότελεί απόρροια της εμπειρίας μου ως σήμερα στη θέση του ομοσπονδιακού.
Είναι εξαιρετικά θετικό που μετά από αρκετές σεζόν, παίκτες της Α1 δείχνουν ενεργό ενδιαφέρον για την Εθνική.
Είναι μία ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσουμε.
The secret of communication lies in defeat...