BuzzerBeater Forums

BB Poland > [Konkurs] Od zera do milionera

[Konkurs] Od zera do milionera

Set priority
Show messages by
This Post:
00
246972.81 in reply to 246972.77
Date: 9/4/2013 8:08:04 AM
Overall Posts Rated:
270270
Niestety było ich tak mało, że zginęły w natłoku jechania po organizatorze za to, że nazwał konkurs "od zera do milionera", a nie " pseudokonkurs z kiepską nagrodą, która wg wielu nie jest nagrodą".

Była konstruktywna krytyka, były chęci zmiany nagrody a co za tym idzie i pomoc w jej organizacji.
Do tego była tez troska o przyszłość U21, skoro z około 50 zawodników trenowanych co sezon na SG odpadlo by 20, to sam możesz sie domyślić rezultatów.

Po pierwsze nie co sezon,a tylko w jednym sezonie. Po drugie jeśli odpadłoby 20 zawodników z puli trenujących to chyba coś byłoby nie tak ze skautami i sztabem U21, skoro jeden user tworząc jeden wątek na forum z propozycją konkursu i nie nagabując indywidualnie właścicieli byłby w stanie zabrać 40% trenujących zawodników sztabowi i skautom, którzy mają dostęp do baz i których zadaniem jest indywidualny kontakt z właścicielami i namawianie ich do treningu pod kadrę. Nie mówiąc już o tym, że dla nowych niezorientowanych graczy, ktoś kto przedstawia się jako skaut czy członek sztabu reprezentacji na pewno ma większy posłuch niż jakiś nieznany mu user.

Po prostu tyle się narzeka, że ludzie nie udzielają się na forum i maleje zainteresowanie BB w naszym kraju. W sumie to nic dziwnego bo przeczytanie tego wątku moim zdaniem może skutecznie odstraszyć nowego gracza, który dopiero zapoznaje się z BB do jakiegokolwiek udzielania się na forum.

Zainteresowanie BB maleje nie tylko w Naszym Kraju , ale na całym Świecie!

Ps.Tak jak Ty masz swoje zdanie i je wypowiadających mogą tez robić inni!!!

Pewnie, że mogą . Ja nikomu nie zabraniam, wyraziłem tylko swoją opinię na temat tego co wyszło jak tylko ktoś wyszedł z inicjatywą zrobienia czegoś nieszablonowego.

This Post:
00
246972.82 in reply to 246972.78
Date: 9/4/2013 8:15:37 AM
Overall Posts Rated:
270270

Równie dobrze można zniechęcić nowych żerując na ich niewiedzy, naiwności i wykorzystując ich dla swoich prywatnych celów. Chyba należy się takim osobom szersze przedstawienie problemu, w co i z kim się pchają...jakie są tego plusy, minusy i jakie za tym się kryją zagrożenia.

To możesz mi napisać jakie są te zagrożenia? Bo nie kojarzę aby się coś takiego pojawiło. Czyżby zagrożeniem było to że jeśli ktoś zgodzi się wytrenować zawodnika za określoną kwotę odstępnego to później wzmocni drużynę PeWu? Takie zagrożenie to ma każdy kto trenuje pod kadrę z niższych lig bo w pewnym momencie zawodnik zarabia za dużo i musi go sprzedać i ryzykuje że wzmocni tym jakąś polską drużynę z wyższych lig.

PeWu obraża się o byle co pod swoim adresem (choć sam każdego krytykuje w tym mnie i wtedy jest dobrze), ale sam stwarza niejasne sytuacje, po których narażony jest na wytykanie i krytykowanie, podejrzenia o przekręty itd...mam wrażenie, że się zbyt "rozbujał" i uważa, że niektóre zasady go nie dotyczą, bo jest na tyle cwany, że może je naginać.

Tak jak z niedawną sytuacją nagłośnionego transferu z ASPK (koleżeńska pomoc gotówkowa w drodze do PLK i bardzo, ale to bardzo przepłacony transfer wiekowego grajka), miałem podejrzenia i chyba słuszne, sprawą zajęli się też Gmowie...PeWu na pytania Gma tylko kręcił i gadał głupoty, lub udawał, że nie widzi co się do niego pisze (jakbym był bez winy to bym się tak nie zachowywał).

Wiesz, trochę przyganiał kocioł garnkowi. Czytałem nie raz na forum II.1 jak się wkurzałeś na kogoś i jechałeś po kimś dużo dosadniej niż PeWu i to za mniejsze przewinienia niż nazwanie kogoś wprost oszustem.

A co do transferu z ASPK, to ja nic o tym nie słyszałem wcześniej, ale nie wygląda aby PeWu dostał jakiegoś bana, więc chyba jednak się z tego wybronił.

This Post:
11
246972.83 in reply to 246972.82
Date: 9/4/2013 8:34:50 AM
Pruszcz All Stars
PLK
Overall Posts Rated:
548548
Second Team:
Pruszcz ZSO 1 Team
Wiesz, trochę przyganiał kocioł garnkowi. Czytałem nie raz na forum II.1 jak się wkurzałeś na kogoś i jechałeś po kimś dużo dosadniej niż PeWu i to za mniejsze przewinienia niż nazwanie kogoś wprost oszustem.

Z jedną małą różnicą - ja nie kombinuję i nikt się do mnie nie czepia o jakieś przekręty, ściemnianie, zatajanie faktów - jak widać PeWu ma z tym problem skoro tyle osób wyraża się o nim w podobnym tonie i ma zbliżone zarzuty pod jego adresem (z sufitu się to nie wzięło).

Ja robiłem dym o niejasne sytuacje, które mnie denerwowały lub kłóciły się z moim wyobrażeniem uczciwości/równej gry dla każdego, jestem zbyt wyrywny i mówię wprost - taka moja wada i pewnie wiele osób mnie za to nie lubi...10 osób ma żal i siedzi cicho, ja o tym mówię i narażam się tym na krytykę, bo w Polsce nikt nie lubi osób, które się udzielają, wychylają, krytykują czy wyrażają własne zdanie odmienne od przekonań większości...trudno.

Nie robię też z siebie pokrzywdzonego, w sytuacji gdy coś wywinę.

This Post:
00
246972.84 in reply to 246972.73
Date: 9/4/2013 9:10:33 AM
Overall Posts Rated:
435435
Niestety było ich tak mało, że zginęły w natłoku jechania po organizatorze za to, że nazwał konkurs "od zera do milionera", a nie " pseudokonkurs z kiepską nagrodą, która wg wielu nie jest nagrodą".

Była konstruktywna krytyka, były chęci zmiany nagrody a co za tym idzie i pomoc w jej organizacji.
Do tego była tez troska o przyszłość U21, skoro z około 50 zawodników trenowanych co sezon na SG odpadlo by 20, to sam możesz sie domyślić rezultatów.
Po prostu tyle się narzeka, że ludzie nie udzielają się na forum i maleje zainteresowanie BB w naszym kraju. W sumie to nic dziwnego bo przeczytanie tego wątku moim zdaniem może skutecznie odstraszyć nowego gracza, który dopiero zapoznaje się z BB do jakiegokolwiek udzielania się na forum.

Zainteresowanie BB maleje nie tylko w Naszym Kraju , ale na całym Świecie!

Ps.Tak jak Ty masz swoje zdanie i je wypowiadasz mogą tez robić inni!!!

Ponownie wysłana usunięta przez przypadek wiadomość.

Last edited by Kac100 at 9/4/2013 9:17:25 AM

This Post:
00
246972.85 in reply to 246972.83
Date: 9/4/2013 9:11:01 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
Mam jedno pytanie...czy to osoba organizatora jest problemem czy sam konkurs? Bo się zgubiłem.

Tak na poważnie to przecież wiele zostało już powiedziane
można zebrać to co proponuje PeWu i to jakie obawy mają doświadczeni gracze. Jest ten wątek, są wpisy, a niech decydują sami zainteresowani. Nikt się nie zgłosi? Fajnie, zgłosi się ktoś też fajnie...nikt się teraz nie zgłosi a po prostu ktoś za 4 sezony (czy coś koło tego) pokaże PeWu swojego gracza i gdy nie będzi ekonkurencji dojdzie do jakiejś trzansakcji...też fajnie.

Niech organizator albo ktoś udzielający się zbierze plusy i minusy i dajmy rozsądzić uczestnikom. Nie lubię szemranych umów ale jeśli wszystko jest napisanie klarownie to czemu nie spróbować?

W konkursie obok też można znaleźć dziury. Patrzcie, niby nie ma głosów krytycznych ale zakładam, że zaraz się pojawią lub w momencie rozstrzygnięcia
Zakładam, że kilku grajków będzie równych i co wtedy (niby organizator odpowiada ale to jeszcze sporo czasu do utrzymania warunków lub do zmiany sytuacji)? a jak się sporo grajków rzuci to trzeba będzie wprowadzać dodatkowy czynnik (np góra decyduje) a to będzie zmiana warunków..itp itd...

a najlepiej połączcie te konkursy:)
za C z najwyższym SS4 supek
za SG z najlepszą sumą JS+JR i OD na poziomie 10 lub wyżej - oferta 2 mln (daję Wam głowę, że wielu pójdzie na taką nagrodę - nawet bardziej niż na supka)
i dalsze przykłady - za grajka z największą sumą umiejętności od OD do podania (taki PG) cośtam...itp
ale to tylko pomysł - jakoś tak kompleksowo lepiej mi się myśli

This Post:
00
246972.86 in reply to 246972.85
Date: 9/4/2013 9:24:01 AM
KK Falcons
III.1
Overall Posts Rated:
701701
Asta,

Zastrzegłem sobie prawo do zwiekszenia puli nagród.

pozdrawiam

From: Pewu

This Post:
00
246972.87 in reply to 246972.78
Date: 9/4/2013 12:55:19 PM
Overall Posts Rated:
914914

Tak jak z niedawną sytuacją nagłośnionego transferu z ASPK (koleżeńska pomoc gotówkowa w drodze do PLK i bardzo, ale to bardzo przepłacony transfer wiekowego grajka), miałem podejrzenia i chyba słuszne, sprawą zajęli się też Gmowie...PeWu na pytania Gma tylko kręcił i gadał głupoty, lub udawał, że nie widzi co się do niego pisze (jakbym był bez winy to bym się tak nie zachowywał).

Nie przypominam sobie Twojej osoby przy tej dyskusji, bo odbywała się w osobnym oknie pomiędzy mną, a Alicją. Jeśli piszesz takie rzeczy to albo zmyślasz, albo Alicja wygadała się. Nie chciałbym, aby GM dyskutował za moimi plecami odnośnie moich spraw. Narusza tym samym zasadę poufności. I tak źle i tak niedobrze ;) Z tego co mi wiadomo, a informacje mam z pierwszej ręki to nie zostały przeciw mnie wyciągnięte konsekwencje po tym transferze.

Do tej pory widzę same oskarżenia, ale nie są one poparte żadnymi faktami.

This Post:
00
246972.88 in reply to 246972.86
Date: 9/4/2013 1:09:46 PM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
Wiem wiem ..to był przykład:)

This Post:
11
246972.89 in reply to 246972.79
Date: 9/4/2013 3:53:33 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41294129
Second Team:
KS Golden Grizzlies
JEDNA osoba nazywa Pewu oszustem, a żółć wylała się na wszystkich...zresztą mam wrażenie, że i w tym przypadku ulały się jakieś przeszłe historie.
Ty i nie tylko Ty oskarżyliście też PeWu, że obłudnie zorganizował konkurs, jako pretekst do tego aby ktoś mu wytrenował grajków i jeszcze próbuje wykorzystać niedoświadczonych graczy nagrodą, która jest ściemą i że tylko on może w tym konkursie wygrać i w ogóle że to nie jest żaden konkurs.

Ok. Jest to konkurs i jest nagroda. Słaba ale jest:-) Co do reszty...Nie przesądzam. Nie znam intencji. Natomiast ja to widzę tak:
1. Jeszcze nie tak dawno Pewu przekonywał, że trening nie jest opłacalny. Teraz tworzy konkurs pod zupełnie sprzecznym ze swoimi poglądami tytułem "Od zera do milionera" i namawia do treningu grajków, którzy są mu akurat potrzebni.
2. W jaki sposób kilku SG do Runa odmieni/wzmocni kadrę kiedy reszta zawodników będzie trenowała do LI? Jeśli już to trzeba robić grajków na każdą pozycję. Takie zrobienie samych SG nie dla nic dobrego kadrze. Dla mnie ten konkurs jest zbieżny z potrzebami Pewu, a nie koniecznie zbieżny z potrzebami kadry.

Dziwisz się, że mam wątpliwości co do intencji?
I jeszcze to czepianie się czemu SG a nie C... Czepianie się dla samego czepiania. Poza tym odpowiedź jest tak oczywista że aż się dziwię że ty jako ktoś kto od tylu lat jest wokół kadry, a 4 sezony był coachem NT w ogóle zadał takie pytanie.

Nie czepiałem się dla zasady. Oświeć mnie w takim razie.
Możesz tego po prostu nie komentować wcale zamiast go torpedować o detale jak nazwa czy jakość nagrody.

Już to pisałem...ale skoro to takie detale to o co cały szum? Jest powód by się przejmować i rezygnować z pomysłu?
Jakoś jak borczi ogłosił swój konkurs, teraz jeszcze jest kolejny na C do U21, jako nagrody są supportery i jakoś nie widzę abyś tam nie tylko wniósł coś konstruktywnego, ale chociaż nawet je pochwalił.
Mylisz się. Pochwaliłem dając piłeczkę;-) Bo co tu pisać? Ilość piłeczek, które dostał post zapowiadający konkurs mówi wszystko.

Message deleted
This Post:
44
246972.91 in reply to 246972.89
Date: 9/4/2013 6:06:21 PM
Overall Posts Rated:
270270
Nie chce już dalej wchodzić w polemikę bo nic z tego nie wyniknie. Wyraziłem tylko swoją opinię jak wg mnie wygląda ten wątek.

Odpowiem tylko na jedno pytanie:

I jeszcze to czepianie się czemu SG a nie C... Czepianie się dla samego czepiania. Poza tym odpowiedź jest tak oczywista że aż się dziwię że ty jako ktoś kto od tylu lat jest wokół kadry, a 4 sezony był coachem NT w ogóle zadał takie pytanie.

Nie czepiałem się dla zasady. Oświeć mnie w takim razie.

W skrócie - bo C już sam wytrenował i w tym sezonie poznaliśmy częściowo odpowiedź co niestandardowy C może dać U21, a jeszcze mamy następny sezon na dalsze obserwacje.
A rozwijając temat to zarówno Ty jak i PeWu oraz praktycznie wszyscy managerowie ogarnięci w temacie wiecie że do U21 liczą się tylko skille główne bo na boki nie ma czasu, więc jeśli mamy stworzyć jakiegoś nietypowego zawodnika do kadry to trzeba się skoncentrować na skillach głównych, które do tej pory były pomijane. Dla podkoszowych były to bloki i ten wariant jest w trakcie sprawdzania. Więc zostają nam w sumie tylko JS i JR dla obwodowych. Praktycznie się ich nie trenuje bo dla obwodowych robi się tylko OD i PS. Dla mnie proste i logiczne.

A jeszcze co do przydatności takiego zawodnika do kadry, to już sam borczi pisał że byłby jak znalazł do pacjenta na mecz z Włochami. Grając standardowo wiadomo było że nie mamy żadnych szans, a wsadzenie takiego gościa z JS=JR=17 na C i odpalenie pacjenta może pozwoliłoby nam wygrać. Kilka sezonów temu Mr.President prawie tak wygrał baraże z B.B.Kingiem mimo iż miał 2 razy mniejsze pensje, a pensje i SS Włochów chyba w tym meczu aż tak nie przeważały nad naszymi.

Last edited by człoWeniu at 9/4/2013 6:10:46 PM

Advertisement