BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XX.

Kérdés és csevegő XX. (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: LA-Peter70

To: Domi
This Post:
11
230274.812 in reply to 230274.811
Date: 4/4/2013 6:11:32 PM
Pocak KK
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
228228
Second Team:
BC Paunch
és akkor ítélkezzünk józanul még a végére.
magyar NT csapat: Wenger92_Hungarian_NT_Coach -1.szezon kapitányként

mérlege 23 szezonban tétmeccsen 2győzelem 1vereség

Szövetségi kapitány értékelése: 56%

magyar U21 csapat : cimi HUN u21 coach - 2.szezon kapitányként

mérlege 23 szezonban tétmeccsen 1győzelem 3vereség

Szövetségi kapitány értékelése: 70%

Lehet ezt is válogatott(leginkább U21) ellen irányuló hozászolásnak venni..
csak ugye itt jön képbe ismét a "ítélkezzen mindenki józanul."

Nem tudhatom,ki mi alapján nyom pluszt és mínuszt az értékelésre,de esetleg nem lehetséges, hogy a Cimi-féle 70%-ban benne van még az előző szezon 14 győzelem/ 2 vereség mutatója is?

Nem kiragadásként,és nem bántásnak véve a felvetésedet,de a józan ítélkezéshez szükséges teljes képhez ez is hozzátartozhat...

From: Domi

This Post:
00
230274.813 in reply to 230274.812
Date: 4/4/2013 6:23:34 PM
Füred Celtics
III.12
Overall Posts Rated:
155155
mármint a 10 győzelem 2vereség tétmeccsen.. 22.szezonban
valszeg benne van ebben és igazad is van..
és megint csak saját példát hozok fel :jelenleg 3labdás értékelésem van... mennyire érdekli a szurkolimat hogy mi volt tavaly..
persze ugye nekem virtuális szurkolóim vannak...:)

csak ugye az egyik oldalon az a baj hogy "csak" 70%
másik oldalon meg 54% de lesz ez még jobb is gondolat, nem olyan nem probléma ez..
most akkor melyik a jobb?

de nem is igazán ez volt a mondanivalóm lényege...

From: kaygee

This Post:
00
230274.814 in reply to 230274.808
Date: 4/5/2013 3:21:58 AM
Overall Posts Rated:
173173
Engem 4 szezonra választottak meg kapitánynak. A maradék két szezon Pörköltszáj kizárása miatt volt.

Ha annyira nem akart oda engem a többség, akkor lehetett volna nemeket nyomni az alatt a két szezon alatt.

Aligha túl lényeges, hogy hány %-on áll ott az az értékelés, én sem foglalkoztam különösebben vele, valamennyit nyilván mutat az aktuális hangulatból.

This Post:
00
230274.815 in reply to 230274.813
Date: 4/5/2013 3:39:24 AM
Overall Posts Rated:
173173
mármint a 10 győzelem 2vereség tétmeccsen.. 22.szezonban
valszeg benne van ebben és igazad is van..

Az U21-es válogatott cserélődik a szezon váltásánál.

Most pedig más torna van, mint az előző szezonban. Más megvilágításba helyezi az elért eredményeket...

Cimi a múlt szezonban kezdte az U21-es kapitányságot, tehát még nem volt olyan keret a kezében, amelynek a felnevelését 18 éves kortól ő irányította volna. Fenntartva azt, hogy a korábbi kapitánytól nagyszerű alapokat kapott és jó az U21-es stáb.

From: JoeBlack

This Post:
00
230274.816 in reply to 230274.813
Date: 4/5/2013 3:44:39 AM
Overall Posts Rated:
411411
(58752555)

Mit gondolsz erről a meccsről? Érdekelne a véleményed. Ha jól emlékszem, te voltál az egyik, aki pár hete azt írta nincs random a játékban. Ez a meccs magyarázható bármi mással szerinted? Se taktika se csapat semmi nem volt a győztes oldalán. Idegenben volt forma hátrányban. Igaz hatalmas hiba volt bent támadni egy 1,5k-s ecs-vel, de még azt a posztot is hozta, és ott bukta el a meccset ahol a legnagyobb forma és fizetés előnye volt!

Ezek után akkor tényleg mit agyaljon az ember?

Az értékelést meg ebben a játékban nézni ..................................................................! Van hiba a játékban, de ez a legelcseszettebb része az tuti!

Ha ugyan ezt a meccset lejátszanák 5x szerintetek 5x a vendég csapat nyerne? Ez a legnagyobb csalás talán amit az elmúlt szezonokban láttam.

This Post:
00
230274.817 in reply to 230274.816
Date: 4/5/2013 3:54:40 AM
Overall Posts Rated:
173173
A szokásos 20 rádobás kintről higgadt közelinél. Ez viszont tényleg megmagyarázhatatlan a játékban, amióta kitalálták, azóta.

Ez a meccs abszolút tipikus példa, egyik oldalon kinti támadás, 93 mezőnykísérletből 22 kinti dobás, másik oldalon higgadt közeli, 92 mezőnykísérletből 20 kinti dobás. Ráadásul az ellenfele védekezése 3-2 volt, ha 2-3 lett volna, akkor még azt mondom, hogy bármilyen taktikánál dobált volna kintről a csapat, így viszont tényleg meccsmotor furcsaság. De ez többször is előfordult már, és érdekes módon a dobószázalék kintről mindig rossz. Az egyetlen magyarázat, amit találok erre ebben a konkrét esetben, az, amit mondtál, hogy rossz volt a kezdő erőcsatára, emiatt hajigáltak mások kintről. De ez elég erőltetett, és más példákat aligha indokol meg.

Last edited by kaygee at 4/5/2013 3:56:34 AM

This Post:
00
230274.818 in reply to 230274.816
Date: 4/5/2013 3:59:10 AM
Overall Posts Rated:
8181
Nem nekem szólt a kérdés, de azért azt hadd fűzzem hozzá, hogy BIZTOS, hogy a meccsmotorban nincsen random. Ezt alátámasztják azok a meccsek, amikor ugyanazon a héten ugyanazzal a beállítással, ugyanolyan formákkal lemegy két meccs, és hajszálpontosan ugyanaz az eredmény születik.
Ezzel nehéz vitatkozni. Illetve lehet: linkelj nekem két meccset, amikor ugyanaz a felállás, ugyanaz a taktika, és különböző eredmény jött ki! Nem fogsz találni. Azonos eredményre viszont több példát is láttunk.
Ez a meccs, amit linkeltél, tényleg furcsa. De inkább csak arra utal, hogy a meccsmotorban vannak bizonyos aránytalanságok, esetleg adott tényezők a szükségesnél jobban befolyásolják a végeredményt.
De ismétlem, random biztosan nincs.

From: JoeBlack

This Post:
00
230274.819 in reply to 230274.817
Date: 4/5/2013 4:00:45 AM
Overall Posts Rated:
411411
Erre céloztam azzal, hogy kintre viszont nem magyarázható ez a rossz teljesítmény, hiszen nagy forma és fizetés előnye volt az illetőnek. Kint vesztette el a meccset, pedig kint kellett volna iskoláznia az ellenfelet. Vicces nagyon!

This Post:
00
230274.820 in reply to 230274.819
Date: 4/5/2013 4:09:44 AM
Overall Posts Rated:
173173
Igazából arra is utaltam, hogy higgadt közelinél szinte mindig csapnivaló a kiinti dobószázalék, és aránytalanul sok a kinti dobás.

Egyébként, ha belegondolsz, erre akár rá is lehetne játszani, hogy direkt játszod ezt jó kinti játékosokkal. Nem tudnának ellened mit védekezni. A 2 pontos ellen elég vacak a 2-3, de higgadt közeli ellen működhet, és milyen király lenne, ha azt így át lehetne dobni. :DDD De nem lehet, mert valamiért jóformán mindig gyatra a kinti %, nemtom miért.

This Post:
22
230274.821 in reply to 230274.818
Date: 4/5/2013 4:18:18 AM
Overall Posts Rated:
411411
Ha nincs random, akkor viszont ezt a meccset nézve a játék motorja úgy szar ahogy van. Azért szerettem bele ebbe a játékba, mert az elején úgy tűnt nagyon kifinomult jó meccsmotorja van, érdemes taktikázni, van előnye annak aki ésszel játszik gondolkodik. Nem az első szezonom ez a mostani, és úgy vettem észre, szezonról szezonra lesz egyre rosszabb ez az egész itt ! Most már szinte 100%-ban meg tudom érteni azokat akik 15+ szezon óta játszottak itt, és elegük lett megunták abbahagyták. Mi az már, hogy vegyél 10 ember benti játékhoz, állítsd be a 2 pontos 1:1-et alapfelállásra és hozod a kupát bajnokit mindent gondolkodás nélkül? A pénzügyi management sokkal jobban előtérbe lett hozva itt, mint a taktikázás meccselemzés stb része!

Ha indítanék egy új szavazást azért megkérdeznélek bennetek, hogy nektek mi a fontosabb a játékban, az hogy taktikázni lehessen és ez számítson, a taktikák megfelelően működnének a megfelelő helyzetben stb vagy az, hogy hogyan tudod a bevételed +10k-val megtoldani (az is fontos persze, de melyik a fontosabb?)?

Írok pár hülyeséget:

PL ha valaki 2:3-at játszik egy higgadtan közelről ellen akkor +20 pont előnnyről induljon a megfelelő taktika miatt, és ezt kelljen erővel ledolgoznia a másiknak.

pl. ha valaki sok futást játszik 1:1 ellen akkor +10 pont mondjuk ha r&g-t akkor +15 ha gyors-passzost akkor 0 ha 2 pontos erőltetése akkor -5 pont ha higgadtan közelit akkor +10 pont stb.!

Az 1:3:1-nek durván kéne működnie pl r&g ellen. Pattanó hátránya van a védőknek? Mire fel? A lassú támadó centerek fel se tudnak érni a saját palánkjuk alá olyan gyorsan dobálják el a kinti emberek a labdát. Ez lenne a támadás értelme elvileg!

Van 3-4 védekezés és 4 támadás amit senki semmilyen körülmények között nem használ, azt se tudjuk mi kell hozzá és mire jó! Hatalmas újítás volt bevezetni az új védekezéseket támadásokat, amikor még a régiek se működtek! Szánalom.!

Ezekkel kéne a leginkább foglalkozni, mert ez adja az élményt a managereknek! Ez nem bróker játék, hanem kosárlabda.

This Post:
00
230274.822 in reply to 230274.821
Date: 4/5/2013 4:23:28 AM
Overall Posts Rated:
8181
Egyetértek veled, nagyon egysíkú lett a játék taktikai része, főleg a keresztedzés bevezetése óta. Szerintem az egész mögött az áll, hogy a kinti játékosok edzése sokkal jobban fejleszti a benti skilleket, mint fordítva. Így érthető, hogy elcsúszott a dolog a benti támadás irányába. Amivel még nem is lenne baj, ha meglenne a megfelelő védekezés a benti támadások ellen. De sajnos nincs...
Most kellene egy kis bátorság a fejlesztőktől, hogy komolyabban belepiszkáljanak a taktikákba. Erre viszont nem sok remény van szerintem...

Advertisement