Slovensko
88 - 81 Bosna i Hercegovina
(47906)BRONZA!!!Najbolji i najsladji poraz u historiji nase repke!
Sjajna sezona za nas, nekoliko spektakularnih utakmica i rezultata i zaista smo zasluzili ovu bronzu!
Ovaj poraz smo mogli priustiti zbog druge utakmice u grupi gdje je Turska savladala Srbiju
(47905)Kakav rasplet i kakva zavrsnica Eura!
Zavrsili smo 2. na tabeli, entuzijazma nemamo, ulozili smo sve na ovom Euru kao i na predhodnom Svjetskom i znalacki i majstorski izborili ovu medalju! Ponovicu jos jednom, zasluzili smo je!
Ispred nas u grupi ostala je samo zemlja domacina Eura,
Španija, koja je veliki i glavni favoriz ta zlato.
Druga dva polufinalista su sa ustekanim entuzijazmom iz druge grupe
Poljska (nas protivnik) i
Italija.
Mi protiv Poljaka sa visokim entom imamo jedno 0.00001% sanse za pobjedu dok nas u drugoj utakmici ocekuje veliki spektakl, Italija - Španija.
Evo jednom da sreca malo i nas pogleda ali smo je i zasluzili, odigrali smo pakleno dobru sezonu i strasan Euro gdje smo pobjedili reprezentacije Srbije, Turske i Hrvatske..
Danas nas je docekala Slovačka sa strasnom formom i visokim entuzijazmom dok smo se mi trosili na glavnim konkurentima i ispalo je idealno za nas, medalja u dzepu ;)
Sretan sam i ponosan na ovaj ogromni uspjeh,
povezali smo u dvije sezone dvije bronze, jednu na
Svjetskom i ovu sada na
Evropskom prvenstvu!
Iduce sezone igramo kvalifikacije za SP, vidjecemo kakva ce biti situacija sa igrackim kadrom a i naravno ko ce nam biti protivnici i kakav raspored cemo dobiti, bice opet pakleno to je sigurno.
Uglavnom bilo kako bilo, iduci ponedjeljak igramo polufinale Eura sa Poljacima i tu takmicenje za nas zavrsava, postigli smo svoj cilj za koji smo se mukotrpno izborili.
Veliko hvala svim menadzerima i raji koja trenira nase igrace, plodove uspjeha ubiremo uveliko!
Ovaj nas podvig je zaista fantastican a tome u prilog ide i podatak da smo ubjedljivo najmanja nacija sa medaljom na ovom Euru.
Italija 1295
Španija 1275
Poljska 966
BiH 143
Pa vi sad vidite sa koliko menadzera, klubova, draftera i slicno ove velesile raspolazu a pogledajte onda nas, mala, skromna, ali slozna zajednica koja pravi velike rezultate!
Sve vas volim i pozdravljam, medalja je nasa!
This is where we hold them!