Pozdrav ekipa još jednom... izašao je žrijeb i raspored za baraž, na sljedećem linku možete vidjeti skupine:
(http://www.buzzerbeater.com/world/standings.aspx?teamid=1...)ovako, nakon površne analize rekao bih da smo odlično prošli... priželjkivao sam da izbjegnemo USA ili Argentinu iz američkog šešira te Hong Kong ili Australiju iz azijskog, tako da mi se želja ostvarila polovično...
možda bi samo skupina C bila lakša od naše, ali kao što sam ranije pisao, nikad se ne zna da li neka manja nacija ima zlatnu generaciju, nešto što mi radimo redovno zadnjih sezona, pa su nam rezultati bolji od očekivanja...
kad smo već kod rezultata, upisana nam je i prva medalja na stranici reprezentacije, tako da više Trofeji ne zjape prazni...
(http://www.buzzerbeater.com/country/35/jnt/overview.aspx)
glavni cilj ove sezone ostaje isti kao i prije žrijeba, plasman na svjetsko prvenstvo...
glavni protivnik će biti Hong Kong, mada ni Kolumbija nije za podcijeniti...
za nas dobra vijest je da otvaramo baraž protiv Tunisa, tako da ćemo odmah imati uvid u omjer snaga između Hong Konga i Kolumbije...
više o protivnicima u najavama pred tekme i analizama odigranih utakmica...
jučer smo Leonidas i ja odradili update drafta, svi drafteri od 18g vrijedni spomena upisani u bazu... mnogi su već na transfer listi, za mnoge smo već pronašli kupce...
posebno me veseli činjenica da je ovaj draft puno bolji od prošlogodišnjeg, bolji prosječni TSP (zbir skilova) i puno više igrača sa 9+ potencijalom (19 igrača ove sezone, u odnosu na 10 na prošlom draftu)
nažalost, nema vanserijskih draftera od 18g i preko 60 skilova kao nekih prijašnjih sezona, ali ako moram birat, uvijek biram kvantitetu umjesto kvaliteta...
bolje je imati dvadesetak draftera izmedju 55 i 59 skilova kao ove sezone, nego par preko 60 skilova, a svi ostali 50 ili manje...
dobra vijest je i da se dosta novih managera javilo zainteresiranih za trening, akcija "Generacija XX" radi punom parom...
potrebno je samo dosta vremena, truda, koordinacije i suradnje da se na vrijeme rasporede igrači, stoga molim sve managere zainteresirane za trening za malo strpljenja... pogotovo vas koji imate starije trenirce, pa treba ukomponirati nove draftere u postojeći trening plan...
mi smo premala zajednica, premalo managera trenira da bih mogao svakom dat 1-2 igrača iz iste generacije i opleti po treningu... ako se ne vrte kombinacije sa igračima iz različitih generacija, onda nećemo imati kontinuitet rezultata... to nam se dogodilo već jednom, kad je generacija 34 osvojila utješni turnir, a onda sljedeće sezone je pola igrača je bilo kod stranaca, i razlika u kvaliteti izmedju generacija je bila ogromna, pa bez obzira na domaći teren na Euru, nismo uspjeli se ugurat u borbu za medalje odnosno svjetsko...
sad je situacija puno bolja, neki utopija timovi su odradili jedan ciklus, tako da je sad više love i za kvalitetnije trenirce, i kvalitetnije članove staffa, i sve je više niželigaških naših klubova koji žele trenirat... gotovo svakodnevno mi se javljaju ljudi preko BBmaila ili facebooka sa upitom o treningu ili trenircima, moje isprike ako se nekome ne javim odmah... ima vas puno, a kako više stvari radim istovremeno, nekad u žurbi preskočim ili zaboravim...
toliko od mene za sada, idemo u nove pobjede!