BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XV.

Kérdés és csevegő XV. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
202820.812 in reply to 202820.811
Date: 1/2/2012 12:09:52 PM
Overall Posts Rated:
190190
Nem tudok kapcsolódni a mibbitre, hüpp.

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
This Post:
00
202820.813 in reply to 202820.812
Date: 1/2/2012 12:16:21 PM
Overall Posts Rated:
411411
nyugi eddig sima ügy a dolog, úgy tűnik 2 pontossal jönnek, ami ha jól látom fejjel a falnak tipikus esete! ugye 1:1 a védekezés?

This Post:
00
202820.814 in reply to 202820.813
Date: 1/2/2012 12:21:48 PM
Overall Posts Rated:
190190
Igen.

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
From: Dawa

This Post:
11
202820.815 in reply to 202820.807
Date: 1/2/2012 1:48:16 PM
Overall Posts Rated:
106106
Szerintem nem érdemes leragadni a "csapatszellem"-nél, mint szónál és belemagyarázni, hogy hogyan is kéne működnie.
Elég elolvasni a leírást a szabályzatban, hogy miről van szó.

Lehetne a neve akár fókusz, koncentráció, hozzáállás, komolysági faktor, TEAM_WANNABE_WIN_VARIABLE... kit érdekel?
A csapatszellem stílusos kifejezés egy sportjátékban.

Ha lazázik a csapat, tartalékolja az erejét, az adott meccsen nem figyel annyira oda, lélekben már a következő kihívásra gondol, stb és gyengébben játszik mint tudna. Cserébe a következő meccsen akár jobban is játszhat.
Ha meg mindent belead, akkor széthajtják magukat a játékosok, szellemileg és fizikálisan is, mint más szilveszterkor :D
utána kell egy kis idő, mire magukhoz térnek (deja vu).

ÍvBéla:
Nem sajnálok egyetlen első ligás csapatot, hogy nem tud lazázni a bajnokságban, mikor egyetlen játékosa annyit keres, mint egy komplett 2. osztályos keret. Lehet lazázni a kupában is, ha meg a kupa fontos, akkor a bajnokságban... Sőt, a kupában lehet szerepelni a legerősebb kerettel is, akkor meg aztán motsolhat a 2.-3. ligás csapat kedvére, nem oszt, nem szoroz. Így van ez jól. A múlt eredményeiből nem lehet megélni, de az első liga mégsem ok nélkül az első.

Last edited by Dawa at 1/2/2012 2:15:14 PM

This Post:
00
202820.816 in reply to 202820.815
Date: 1/2/2012 1:55:03 PM
Overall Posts Rated:
2323
Persze. Csak mondjuk ezzel szemben túl sok az ismeretlen:
-forma ha elég mondjuk egy 5ös, hogy legyalázzak akárkit, akkor veszek 10 játékost, 5 überbrutált, 5 jó védőt cserének, és csókolom.....A kezdő állandó, a védők le vannak tojva. Heti három meccsből a hazai normál, a másik 2 -rosszabb esetben- akkor mots. Aztán hajrá. Ezzel megint csak te-meg én, meg az alacsonyabb osztálybeliek szívnak combosan, mivel én nem tudok 1 válogatott játékost sem eltartani....Első osztályban, ha valaki vesz egyet, meg 4 U21est pl, akkor elkenhet kb bárit, egy állandó 2pontos erőltetéssel, plusz hozzá állás váltogatásal...........Ergo még nehezebb lesz feljutni, kupában tovább jutni.

From: deakdzso

To: Dawa
This Post:
00
202820.817 in reply to 202820.815
Date: 1/2/2012 3:35:55 PM
Carpathian Bears
III.8
Overall Posts Rated:
942942
Second Team:
Carpathian Cubs
Az összefoglalásod tökéletesen tükrözi az én véleményemet is, maximálisan egyetértek.

This Post:
00
202820.818 in reply to 202820.817
Date: 1/2/2012 3:58:59 PM
Overall Posts Rated:
350350
Miért vagytok a rendszer mellett?? Tele van hibákkal és irreális dolgokkal.
Biztos én vagyok csak maximalista (talán túlzottan is..), de ahol hibák vannak szerintem korrigálni kellene valamelyest.
Jahh, és egy hozzáértőbb brigádot összehozni elsőként. Már hónapok óta edzés/értékelés csúszások vannak. Ezt nem hiszem, hogy ennyi idő alatt nem lehet korrigálni.

This Post:
00
202820.819 in reply to 202820.818
Date: 1/2/2012 4:31:32 PM
Carpathian Bears
III.8
Overall Posts Rated:
942942
Second Team:
Carpathian Cubs
Mindenki jobbat akar, csak az a gondom, hogy a javaslataid nem feltétlenül tennék jobbá az egészet... lehet, hogy Neked jelen helyzetben jobbá tenné, de simán el tudom képzelni, hogy vannak akiknek nem... aztán egy szezon múlva épp abban találnál valamit ami nem tetszik, vagy nem kedvez neked, aztán újra át akarnád variálni a játékot, aminek szintén az lehetne a következménye, hogy Neked jobb, másoknak nem feltétlenül... Szóval bocsi, de felmerül bennem a kérdés, hogy ez a maximalizmushoz vagy az egoizmushoz van közelebb... mert nem feltétlenül hiba az ami neked nem kedvez.

Brigádlecserélés meg te is tudod, hogy nem reális.
Amúgy meg nem értem... hol fáj az neked, hogy mikor van edzés? pénteken... meccs meg szombaton... számít, hogy hány órakor? szerintem konkrétan a játékmenet szempontjából semmit... ugyanez a meccsértékeléssel, csak a napok változnak... ezek tipikusan azok a témák amin lehet rinyálni meg hisztizni de semmit semmilyen formában nem befolyásolnak...

This Post:
00
202820.820 in reply to 202820.819
Date: 1/2/2012 5:02:39 PM
Baracskai Betyárok
II.1
Overall Posts Rated:
154154
Jól van, ne menjen át személyeskedésbe, majd az egymás elleni meccseteken :)
Az én véleményem erről a témáról annyi, hogy a szabályok adottak, ahhoz kell alkalmazkodnia mindenkinek. Ennyi, a többi csak utópia, felesleges írni róla, ha csak Morus Tamásnál jobbat nem tud valaki... ;)

This Post:
00
202820.821 in reply to 202820.819
Date: 1/2/2012 5:45:57 PM
Overall Posts Rated:
350350
Amit ma felvetettem, jelesül a mindenkinek győzelmi kényszert az nem tudom hol üti meg az önzőség fogalmát?
Azt szeretném, ha mindenki azonos keretek közt mozogna azaz egyik rivális se érezze, hogy őt hátrány éri azáltal, hogy ellene pl kiálltak a másik ellen feladtak egy meccset.
Arról szól a mai ötletem, hogy van 8-10 lazád egy évben - nem több! - és ezt be kell osztanod. Jelen helyzetben megteheted akár 22-szer is. De ha csak 20-szor teszed meg és a maradék két meccsen megpróbálsz nyerni az még így is tabella manipulálás. Ugyanis van 3-4 rivális ha kettő ellen próbálkozol és másik 2-3 ellen nem az hogy néz ki?
Mit érez, aki egy könnyen bezsebelt győzelemmel adott esetben megmarad a ligában?
Pont azt szeretném, ha minden nyerhető csapat ellen próbálkozzon győzni a másik. Nem csak hébe-hóba most kiállok, holnap meg nem.

Ezt egy másik játékban pü-i módszerekkel próbálják elérni. Ha nem szeretnél nagyon rosszul járni pü-ileg és milliókat bukni érdemes győzelemre menned. Ki mennyit bír, annyit vállal be alapon.
Van 3 féle szezoneleji/féléves szerződés.
Az egyik magasabb fixet ad alacsony győzelmi prémium mellett kiscsapatoknak.
Egy másik közepes fixet nyújt és egy az előzőnél magasabb győzelmi pénzt főleg középcsapatoknak és a harmadik meg
alacsony fixet juttat, de elég magas győzelmi pénzt stabilan nyerni képes élcsapatok részére.

Mindenki kiválasztja a számára legoptimálisabbat és ezzel automatice bevállal egy (fél)szezon során x vagy y győzelmet. Ha nem tartja, akkor eléggé rosszul járhat.

Itt is kéne valami ehhez hasonló pü-i kényszerítés vagy csak elég az, hogy jól beosszad a szezonbeli 8-10 lazádat. Egyből érdekesebb, izgalmasabb bajnokságok lennének és emiatt mindenki rákényszerülne a saját nevelésre vagy csapatfejlesztésre a piacról amennyiben nem akar lemaradni.

Tudom, hogy ez nem valósul meg, de ötletelni lehet. Ezért van egy tartalmas suggestion fórum is.
Abból viszont jó lenne ötleteket meríteni a személyzetnek és bevezetni minél többet.

Az edzés különösebben nem zavar, az zavar, hogy nem az van feltüntetve a szabályzatban: "edzés pénteken 0 órától 24-ig bármikor."

Ez a mostani helyzet pont olyan, mikor előre lebeszélt időponttal elmész a dokihoz vársz 2-3 órát majd közlik: "bocsika, ma mégse tudlak kezelni". Ne nézzék baleknak az embert, ennyi csak a kérésem.

This Post:
00
202820.822 in reply to 202820.821
Date: 1/2/2012 5:56:43 PM
Overall Posts Rated:
9797
De ha csak 20-szor teszed meg és a maradék két meccsen megpróbálsz nyerni az még így is tabella manipulálás.

Szóval ha vki nyerni akar az tabella manipulálás? Hát ez tetszik.

Advertisement