BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XXI

Kérdés és csevegő XXI (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
241411.811 in reply to 241411.810
Date: 9/5/2013 8:34:49 AM
Overall Posts Rated:
350350
Számomra meg az nem normális dolog, hogy úgy próbálod mindenkire ráerőltetni a véleményed, hogy minden lehetséges alkalommal újra és újra elmondod.

Ha egyszer nem értik, mondom kétszer, háromszor százszor is. Mi ebben a nem tiszta? Én értem, ha kapnék érdemi megerősítő reakciót, befejezném.

Az zavar nagyon, ha pm-ben írnék az illetékesnek azt el sem olvasná... Azért kultúremberek vagyunk, ugye?

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 9/5/2013 8:37:59 AM

This Post:
00
241411.812 in reply to 241411.806
Date: 9/5/2013 8:37:22 AM
Overall Posts Rated:
310310
1. Domi passzolást kért tőled, háromszor játszott Verebes olyan poszton, ahol kaphatott passz edzést, azt is több hét eltéréssel. Nekem konkrétan le is írtad, hogy szerinted hülyeség, ezért nem fogod azt edzeni, legalábbis nem addig, amíg Domi kérte (+2 szint). Innentől miért is hazugság, hogy te sem azt edzetted, amit kért és hogy a csapatérdekeket vetted figyelembe, mármint azt, hogy neked mire kell Verebes.

Ami a 2. és 3. pontot illeti, Chosen megelőzött. Hogy is van akkor ez?
Az hogy Farkast Domi nem hívta be, az ő döntése. Nem szoktam számonkérni a kapitányokon a döntésüket. Még akkor sem, ha engem, vagy az ismerőseimet, mentoráltjaimat hátrányosan érinti. Szép csendben tudomásul veszem, max onnantól nem lesz elsődleges szempont a fiatalok leigazolásánál az, hogy U21 esélyes legyen.

És nem forgattam ki, amit mondtál, fórumon és pm-ben is leírtad, hogy a régi stáb érdeme a magas népszerűség, meg hogy Domi azzal a kerettel nyer, amit ti edzettetek ki. És nem az a baj, hogy szélsősegesen fogalmaztál, pontosabban nem így fogalmaztál, ahogy leírtad. Az a baj, hogy amikor ment a szekér, akkor azt a ti érdemeteknek állítottad be, amikor nem ment, akkor rögtön Domi hibája volt minden. Visszakereshetem, ha szeretnéd.

A stadionépítéses vitánkról meg egy egész topik van. Ott bizony nem egyszer írtad le, hogy az edzetés mennyivel jobb módszer, meg hogy hülye, aki nem edz válogatottnak. Ezt is visszakereshetem, ha esetleg nem emlékszel már rá.

És itt van megint a félreértés, pontosabban, amit te meg sem akarsz érteni. Mi az, hogy a harmadik és negyedik ligásoknak kell edzeni? Senkinek nem kell. Csak ti hiszitek, hogy ez valamiféle kötelező feladat. Az eddzen, aki akar is edzeni. Ha egy negyedik ligás szeretne edzeni, hajrá. Ha eszetlenül belevág, azzal nem lehet mit csinálni. De ha már a stábhoz fordul, illene elmondani neki, hogy ide bizony kell az anyagi háttér, ezért előbb azt kéne biztosítani. Túl sok olyan menedzsert láttam már, akinek a scout bemesélte, hogy a fiataljai majd milliókat érnek, ha szépen edzi 3-4 szezonon keresztül, meg hogy simán válogatott lesz belőlük, aztán se válogatottság, se nyereség. Fórumon is beírtak páran, nyugodtan visszanézheted. Az igazság az, hogy elvétve találsz olyan U21 válogatottat, akit friss csapat kezdett el kiedzeni és be is fejezte.
Az meg már csak hab a tortán, hogy arról beszélgetünk, hogy egy frissen regisztrált menedzsernek nem válogatott edzéssel kell kezdenie, erre az ellenérved az, hogy miért nem edz a másodosztályú csapatok 75%-a. Semmi köze a kettőnek egymáshoz. Amúgy azért nem edzenek, mert nem érdekli őket a válogatott.

És azokkal nincs baj, akik nem látják be, hogy egy menedzserjátékban a menedzselés az elsődleges? Mitől lenne ez elsődlegesen edzésre épülő játék? Ha nem tudsz kiedzeni egy közepes játékost, de szuper vagy pénzügyekben, akkor boldogulsz? Boldogulsz bizony, mert maximum összevásárolod a csapatodat. Ha viszont csupa válogatottat nevelsz, de eltartani nem tudod őket, mert pénzügyekben rossz vagy, akkor is boldogulsz? Szerintem nem...

A haza leszarása meg elég vicces kijelentés, főleg így neten. Te pl mikor voltál kint utoljára egy válogatott asztalitenisz mérkőzésen? Hát íjászaton? Játszol azzal a klikkelős játékkal, ahol országok versenyeznek, hogy ki tud többet klikkelni? Az online kézilabdás játékban hány válogatottat neveltél ki? Ezekben az esetekben miért szarod le a hazádat?
Vedd már észre, ez egy játék. Nem itt kell hazafinak lenni és a valóságban mindent leszarni, hanem pont fordítva.

Don't feed the troll
This Post:
00
241411.813 in reply to 241411.811
Date: 9/5/2013 8:39:06 AM
Overall Posts Rated:
2323
Számomra meg az nem normális dolog, hogy úgy próbálod mindenkire ráerőltetni a véleményed, hogy minden lehetséges alkalommal újra és újra elmondod.

Ha egyszer nem értik, mondom kétszer, háromszor százszor is. Mi ebben a nem tiszta? Én értem, ha kapnék érdemi megerősítő reakciót, befejezném.

Az, hogy már rohadtul unja a többség. Ezt sem pm-ekkel, sem fórumos "arcoskodással" nem tudod helyrehozni, kimagyarázni. (megjegyzem amit még küldtél olvasatlanul kitöröltem. Nem vagyok hajlandó egy játékban azt olvasni folyton, hogy valaki milyen okos, és ezt részletezi).

Megjegyzem egy fórumozóval innentől kevesebb.

This Post:
00
241411.814 in reply to 241411.811
Date: 9/5/2013 8:42:06 AM
Overall Posts Rated:
310310

Hm, vajon mi lehet az oka, hogy egyetlen érdemi megerősítő reakciót sem kapsz? Hiszen igazad van, elmondtad. Az hogy 100 ember szerint nincs igazad, nem számít, azok mind hülyék.

Don't feed the troll
Message deleted
This Post:
00
241411.816 in reply to 241411.812
Date: 9/5/2013 9:13:34 AM
Overall Posts Rated:
350350
Utoljára mondom...

1. Domi passzolást, tempót és 2 pontost kért, mert az mind k.. fontos neki. De persze összecsinálhatom magam, ha nem tud 288 skillt lépni az évben.... Én vagyok a hibás,mi? És emlékeztetlek: pm-ben te is azt mondtad, hogy a passzolást te sem edzenéd neki, hanem értelmesebb skillt pl tempót.
Akkor hol a bibi? Mindketten ugyanazt valljuk, csak te most kiforgatod a szavaidat, hogy ellenem uszíts mindenkit..... Ejnye...

Azért szar és meg jó döntés közt van némi különbség. Nem gondolod? Azt mondom , ha szerinte az a következetesség, ha minden döntése hibás, akkor is "igaza van". Mert Farkas minden más kapitánynál kerettag lett volna, az fix!
Nem is ez a lényeg, hanem, az, hogy akkor ne sírt volna a fórumon passzolni tudó bedobóért...
Ez zavar.. Ha van megfelelő játékos, akkor annak a keretben a helye.

Kérdezem, egy 25000-es bedobót olyan nehéz eltartani pl egy 10000-es stadionnal? Ugye nem gondolod te sem.
Lehet mondtam olyat, hogy ne építsenn mndenki 5-6 millióért 18000-es stadiont, csak aki megengedheti. De aligha hiszem, hogy egy 4. ligások ezt tömegesen megengedheti magának.
Legyen csak 10000-es stadionja és olyan edzést vállaljon, amire futja neki, de ne 100000-es centert...

az meg, hogy miért nem edz a 2. liga 3/4 része azt utalás arra, hogy lejjebb (3-4) kell edzeni..
Mégis ki edzzen, Mari néni a zöldségestől vagy Pista bá a sofőr? Itt van 80 kő gazdag csapatunk (1-2. liga), te számoltad össze, hogy a 18 fős idei keretből adnak 5 főt. A maradék 13-at kis csapatoknak kell kiedzeni.
Miért nem fordítva van?, Miért a csórók jönnek a bázisprogramba? Hány 1. ligás edz tömegesen u21-re? 1-1 évben előfordulhat 1 csapat, de nem jellemző. Ráadásul , ha megugrik a fizuja nem lenne gond azzal sem..

Más országok hogy a rákba tudnak összefogni?? Pont ezt hiányolom itthon is...
Miért kell baszogatni mindenkit az edzéssel idehaza?
Nézz rá az olasz u21-re 100%-osak még mindig és állítom, hogy 40-50 csapat edzett idénre vagyis tudnak 3-4 csapatnyi embert is akár...
Mi is vagyunk 800-an. miért nem tud abból csak 25-35 csapat edzeni? Miért kell az, hogy pl tavaly pl 12-13 csapat embereit kellett a keretbe tenni? Azt mondom, hogy ez édeskevés. Ha edzene éves szinten 20-25 csapat, akkor térnénk vissza a régi fényünkhöz..
Miért nem lehet ezt belátni? Miért kell térden állva könyörögni?
olaszok, oroszok, lettek, lengyelek, csehek stb..stb.. össze tudnak fogni. csak mi nem Bennünk van a hiba és ezt felismerem sőt ki merem mondani és nem homokba dugom a fejem, nem folytatok struccpolitikát.
Akkora k.. nagy baj ez?

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 9/5/2013 9:17:44 AM

This Post:
00
241411.817 in reply to 241411.799
Date: 9/5/2013 9:18:13 AM
Overall Posts Rated:
1515
Ma nem éri meg anyagilag válogatottra edzeni.

Azért ezzel vitatkoznék, kicsit kezeljük objektívebben ezt a válogatott dolgot. Az elit multis válogatott játékosok ugyanis nagyon is keresettek a piacon és elég durva összegeket adni ki értük, elég csak megnézni mennyit fizettem ki Radnaiért és Plotárért például, de akár egy Leszkovenért aki már 200k feletti fizetéssel rendelkezik is kiperkálnak simán egy milla felett, a skilljeit látva nem is csodálkozom ezen. Ha bele akarjuk számítani az edzés alatt felmerülő költségeket is, azért azt vegyük számításba, hogy ezek a játékosok általában a nevelés alatt is már húzóemberek a klubcsapataik számára, nem csak a fizetési csekket veszik fel. Sőt mivel a fizetés ugye csak szezonkezdetkor igazodik a játékos skilljeihez,egy rendesen edzett játékossal még előnyben is vannak ezek a csapatok, mert szezon közben nem az adott szintjéhez mérten kell eltartani. (Én Aczéllal voltam így például szezon vége felé 30 ezres fizetéssel szaladgált a kb. 110 ezret érő skilljeivel)

Pláne nem elhanyagolható tény az értékesítési bevételre való hatásuk. Nem véletlenül próbáltam meg válogatott játékosokból összeállítani a keretemet, mert a legmagasabb klubszinten az, hogy (ideális esetben ha mindhárom játékosom játszik a válogatottban) 100k-val nagyobb az értékesítési bevételem, mint az MKL-es átlag, elég nagy versenyelőnyt jelent.

A másik oldalon igen vannak játékosok akiknek a kinevelése egy nagy mínuszt fog jelenteni a csapat számára. Ilyenek a kevés mellékskillel rendelkező, csak főskilles monster játékosok, akikért a piacon már nem nagyon fizetnek ki sok pénzt és a magas fizetéssel a csapat pénzét is felemésztik. Ilyen játékosokra egyre kevesebb szükség van a válogatottaknál és talán az utóbbi idők másik problémájára is, a korán főskillre agyon edzett játékosokra is mostmár kevesebb példa lesz.

Ki kell alakítani egy olyan edzéstervet a válogatott esélyest nevelő csapatoknál, ami kordában tartja a fizetés emelkedését és hosszabb távon eltartható és edzhető lesz a játékos akár egy alacsonyabb osztályú csapatnak is. Itt többen is említették még más példákat is, hogyan lehet még pénzt csinálni az edzésből. Én olyan javaslatot hoznék fel ami a klubcsapat eredményességét növeli az edzés melett. Sokan úgy edzenek több játékost egyszerre, hogy egy adott posztra edzik az összeset, gyakorlatilag ugyanolyan játékosokat edzenek, így a csapatuk csak egy posztra kap egy saját edzett játékost. Sokkal jobb ötletnek tartom, ha a 3 edzett játékosból megpróbál 3 különböző pozíciójú embert nevelni, ezzel ezerszer jobban megnöveli a csapata eredményességét. Persze ez egy bonyolultabb és sokkal nehezebb út, eleve úgy kell összeválogatni az edzeni kívánt játékosokat, hogy jól kiegészítse egymást az edzésük. Megint csak saját példa, így edzettem eggyütt 5 szezonon keresztül Krisst,Radnait és Kozuljt, mindhárom különböző poszton játszik a csapatomban és az eredményességre se lehet panaszom.

Természetesen senkit ne áltassunk azért, egy tökéletesre edzett válogatott játékost eltartani és mellette eredményesnek lenni már gyakorlatilag képtelenség egy II. ligás csapatnak is. Ezt is fő problémának látom, hogy nagyon sok alsóbb ligás csapat kineveli a játékost és amikor elkezdi felemészteni a csapatát a megnövekedett fizu és már egyértelműen gátolja az előrejutásban, akkor sem hajlandó túladni rajta vagy már csak későn, csődközelben. Szükséges lenne persze az I. osztályú csapatok szerepére az ilyen játékosok átvételében, ez szerintem az utóbbi időben javult, de persze nem mind1, hogy milyen játékosanyagot kell átvenniük és esetleg befejezni az edzésüket.

This Post:
00
241411.818 in reply to 241411.817
Date: 9/5/2013 9:19:40 AM
Overall Posts Rated:
1515
Folytatás:

Sajnos az utóbbi időben kezd nagyon csökkeni a felhasználószám és a játék népszerűsége, a felhasználók aktivitása, ez a válogatottakat is rosszul érinti. Azzal, hogy megpróbálsz mindenkit kötelezni arra, hogy válogatottakat edzzen és a fórumon folyamatosan ezért kardoskodsz nem sokat fogsz elérni (ez neked szól Gila :)). Sokkal inkább azzal, ha bemutatod ez miért is éri meg az illetőnek, mert végül is erről szól ez a hozzászólás, szerintem nagyon is megéri edzeni, akár válogatottakat is, csak nem mind1 hogyan és milyen keretek között. Aki végül is hajlandó lesz segíteni, az úgyis önként fogja vállalni nem kell erre senkit se kényszeríteni, ez csak egy játék és mindenki azt teszi ami szerinte a csapatának a legjobb.

This Post:
00
241411.819 in reply to 241411.818
Date: 9/5/2013 9:38:05 AM
Overall Posts Rated:
350350
Erre csak annyit, hogy van egy kinti fórum. Ott van pár edzésterv pl bedobókra. Összesen van 34 tagunk a lehetséges 880-ból (na jó 400-ból). Én a magam részéről nem tudok többet mondani, hogy regeljenek oda, de nem teszik....

This Post:
00
241411.820 in reply to 241411.806
Date: 9/5/2013 9:51:02 AM
Füred Celtics
III.12
Overall Posts Rated:
155155
1.) Első állításod hamis!
Domi tőlem "csupán" passzolást, tempót és 2 pontost kért. Mindhármat megadtam a fiamnak. Hol hibáztam, hogy nem adtam neki még 4-5 szint passzolást? Mindent megkapott, sőt 6-os edzővel kapta! Amit direkt miatta vettem jó drágán...
1 passzt tudott lépni 3 hét alatt, a másik edzések jóval hatékonyabbak voltak, ld amit írtam pm-ben is , hogy 6 hét alatt lépegetett 4 szintet!

2) Következetesség? Hogyan lehet valakivel következetesnek lenni, ha a füle botját se mozdítja, leszarja a scoutokat, az edzés kérést.. Azzal nem lehet következetesnek lenni, csak diktatórikusnak. Nehogy már a nyúl vigye a...
Tehát itt is igazam van. Mert a mindenkori főnöknek (scout vagy kapitány ) van igaza.

3) Domi szerint Farkas is monster :P be se hívta, mert neki volt 7 passzolása, 6 lveze, 8 technikája, 10 tempója stb...
Akkor megint ki a hülye én vagy a válogatottért felelős? Azon rinyált, hogy nincs passzolni tudó bedobónk.. b+
ott volt Farkas, simán jó lett volna 3-as posztra, erre pont ugyanúgy le sem szarták, ahogy az Újpest Admirals bedobóit hajdanán. Akkor most legyél szíves kérd Domin is számon a következetességet..

4) Népszerűség: amit mi csináltunk, az a mi érdemünk ld győzelmek vagy vereségek. Ezt is így mondtam, csak te kiforgatod a szavam. lehet szélsőségesen adtam elő, amikor nyerünk k.jók voltunk, ha kikaptunk, akkor meg k..gyengék.
ezt azért nem lehet összekeverned..

Soha nem mondtam olyat, hogy hülyeség a stadionépítés! Ez ismét csak csúsztatás! Emlékezz, téged kértelek meg, hogy egyik csoporttársamra írj rá, mert tőlem mégis hülyén jött volna le, hogy építsen 5-6000 helyet, mert azzal jól fog járni később.

Aki leszarja a hazáját, arról megvan a véleményem. Miért is ne? Aki, arra sem képes, hogy edzzen a hazája válogatottjának az nyugodtan elmehet innen - egy barom politikust idézve...
Azokkal van baj, aki nem látják be, hogy egy alapvetően edzésre épülő játékban az edzés az elsődleges és nem egyebek..
Ja! És, hogy nincs rá háttere? hát b+ miért nem edz a sokmilliós számlán ülő 2. ligás csapatok 70-75%-a?
Azért kell a csóró 3-4. ligásoknak baszakodni a 100-150k-s emberekkel....
De már ezt is 150-szer elmondtam, csak még mindig nem értitek meg

Az meg, hogy egy 15-20 mondatos szövegben összehordasz 3-4 hazugságot az tőled erős.

Tessék?

Már megint miket hazudozol?

Kérem a GM-et akik a fórum szabályzatért felelősek hogy valamit intézkedjenek, mert nem fogok bele menni napokon át tartó vitákba, de aki hazugságot állít azt kérem büntessék.

előre is köszönöm

This Post:
11
241411.821 in reply to 241411.811
Date: 9/5/2013 10:39:08 AM
Quahog Toy Boys
II.4
Overall Posts Rated:
8989

azzal, hogy leírod százszor ugyanazt, senkit nem fogsz meggyőzni. lehet, hogy nem véletlenül nem kapsz megerősítő reakciót.
analógia: ha mindenki veled szemben megy az autópályán, nem biztos, hogy te mész jó irányba.

Advertisement